Beediging Sigmar CarmeliaCURAÇAO – Rechter in opleiding Sigmar Carmelia is beëdigd als plaatsvervangend lid van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Dat gebeurde gisteren in het stadhuis. Momenteel is Carmelia bezig met de verkorte opleiding tot rechter.

In aanwezigheid van de andere rechters, personeel van het Hof en zijn familie legde hij de eed af ten overstaan van Hofpresident Evert Jan van der Poel. Dit betekent dat Carmelia vanaf nu als plaatsvervangend lid van het Hof mag deelnemen aan rechtszittingen.

9 reacties op “Sigmar Carmelia beëdigd als plaatsvervangend lid Hof”

 1. Blijkbaar begrijpt Vogel niet dat een gevangenisstraf van een jaar (Brian Mariano) niets voorstelt als die niet wordt uitgevoerd.

  Dat de veroordeelde (en zijn ratvocaat) sterk staat als hij claimt dat het ongepast is jaren na zijn veroordeling nog de gevangenis in te moeten (oftewel: de straf zal worden kwijtgescholden).

  Dat het het rechtssysteem ook ontwricht omdat veroordeelden die wel de gevangenis ingaan (en hun ratvocaten) met recht kunnen zeggen ‘waarom wij wel en Mariano niet?’. De rechter kan dan niets anders doen dan hun gevangenisstraffen ook kwijtschelden.

  Ons rechtssyteem is zo verrot dat je beter af bent met een gevangenisstraf van een jaar wegens smokkel van een kilo drugs (Brian) dat met een wielklem wegens fout parkeren in Punda (John).

 2. Goed zo Joan, goed zo WW, dat gezanik over Brian Mariano en Dos Santos gaat maar door, terwijl Mariano veroordeeld is en Dos Santos nog voor de rechter moet verschijnen.

 3. @sharim, Brian Mariano, zit niet in de gevangenis vanwegen een tekort aan cellen, de verantwoordelijkheid van de overheid niet de rechterlijke macht. Het om bepaald wie er in de gevangenis moet en wie niet het OM geeft voorrang aan andere misdadigers waar de kans op recidive groter is of de misdaad zwaarder is dan die van Brian Mariano.

  Nelson dos Santos moet nog berecht worden hij is voorlopig in vrijheid gesteld in afwachting tot zijn proces.

  De genoemde voorbeelden zijn dus onzin.

 4. @Sharim, Elton

  Wat een ongelooflijke onzin verkondigen jullie.
  Het heeft niets maar dan ook niets te maken of hij/zij een Europese Ned. of anderszins is, rechters spreken recht op basis van infiormatie van Officieren v J, De rechter is wettelijk verplicht een oordeel uit te spreken over een concreet geschil, dat hem voorgelegd wordt. Daarbij houdt de rechter rekening met:
  de wet
  de rechtspraak (of jurisprudentie)
  de rechtsleer (of doctrine)
  enz enz.
  Het zou een rare manier van doen zijn als er alleen recht wordt gesproken voor een bepaalde bevolkingsgroep.
  Razend dom gezwets.

 5. Fantastisch!!!!!!! Van harte gefeliciteerd Rechter i.o. Sigmar Carmelia. Curaçao, Aruba, Bonaire, Saba, St. Maarten en St. Eustatius, Pabien!

 6. Elton heeft wel gelijk, kijk naar Brian Mariano (jaar geleden veroordeeld tot een jaar cel maar nog steeds vrij) en Nelson dos Santos (rijdt roekeloos en zonder rijbewijs 3 mensen dood en krijgt een week celstraf).

 7. @ Elton
  Complete onzin wat jij verkondigt. Ik ben zeer benieuwd waar jouw wijsheid vandaan komt, maar veel waarde hecht ik daar niet aan.
  Overigens functioneert het recht systeem hier perfect, zeker gezien de druk die sommige politici geprobeerd hebben er op uit te oefenen.

 8. @Elton: er zijn al jaren lang ‘Curaçaosche’ Nederlanders rechter en ons rechtssysteem is zeer objectief en betrouwbaar. Het is juist goed om ook rechters van hier te hebben omdat zij beter bekend zijn met de samenleving en ook het papiaments machtig zijn.

 9. Carmelia staat veel te dicht bij de Curacaose samenleving om objectief recht te kunnen spreken.

  Ik ben er voorstander van om alleen Europese Nederlanders hier als rechter aan te stellen, ook omdat die ervaring hebben met een wel functionerend rechtssysteem (het Nederlandse). Bij een lokale rechter heb je een goede kans dat die die de porkeria van het OM hier als norm gaat zien in plaats van het aan te pakken.