gayCURAÇAO – Parlementslid Winnie Raveneau heeft de kerkleiders van Curaçao opgeroepen om voor het volk op te komen, nu zaterdag de eerste Gaypride op het eiland plaatsvindt. Dat meldt Caribisch Netwerk. “Ik weet dat veel mensen het hier niet mee eens zijn en zich niet durven te uiten”, zegt Raveneau.

De parlementariër laat weten dat ze uit haar eigen persoon de brief heeft gestuurd en niet vanuit haar partij Pueblo Soberano. Ook heeft ze de actie niet besproken met de partij. “Het grootste gedeelte van Curaçao heeft veel respect en waardering voor het woord van God. De geestelijke leiders zijn er om de mensen te beschermen tegen deze verkeerde levenswijze.”

Niet discriminerend
Raveneau vindt niet dat ze discriminerend bezig is door zich tegen de Gaypride uit te spreken. “Dit is mijn overtuiging en de overtuiging van velen, maar we komen er niet voor uit. Ik vind dat de bevolking, gesteund door de geestelijke leiders, een duidelijk standpunt moet innemen en dan kan de politiek het volk hierin volgen.”

Grondwet
Mario Kleinmoedig, een van de organisatoren van de Gaypride, bedankt op cynische wijze Raveneau ‘vdoor het in de spotlight zetten van de Gaypride’. Hij gelooft niet dat de meerderheid tegen gelijke rechten voor homoseksuelen is. “Mocht dat theoretisch gezien wel zo zijn, dan claimt Raveneau eigenlijk dat de meerderheid de minderheid mag dicteren wat zij moeten doen. Ik vind het frappant dat iemand die in het parlement zit en heeft gezworen op de grondwet het land te dienen, zich zo mag uiten.”

Demonstraties
Kleinmoedig vreest niet voor demonstraties of opstootjes tijdens de Gaypride. Morgen kan hij de vergunning ophalen voor de optocht, die zaterdag in Punda plaatsvindt.

39 reacties op “‘Kerkleiders moeten zich uitspreken tegen Gay Pride’”

 1. @Boeis, op 29-09-2013 om 12:56 Laten wij de discussie zindelijk houden. Aan jouw seksuele fantasieën hebben wij niks!

 2. Als kerkleiders zich ergens over uitspreken wordt de waarheid niet gezegd. Zoals Galilei nog in 1632 merkte toen hij opnieuw (eerder Pythagoras al in 300 v.C.) bewees dat niet de aarde het middelpunt van ons zonnestelsel is, maar de zon. Vervolgens kreeg hij huisarrest en een publicatieverbod van die kerk!
  Trouwens hoe zat dat met Herodes, een zetbaas van de Romeinen (Roomsen), die in jaar nul de bezettende macht was in Jerusalem. En “het volk” liet kiezen tussen Bar-Abas en Jezus van Nazareth????? En dan 300 jaar later claimen “navolgers van Christus” te zijn?????? Mooie verhalen, maar nit consisitent of consequent.

 3. @Boeis

  Kletskoek. Bij de door u genoemde, inderdaad at te keuren, sexuele aberraties is er geen sprake van gelijkwaardige partijen die beslissing uit eigen vrije wil nemen.

 4. @ lokoloko. Ik zou eraan toevoegen: de homo’s die zich niet als een normaal mens kunnen gedragen en zich zo graag in het openbaar willen aanstellen: TERUG IN DE KAST !

  Dat is nu precies waar de schoen wringt. Dankzij jou en andere gelijkdenkenden kunnen ze zich niet normaal (wat is normaal?) gedragen om jullie te doen beseffen, dat ze gelijk behandeld willen worden en gelijke rechten willen hebben. Dat bewustzijn en daarnaar handelen is jullie anders niet bij te brengen.

 5. @boies, was je maar zo’n grote man tegen de mfk maffia maar toen liep je gewoon mee in de polonaise!

 6. Ali S.

  Zo is het, goed geschreven en U heeft volkomen gelijk !
  Ik zou eraan toevoegen: de homo’s die zich niet als een normaal mens kunnen gedragen en zich zo graag in het openbaar willen aanstellen: TERUG IN DE KAST !

 7. Voor iedereen die zich uitspreekt tegen homoseksuelen en zich daar bij beroept op God, de bijbel en de kerk het volgende:
  Het christendom is een blank geloof. Tweeduizend jaar geleden bedacht door blanke lieden. Het Opperwezen wordt er voorgesteld als een blanke man. Jezus, zijn enig geboren zoon, kwam ter aarde als een blank kind. Geboren uit een blanke moeder en een onbekende vader. Zijn stiefvader was een blanke man. De engelen, zo zij al bestaan, worden afgebeeld als blanke figuren. Duivels en demonen zijn, binnen het christendom, zwart. Gedurende zijn leven sloot Jezus vriendschap met twaalf mannen. Elf waren blank en één zwart. De zwarte man werd later misbruikt om Jezus te verraden. Vertel mij even: Hoeveel zwarte heiligen hebben tweeduizend jaar christendom voortgebracht? Na twintig eeuwen is er nog nooit een zwarte paus gekozen. Terwijl er genoeg bekwame zwarte kardinalen zijn. Enige maanden geleden heeft zich de gelegenheid voor gedaan om deze omissie goed te maken. De blanke kardinalen hebben deze kans voorbij laten gaan.
  Aan iedereen, die hierin wil geloven ga, gerust uw gang. Ik wil niemand zijn geloof afnemen.

 8. Straks ook pedofiel parade en ook sex met dieren parade.

  En dit vinden jullie normal.
  Dit mag alleen in Nederland gehouden worden.

 9. MR Victor Mugabe said :and after that come judgment by the God .

  he is right, so why he is sitting on His judgment seat?
  I think that, that is also a sin….
  The same goes for Mrs Raveneau
  do not judge, because you will be judged.

 10. @ Boeis: nogal kortzichtig, wat maar weer bewijst, eikels hangen niet alleen bomen. Jouw denkwijze is precies waarom er zoveel sociale problemen zijn op het eiland.

 11. Beste Ali S,

  Als je een Gay Pride iets idioots vind en wel vol lof bent over carnaval waar volwassen mannen in gekke kleertje lopen met veren en poespas, feitelijk is carnaval hetzelfde als een Gaypride.

  Vanoudsher had carnaval een functie vanuit de religie, maar carnaval vandaag de dag is gewoon een Gaypride onder de naam van carnaval. Want tijdens carnaval mag men zich laten gaan, lekker drinken en feesten, wat de gemiddelde inwoner hier al 364 per jaar doet en ook nog eens met carnaval. Ik zou zeggen afschaffen dat achterlijke carnaval.

  Als mensen een feestje willen geven hetero of home, ga naar dit feestje wel of niet, maar loop niet zo te zeuren ,en wie ben jij, net zoals de paus citeert: “wie ben ik om over homo’s te oordelen”.

 12. Winnie. For this reason you went into the parliament. Do not be intimidated for saying the truth. One day dead or alive, all that are commenting here against you will know the truth. Death awaits everyone of us and then we will know if homosexual lifestyle is good or bad. None of you will live forever on earth and that alone is enough to prove that the Word of God is true. So don’t react out of anger now but wait until your Spirit leaves your body and you will then know if Winnie is right or wrong. Wait for death. Homo or hetro because you cannot avoid it, it is a debt we all own and after that come judgment by the God who said you must die and face judgement. Whatever a man sow in this World, he will surely reap in eternity. Thank you

 13. @Boeis Ik ben nog steeds verbijsterd over het feit dat YDK zich religieus noemen, terwijl ik nog nooit een volk op de hele wereld heb gezien waarbij je zo goed de consequenties van ongehoorzaamheid aan Christus woorden kunt zien, zo bespottelijk apocalyptisch goddeloos is Curaçao..: “…Want zie, in het einde der dagen zal de liefde verkoelen. Jongeren zullen opstaan tegen ouderen. De moeders zullen zich niet meer bekommeren om hun nageslacht. Vaders zullen hun zonen niet herkennen en moeders weten van hun kinderen niet. Met hun mond eren ze mij, doch hun hart houdt zich verre van mij. Hun keel is een geopend graf en slangenvenijn is op hun lippen…” Je zou werkelijk toch geloven dat Jezus Christus toentertijd een keer anno 2013 een kijkje heeft genomen op Korsou en daar het YDK gepeupel heeft gadegeslagen, niet dan? Ik kan Zijn beschrijving van de YDK niet verbeteren…

 14. In het debat over de”Gay Pride” worden homo’s herhaaldelijk naast pedo’s gelegd. Pedoseksualiteit heeft even veel met homoseksualiteit te maken als heteroseksualiteit met homoseksualiteit. Laten wij het debat zuiver houden!

 15. ik vroeg me net af|:
  Zouden mensen die haat prediken ook in de hemel komen.
  ik denk eigenlijk van wel, want God is liefde en vergeving.
  en ook God bepaalt wat goed of fout is.

  De bijbel is een mooi boek, maar geschreven door mensen met al hun beperkingen.
  zeker als je beseft dat dit boek tussen de 2000 en 5000 jaar oud is.
  geschreven door mensen met al hun beperkingen van die tijd.
  Dus laten we dus voorzichteig stellen dat de regels een beetje verouderd zijn.

  Wat is erger als volwassen mensen elkaar liefhebben of als deze mensen oorlog voeren?
  kijk eens goed naar de wereld met al zijn problemen/oorlogen/misdaad/hebzucht enzovoort.
  Dan gaan er een paar fanatieke gelovigen zich druk maken over mannen en vrouwen,
  die gewoon geaccepteerd willen worden door hun medemens in hun wezenlijke zijn.

  Zeker met ingedachten, dat de meeste oorlogen zijn ontstaan door het geloof en de kerk.
  Is het schandalig dat dezelfde gelovigen nu nog met de bijbel in de hand ten strijden willen trekken, tegen andere mensen die gewoon zichzelf willen kunnen zijn.

  Gelukkig is de paus al wat aan het moderniseren, nu zijn volgelingen nog.

 16. Homo,s kunnen beter gaan wonen in Nederland.
  We hebben voldoende social problemen op Curacao en nu homo’s bewegings erbij .

  Starks ook pedofiel erbij en wij moeten dit alles tolereren?
  Geen Sodom en Gomora.

 17. Volgens “Het woord van god” zouden we nog steeds slaven mogen hebben.
  Denk daar maar eens over na..

 18. Waarom denken jullie dat Curacao niet vooruit kan en komt???? waarom denken jullie dat zoveel Curacaonaars niet terug willen? is niet omdat ze geen baan zullen vinden of geen huis, nee, het komt door dit soort mensen, dit soort gedachtegang van iemand zoals Raveneau, hoe achter de feiten kan men lopen??? hoe vernederend kan men zijn naar de niet denken en leven zoals zij denken dat het hoort en hoe dom kan men zijn, en dit zijn dan mijn mensen waar ik trots op moet zijn???? nou nee, Ik dank god elke dag dat ik in Nederland woon en niet op Curacao, zo erg is het nou, en dan maar afgeven op Nederland en op de Nederlanders

 19. Als de kerken zich moeten houden aan het letterlijke word van de Bijbel moet mevrouw W Raveneau (PS) hen misschien ook maar verzoeken om zich uit te spreken voor slavernij!
  Hypocriet van haar om zo af te geven op die godsvrezende slaveneigenaars van 2 eeuwen terug, terwijl zij zich gewoon aan de bijbel hielden.

 20. Waren toch juist de mensen van de kerk die zich vergrepen aan jonge kindjes???

 21. De paus heeft onlangs over o.m. gay people gezegd: ” wie ben ik om hier over te oordelen”.
  Mevr. Raveneau weet het dus beter dan haar kerkvorst! Een goede reden om haar te
  excommuniceren .

 22. dus ze vraagt aan de grootste homofiele pedofielenvereniging die de aarde kent of ze voor het volk opkomen, right

 23. ze discrimineert niet want ze spreekt vanuit haar overtuiging. Yeah right, zulke argumenten heb ik eerder gehoord. Wat een holbewoner

 24. Mensen die Fel tegen homo;s zijn worden het vaak ook.. in Amerika zijn er een aantal voorbeelden van ha ha ha

 25. Gek is dat hè, hetero mensen discrimineren, terwijl de homo seksuele groep EXCLUSIEVE cruises en parades organiseren, dat is dus democratie. Wij noemen carnaval toch geen hetero parade !!!

  De meeste mensen op Curaçao en over de hele wereld zelfs hebben geen probleem met wat er achter gesloten deuren gebeurd. Het is juist dat aanstellerig gedrag op straat, zoals te zien zal zijn in de Gay Pride, net als ook in Nederland, waar mensen zich aan ergeren.

  Wat heeft het rond huppelen met een losse pols met te strakke kleren aan en aanstellerig praten te maken met het feit dat je seksueel door dezelfde geslachtsorganen bevredigd wordt. Schei toch uit met die onzin.

  Als homo seksuele mensen zich normaal gedragen op straat, zoals ook vele van hen doen, en daar bedoel ik niet mee dat ze zich moet verbergen, maar loop ook niet met jouw hele zaak op straat aandacht te trekken, dan zal de acceptatiegrens van de rest van de wereld ook veel hoger zijn.

  Ik heb meerdere goeie homoseksuele vrienden, en zelf zij hebben een probleem met homoseksuele mensen die zich aanstellen.

  De Gay Pride doet het gemeenschap, maar zeker ook homo seksuele zelf geen dienst, tenmenste niet op de manier waarop het op dit moment wordt georganiseerd over de wereld. Niemand, en vooral onze kinderen, zijn niet gediend aan dit soort gedrag op straat.

  Organiseer een parade of een concert waarbij men laat zien dat homo seksuele mensen ook gewoon mensen zijn, hardwerkende mensen die toegevoegde waarde bieden aan de maatschappij, in plaats van nogmaals aandacht trekken op sierlijke, aanstellerige manier.

 26. Winnie moet gewoon naar Rusland gaan. Daar heeft ze in ieder geval de steun van de president.

 27. On second thaught, ze is zeker gisteren aan de kant gezet door haar vriendinnetje !

 28. Die Ravenau zou eens haar oor te luisteren moeten leggen bij de nieuwe Paus als hoogste kerkelijke van het RK geloof.

  Het zou echter verspilde moeite zijn als blijkt dat zij vind dat die nieuwe Paus niet weet waar hij het over heeft. En wat zij vind kan ten grondslag liggen van haar onwetendheid, wat mij betreft kan onwetendheid hier vervangen worden door stupiditeit, de rest van ons mag zelf kiezen.

 29. Een oud gezegde:
  “Man created God in his image: intolerant, sexist, homophobic and violent.”

 30. Middeleeuws. Religie misbruikt voor discriminatie:
  Heel leuke verhaaltje van Chris Curiel nav: “Raveneau (PS) is tegen Gaypride”

  Ach,
  Ik kan mij herinneren dat de eerste gay-cruise (jaja een cruise boot exclusief voor een paar duizend gay mannen) op Curacao aankwam.
  Hele eiland in rep en roer.
  De kerk sprak er schande van: Sodom en Gomorra was het lot dat Curacao ten deel zou vallen.
  Politici en volk ook in paniek: wat zou er wel niet allemaal kunnen gebeuren?
  Homo’s bloot & zoenend over straat die met een toverdrank onze hetero mannen ook homo zouden maken en dan meenemen op de homo boot.
  Onze vrouwen zouden dan alleen achterblijven zonder hetero man wat tot zware psychische schade zou leiden.
  Hemeltje lief, het hele hetero toerisme zou instorten en Curacao zou gedoemd als homo-eiland in de hel belanden.
  Gegarandeerd

  Maar goed.
  De homo-boot kwam en meerde aan.
  Twee-en-een-half-duizend homo’s stroomden eruit.
  Gaven forse bedragen uit aan sieraden en kleding en aten een hapje en dronken een glaasje.
  Alle Punda en Otrobanda ondernemers dolblij
  Ik ben die middag nog speciaal naar Punda gereden omdat ik die homo invasie wel wilde zien.
  Veilig vanuit mijn gesloten en airconditioned auto natuurlijk want ik ben hetero.
  Net zoals de rest van Curacao.

  Maar wat een saai volk was dat zeg; die homo’s zijn helemaal niks aan om te zien. Niemand bloot, niemand dronken, niemand in gekke homo kleding en geen enkele cruise homo die achter onze hetero mannen aanrende om die wel eens even te bekeren tot het homodom.

  Het jaar erop keek iedereen al reikhalzend uit naar de nieuwe homo boot. Want, zo beredeneerde men nu, homo’s zijn gestudeerd, hebben goede banen, geen gezin om te onderhouden en geven dus bovengemiddeld geld uit. Goed voor de economie !!

  En gek genoeg; als je met ze sprak waren ze nog aardig ook en behalve een iets te hoog stemmetje merkte je helemaal niet dat het een homo was.

  En zo gaat het dit keer ook.
  Bij de derde gay pride parade kijkt niemand er meer van op, praat niemand er meer over en geeft opzeker de minister van cultuur hoogst persoonlijk het startsein voor de parade. Want feest zit in ons bloed. En of het nu een hetero, homo of bi feest is maakt na 2 bier of glaasje bitter ook niet meer uit.

  Zelfs Winnie Raveneau en de monsigneur niet.

 31. Asjes moet deze persoon direct op non-actief zetten en uitzoeken of zij haar functie nog wel kan vervullen. Dit schrijft ze: “Het grootste gedeelte van Curaçao heeft veel respect en waardering voor het woord van God.” YDK *.*n als konijnen, hebben bysides, jatten als raven, zijn lui en weigeren hun talent (enkelvoud!) te gebruiken. Zie hier wat de bijbel daarover zegt, Matheus 24:24-30:
  Nu kwam ook degene die één talent ontvangen had naar hem toe, hij zei: “Heer, ik wist van u dat u streng bent, dat u maait waar u niet hebt gezaaid en oogst waar u niet hebt geplant, 25 en uit angst besloot ik uw talent te begraven; alstublieft, hier hebt u het terug.” 26 Zijn heer antwoordde hem: “Je bent een slechte, laffe dienaar. Je wist dus dat ik maai waar ik niet heb gezaaid en oogst waar ik niet heb geplant? 27 Had mijn geld dan bij de bank in bewaring gegeven, dan zou ik bij terugkomst mijn kapitaal met rente hebben terugontvangen. 28 Pak hem dat talent maar af en geef het aan degene die er tien heeft. 29 Want wie heeft zal nog meer krijgen, en wel in overvloed, maar wie niets heeft, hem zal zelfs wat hij heeft nog worden ontnomen. 30 En die nutteloze dienaar, gooi die eruit, in de uiterste duisternis, dat is de hel(!) waar men jammert en knarsetandt.”
  Denk daar maar eens over na, zogenaamde gelovige, maar in het echt ontrouwe dienstknecht Korsou!!!

 32. Weet je wat erg is,@ Fred Schidam,die verdomde angstcultuur en die tweedeligheid onder het volk “geformd door POLITICI sinds 2005 SI/NO en opnieuw met PS>MFK>MAN>FOL” op dit eiland.De tijd dat het halve volk direct achter lul verhalen staat is voorbij sinds de val cabinet Schotte.En voor Winnie de TIP,laat ieder mens in zijn eigen waarden ook als je het er niet mee eens bent,de mensen maken er toch ook geen heisa van als iemand naar een bepaald soort kerk gaat, en er zijn heel veel soorten op Curaçao.prettige zondag toegewenst bevolking van Curaçao

 33. In de meeste autoritaire regimes is men fel tegen homo/lesbo, en meer tegen als wat een beetje anders is. De PS trekt mensen aan die dat soort autoritaire/anti democratische trekjes hebben. Er is daar maar een belang en dat is het partij belang. We zijn nog niet vergeten dat Asjes de regering Schotte in het zadel wilde houden en als Statenvoorzitter de democratie tijdelijk afschafte. Dus het verbaast me niets, dit soort geluiden uit de PS.

  En…zich niet durven uiten? Komt er anders een homo opstand? Worden ze bedrieigd? Wat een flauwelkul. Religie en Staat gewoon gescheiden houden.

 34. Kerkleiders moeten niets, zeker niet op commando van politici die het niet zo nauw nemen met democratische principes of erger nog niet begrijpen wat de democratie inhoud. In een democratie mag iedereen zich uiten en manifesteren zoals gewenst, zo lang men zich aan de democratische principe en rechtsregels van de samenleving houdt. Hopelijk is de actie van dit parlementslid niet typerend voor de overige leden van dit instituut.

 35. Wat een achterlijk gedachtegoed houdt deze vrouw er op na.!!!

  Hoeveel Curacaoenaars hebben een by-site?? En welke vrouwen maken dit allemaal mogelijk?? Juist ja, het is gemeengoed bij hen die zo’n respect en waardering voor het woord van God hebben, als het ze uitkomt natuurlijk!!

 36. “Het grootste gedeelte van Curaçao heeft veel respect en waardering voor het woord van God”

  Is dit dan ook meteen de vrijbrief voor het bedriegen, stelen, vermoorden, bedonderen, misbruik kleine kinderen, afspraken niet nakomen enz enz van andere mensen.

  Shame you om het woord van God te gebruiken voor eigen gewin en om domme acties goed te praten.

  Als men zich hier niet aan wil ergeren moet men gewoon niet gaan kijken.

  Ik wens al de homo’s, lesbienes, transgenders en bi-sexuelen die mee doen en gaan kijken ontzettend veel plezier.

 37. Het is notabene allemaal begonnen bij de katholike kerk! Wat een hypocrisie van Raveneau zeg!!!!!!!

 38. deze dame zou uit de partij gezet moeten worden.
  ze gaat de strijd aan tegen de grondwet.
  iemand die in de politiek zit kan niet haar geloof opdringen aan de rest van de gemeenschap.
  we zijn allemaal anders en geloven allemaal op een andere manier (of niet)

  ik geloof:
  god is liefde en vergevening.
  de schepper van alle mensen.
  hij houd van alle mensen en is niet bekrompen.
  er staatgeschreven wie zonder zonden is mag de 1e steen werpen.
  nou mevrouw Raveneau, denk daar even over na.
  Mocht u denken dat u foutloos bent, dan zullen we u wel met wat stenen zien op het wilhelmina plein.

 39. Ongelooflijk dat een parlementslid zo openlijk op grove wijze de Grondwet negeert en religieus Curacao zo te kakken zet!