• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

pontjesbrugCURAÇAO – Het onderhoud aan de Emmabrug is begonnen. De brug is al langere tijd in niet al te beste staat. De Curaçao Port Authority (CPA) heeft delen van het rottende hout inmiddels vervangen, echter wel met een andere houtsoort. Volgens de CPA dreigden voetgangers in gevaar te komen.
emmabrug onderhoud
‘Het mag eruit zien als een geplakte pleister, maar het is veel beter dan de verschrikkelijke gaten die in de brug zaten waardoor mensen de kans liepen om hun voet te verzwikken’.

Vijftien jaar
In 2006 is het brug voor het laatst opgeknapt met Europees subsidiegeld. Op die servicebeurt had de brug vijftien jaar lang moeten teren, maar op de helft van de rit kampt de brug met ernstige houtrot.

emmabrug hout

7 reacties op “Onderhoud aan Emmabrug”

 1. Toch blijft de vraag open wanneer de brug nu gerepareerd gaat worden. Staat op het punt bij de virtual tourist tot 8ste wereldwonder te worden verklaard. Als deze foto’s maar niet op het internet terecht komen.

 2. Alhoewel de Emmabrug voor autoverkeer verboden is, heeft ex premier Schotte er een paar keer met zijn gepantserde dienstwagen overheen gereden omdat de mas serka di bo ex premier niet net als ons over de Julianabrug wilde omrijden.

  Stuur de rekening van de schade aan de brug daarom maar naar hem.

 3. haha tristu… ik hoop dat dit de “pleister” is ?? en niet de oplossing….

 4. Dus zoals ik al vermoede en eerder heb aangekaart is al het reserve hout bedoeld voor deze brug verdwenen, aan het bouwen van tuinhuisjes,carports, hondenhokken etc,etc.
  Hoop niet dat deze reparatie is gedaan door de aannemer die de nieuwe brugbedekkeing moet gaan aanleggen,wat een aanfluiting.Hoop niet dat er een Amerikaanse toerist zijn been of nog erger breekt,dan zijn de rapen gaar “claim miljoenen $” op te brengen doooor ja dus, de gemeenschap .

 5. @ Jerrel. Dat zal zijn vanwege het uitzetten en krimpen van het hout.

 6. Om weer eens trots op te zijn, hahaha.

 7. Verschrikkelijke gaten??? Wat ik op de foto zie is niet veel beter. De maat verkeerd opgenomen of gewoon te kort afgezaagd??
  De eerste de beste doe-het-zelver had het gat beter dicht gemaakt.
  Voor alle geld te duur.