Openbaar MinisterieCURAÇAO – De 28-jarige Haïtiaanse F.D. is gisteren in hoger beroep veroordeeld wegens vernieling tot een voorwaardelijke geldboete van duizend gulden. Wel moet ze 922,20 gulden betalen aan slachtoffer E.R.H. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De veroordeelde heeft de voor- en achterruit van de Ford Taurus van H. vernield. D. handelde uit boosheid vanwege een langdurig zakelijk geschil met de zoon van H. Het is de verdachte eerder niet gelukt door onderhandelingen of via civiele of strafrechtelijke weg genoegdoening te krijgen. Zij ging er bij het vernielen ten onrechte vanuit dat de Ford Taurus van H.’s zoon was.

Voorwaardelijke geldboete
Het Hof houdt rekening met de omstandigheid dat de verdachte geen strafblad heeft, en vindt daarom een voorwaardelijke geldboete op zijn plaats. De bijzondere voorwaarde die door het Gerecht in eerste aanleg is opgelegd, is door het Hof overgenomen. Indien de verdachte niet aan de bijzondere voorwaarde voldoet, wordt de voorwaardelijke geldboete alsnog opgelegd.

www.versgeperst.com