Jeanne-Marie Francisca thumbCURAÇAO – Minister Jeanne-Marie Francisca van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) heeft gisteren het bestuur van sociale werkplaats Tayer Soshal Santa Martha op non-actief gesteld. Zij is tot dit besluit gekomen nadat zij woensdag klachten ontving over ernstige misstanden binnen de organisatie. 

“25 September heb ik een petitie ontvangen van 50 werknemers van Santa Martha met de dringende oproep de situatie op de werkplaats te komen bekijken. Er zijn klachten met betrekking tot mishandeling, misbruik, bedreigingen, betalingsproblemen en gebrek aan materiaal op de werkplaats”, aldus minister Francisca.

30 Miljoen
De minister maakte haar besluit bekend tijdens een persconferentie. In de afgelopen tien jaar is er volgens Francisca meer dan 30 miljoen gulden in Santa Martha gestopt, ze geeft aan dat dit ruim voldoende is. De situatie is onacceptabel en volgens Francisca zodanig ernstig dat er niet meer gewacht kon worden op verbetering binnen het bestuur.

Interim-directie
Onderzoeksbureau SOAB onderzoekt de zaak. Het besluit om de voormalige directie op non-actief te zetten betekent niet het einde voor de sociale werkplaats. De minister heeft aangegeven dat er een interim-directie wordt aangesteld.

www.versgeperst.com