Foto Novum/AP: Nicolas MaduroCURAÇAO – De Verenigde Staten hebben de Venezolaanse president Nicolas Maduro toch door hun luchtruim laten vliegen. Dat laat de Amerikaanse ambassade in Caracas weten. Eerder op de dag zei de Venezolaanse regering dat Maduro door de VS is geweerd uit hun luchtruim boven Puerto Rico.

Maduro is onderweg naar China.

Drie dagen
De Venezolaanse regering diende het verzoek voor een diplomatieke ontheffing volgens de Amerikaanse ambassade een dag van tevoren in, terwijl daar normaal drie dagen voor staat. Daarnaast vloog Maduro niet in een vliegtuig van de Venezolaanse staat, wat wel nodig is om in aanmerking te komen voor diplomatieke ontheffing, aldus de ambassade.

Samenwerking
Hoewel ‘het verzoek niet op de juiste manier was ingediend, hebben de Amerikaanse autoriteiten met medewerkers van de Venezolaanse ambassade samengewerkt om de kwestie op te lossen’, liet de Amerikaanse ambassade weten in een verklaring. Of het verzoek in eerste instantie was afgewezen, zoals Venezuela beweert, werd in het midden gelaten.

© Novum

2 reacties op “Maduro toch door luchtruim VS”

  1. wat een domheid van die maduro.
    hij schijnt nog steeds in gesprek te zijn met Chaves???
    vreemde man!!

  2. Maduro lijkt wel een Curaçaose politicus: zelf je werk niet goed doen en gelijk de schuld bij een ander leggen. Venezuela is wel een goed voorbeeld.