ziekenhuisCURAÇAO – Het Land Curaçao, USONA en SEHOS hebben gistermiddag een Memorandum of Understanding (MoU) getekend. De partijen komen in de MoU overeen om zo snel mogelijk een nieuw ziekenhuis in Otrobanda te bouwen. De bouw zou nog dit jaar moeten beginnen, laten de partijen weten.

SEHOS blijft verantwoordelijk voor de zorg en de exploitatie. USONA blijft verantwoordelijk voor de realistie van het gebouw en de transitie van het oude naar het nieuwe ziekenhuis. Er wordt een werkgroep ingesteld voor de verdere uitwerking en afstemmingen. De laatste technische voorbereidingen zijn in volle gang zodat de bouw nog dit jaar kan starten.

Locatie
Het ziekenhuis wordt pal naast het huidige SEHOS gebouwd. Het gebouw omhelst de huidige parkeerplaats van het SEHOS-personeel, de Hamelbergweg een een gedeelte van het terrein van SEHOS.

Extra investeringen
Omdat het al eerder opgeleverde ontwerp wordt gebruikt, zijn de kosten van de bouw vergelijkbaar met het project op het Amstelterrein, aldus de betrokken partijen. Wel worden er extra investeringen gedaan in de locatie. De Hamelbergweg wordt omgeleid en er wordt een parkeergarage gebouwd.

12 reacties op “Akkoord over nieuw ziekenhuis: ‘bouw begint dit jaar nog’”

 1. @Yoshi

  Ik begrijp het, maar hetzelfde geldt voor mensen uit Banda Bou.
  Wellicht is het mogelijk pendelbussen in te zetten voor bezoekers die van verre komen.
  Ik kijk nl eerder naar de zieken. De bezoekers komen er wel.

  Op Banda Riba en Banda Bou een EHBO+ post neerzetten voor eerste hulpverlening bij urgentie en vervolgens transport inzetten voor verdere behandelingen in het op een milieuvriendelijk plek gehuisvestigd Ziekenhuis.

 2. Zonder fan te zijn van onze huidige regering hoop ik nu toch dat ze blijven totdat met de bouw is begonnen. Bij een wijziging kon alle ellende m.b.t. het ziekenhuis wel weer van voor af aan beginnen. Bananen zijn wel lekker en gezond.

 3. @Vogel Helemaal mee eens! Gauw beginnen voor er weer een nieuwe regering zit met nieuwe ideeen die niet uitgevoerd gaan worden. We hebben met spoed een nieuw ziekenhuis nodig!

 4. En nu gelijk maar de duiktank in het gebouw.

 5. @Lynn

  Ik denk niet dat de jannoorduynweg centraal genoeg gelegen is.
  Mensen uit bijvoorbeeld Santa Rosa of zelfs Santa Catharina worden dan de dupe.

 6. Laten we hopen dat het deze keer wel doorgaat. Pluspunt is in ieder geval dat de afspraken zijn gemaakt in alle rust en zonder geschreeuw in de media.

 7. Ik ben blij.

 8. Heel goed nieuws voor Curaçao. Onderschat de bouw- en transitiefase niet, maar die is bij USONA / Berenschot in goede handen.

  Jan Huurman

 9. Dus toch……een plek met teveel verkeer en daardoor teveel polution. Ligt het echt in onze genen, dat we altijd voor minder gaan dan voor meer. Dat we altijd weer NIET kiezen voor BETER. Ik begrijp het niet! Jan Noorduynweg………ideaal! Ruimte, fris buitenwijk, planten van veel groen, wandelpaden en frisse zitplekken en genoeg ruimte voor parkeergelegenheden.
  Maar goed, wellicht moeten we altijd maar weer blij zijn met een dode mug!
  Bedankt Curaçao!!!!!

 10. Nice! Now we wont be threatened that we have to have our second baby in Venezuela as they did with the first while half of the expecting moms were from south america and were told they could give birth on Curacao!!!!!
  (Yes, they told me and my wife they would send us (locals) to Venezuela…until I demanded my child had primary birthrights to be born in the Kingdom of the Netherlands…)

 11. Kan iedereen nu zijn mond dicht houden, zodat men eindelijk kan/mag beginnen met de bouw zonder verder politiek gedonder en wij hopelijk binnen afzienbare tijd ons nieuwe ziekenhuis hebben.

 12. Wanneer heb ik dat verhaal ook alweer eerder gehoord!