asjes plasterk thumbCURAÇAO – Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk (PvdA) brengt maandag en dinsdag een werkbezoek aan Curaçao en Bonaire. Het gaat om een tweedaags bezoek waarin hij onder meer de regering van Curaçao ontmoet.

Plasterk gaat eerst naar Curaçao, waar hij maandag praat met gouverneur Adèle van de Pluijm-Vrede. Ook spreekt hij met de regering over onder meer de overheidsfinanciën en de plannen voor de politie en het gevangeniswezen.

Bonaire
Een dag later vertrekt Plasterk naar Bonaire, waar hij gesprekken heeft met gezaghebber Lydia Emerencia, het bestuurscollege en de eilandsraad. Ze gaan het onder meer hebben over de plannen voor de ontwikkeling van het eiland.

Bestuurscrisis
Bonaire kampt met een bestuurscrisis. De minister riep daarom vorige maand de hoogste Nederlandse ambtenaar van het Caribische eiland, Wilbert Stolte, op het matje. Sinds de CDA’er in 2011 werd aangesteld zijn de verhoudingen tussen hem, de gezaghebber en het Openbaar Ministerie op het eiland gespannen. Stolte moet toezicht houden op het bestuur van het eiland, waar corruptie en fraude alledaagse verschijnselen lijken te zijn.

Drie jaar
Stolte heeft inmiddels aangegeven volgend jaar te stoppen als rijksvertegenwoordiger. Hij wil de huidige functie niet langer dan drie jaar vervullen.

© Novum

2 reacties op “Plasterk naar Curaçao en Bonaire”

  1. Kennen ze geen skype of facetime? Ooit gehoord van video conferencing?

  2. Alweer? Dit is al de zoveelste keer dit jaar. Het word tijd dat Nederlandse politici openheid gaan geven over werkreizen, de kosten daarvan en eventuele declaraties.

    Ook Nederlandse politici kunnen er wat van, zodra ze de kans hebben om ergens heen te vliegen, doen ze dat gelijk, altijd businessclass.

    Als er nou iets goed uit komt of concrete plannen worden gemaakt, maar nee. Het blijft bij praten, meer niet.

    Kortom: SNOEPREISJE van Nederlands belastinggeld….