• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

minister Stanley Palm thumbCURAÇAO – De reis naar Japan van minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling kost geen honderd duizend, maar twintig duizend gulden. En er gaat geen delegatie naar Japan, maar er gaan maar twee personen waaronder Palm zelf en een medewerker van de CTB in de Verenigde Staten. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Palm is zich bewust van de kritiek vanuit de samenleving, maar hij is overtuigd van de toegevoegde waarde van zijn bezoek aan Wladimir ‘Coco’ Balentien. De honkbalspeler verbrak eerder deze week het Japanse homerun-record en de minister gaat naar Japan om hem te eren. De minister heeft, ook na de druk uit de samenleving, geen enkel moment overwogen om zijn reis af te gelasten. Collega Rick Hart vroeg dat tijdens de persconferentie van de ministerraad aan Palm.

Palm vindt het een belangrijk moment voor het eiland. Ons eiland krijgt positieve exposure en die moeten we benutten, vindt hij. Dat Zita Jesus-Leito van oppositiepartij PAR onjuiste informatie geeft door te zeggen dat zijn reis honderdduizend gulden gaat kosten, vindt Palm vooral voor de honkballer teleurstellend. “Zo’n positief moment wordt hierdoor in een negatief daglicht geplaatst en dat is jammer,” aldus Palm.

Rick Hart sprak de minister na afloop van de persconferentie en vroeg hem waarom hij het belangrijk vindt Coco Balentien in Japan te bezoeken.

40 reacties op “‘Reis naar Japan kan ik verantwoorden’”

 1. Kan Palmpie die reis nog steeds verantwoorden nu Balentien zijn vroiw in elkaar heeft geslagen?

 2. Wat een waanideeen heeft deze man.
  Japan en alle landen daar in de omgeving hebben totaal geen belangstelling om iets met Curacao te maken willen hebben.

 3. @ Yolande : Het Caraibische gebied heeft geen markt voor Japan, nog Korea.

  Japanners en Koreanen hebben slechts 2 weken vakantie per jaar.
  Voor de meesten is een reis naar het buitenland éénmalig
  Geldt ook voor universitair geschoolden in hogere functies, die uitstekend Engels spreken (een enkeling reken ik tot mijn kennissenkring).

 4. Iemand al een Japanner gesignaleerd op de Emmabrug deze maand?????

 5. Na deze megasnoepreis is Palm naar Cartagena geweest op zijn volgende snoepreis en is nu, jawel, in Barbados voor snoepreis nummer 3.

  En Rosaria, die voor de verkiezingen het summum van integriteit acteerde, kijkt zoals gebruikelijk weer de andere kant op.

  Wie heeft er een stemadvies voor mij. De criminaliteit druipt af van de MFK, PS en de MAN. Pais is met dank aan Palm en Rosaria nu dicht bij deze kliek gekomen en dan blijven dus alleen PAR en PNP over. Dat zijn echter zo’n splinterpartijen geworden dat je net zo goed niet kunt stemmen.

 6. De CTBer die mee is gereisd, schrijft “Goodmorning Tokyo” vanuit Park Hyatt Tokyo. Als je dan checkt wat een kamer dan kost per nacht op de Hyatt site dan betaal je per nacht 58338 Yen, dat is omgerekend Us $ 587 per nacht, incl. Taxes.

  Maar ja dan zit je ook wel in een top luxe 5* hotel. Wie het breed heeft laat het dus breed hangen!

 7. Ach kijk, die Stanley Palm is gewoon een Steven Martina wannabee. Hij probeert namelijk Martina, die zoals bekend tijdens het zakenkabinet minister van Economische Zaken was, na te apen. Steven heeft in deze rol tenminste wel concrete “real business” overeenkomsten met China (en overigens ook met enkele andere economisch belangrijke landen, zoals bijv. Brazilie) in de wacht weten te slepen voor nos dushi Korsou; petje af hiervoor, dit vertaalt zich tenminste wel naar tastbare investeringen en inkomsten uit het buitenland voor Curacao, en hiermee zijn dus tevens zijn hiervoor eerder gemaakte zakenreizen op kosten van de Curacaose belastingbetalers tenminste wel dubbel en dwars terugverdiend. Ja, en nu denkt die Palm kennelijk dat hij iets soortgelijks als wat Martina voor elkaar heeft weten te krijgen vast wel “effe” relatief makkelijk precies zo voor elkaar zou moeten kunnen krijgen voor een ander economisch belangrijk Aziatisch land dan China, te weten: Japan. En dat op basis van louter een sportprestatie, hoe zeldzaam naief kun je toch zijn om te geloven dat daar nou werkelijk veel economisch momentum/potentieel inzit voor ons eiland. Simpele vraag: Wat voor economische overeenkomsten worden er gesloten tijdens Palm’s bezoek aan Japan? Precies, “net ningun”! Snoepreisje dus inderdaad en wel eentje die uiteindelijk nog het allerduurst zal blijken uit te pakken voor PAIS zelf, want met deze oerstomme zet hebben de makaku’s in deze partij gegarandeerd hun eigen graf gegraven: komen nooooooit meer als winnaar uit de bus bij nieuwe verkiezingen, mogen nog blij zijn als ze uberhaupt toch nog 1 zetel weten te behalen. Fast Rise, Fast Fall – zo zal PAIS nu denk ik wel de geschiedenisboeken ingaan. Nou, welterusten dan maar… Drumi Dushi…

 8. Hij gaat biuj Balentien logeren heb ik me laten vertellen. Scheelt weer hotelkosten.
  Ben bang dat dit het einde van PAIS betekent.LOL.

 9. Verleden maand met echtgenoot een reis naar (Seoul) Korea, Nagasaki en Tokyo (Japan) gemaakt. We hebben veel mensen waar we mee in gesprek kwamen moeten uitleggen waar Curacao ligt. Ik kan nu al zeggen dat we geen geinteresseerden hebben gevonden om naar de Caribbean te komen. Grotendeels toe te schrijven aan het feit dat de mensen in steden zijn geinteresseerd, niet tegen de hitte kunnen en op hun reizen hoofdzakelijk musea willen bezoeken.
  Dus ik begrijp niet echt waar Palm deze onzin vandaan haalt. Het Caraibische gebied heeft geen markt voor Japan, nog Korea (mocht hij daar binnenkort in geintereseert zijn).

 10. Alsof Japanners staan te trapopelen hierheen te komen. Hoe naief kan zo’n man zijn.

 11. Als hij kan garanderen dat er per jaar 100.000 Japanners op bezoek komen die minimaal 1000 dollar per persoon spenderen in – het weinig levensvatbare – Down Town Punda, krijgt hij mijn zegen.

 12. Ik vermoed dat er nog een andere, nog onbelichte , reden is voor het snoep reisje. Wie is die medewerker van het CTB? En wordt er misschien WEL een kamer gedeeld? Leuke opdracht voor een goede journalist; gaat het misschien niet om exposure maar moet er een S voor? Bevestig dit vermoeden en je moet eens zien hoe snel de reis afgezegd wordt. Hoedanook is deze reis niet te verdedigen.

 13. De Curacao Amstel race is in november. Deze wielerwedstrijd waar de befaamde wielerprofs aan deelnemen biedt Curaco exposure bij alle Europese, Noord- en Zuid-Amerikaanse en Japanse wielerliefhebbers. Ongetwijfeld heeft iedereen wel eens op TV gekeken naar een Europese wielerwedstrijd, en de vele kijkers langs het parkoers gezien.

  Ben benieuwd hoe de Curacaose regering (i.c. de heer Palm) deze exposure gaat benutten (uitreiken 1e prijs bijv., uitreiken prijs beste niet-prof. deelnemer, of wat dan ook).

  ‘t Is wel dichtbij, dus weinig reis-en verblijfkosten, dus daarom niet interessant om acte de presence te geven (o ja, ‘t kost ook nog je vrije zaterdag).

 14. Zou je die honkbalfraude kunnen vergelijken met doping (stimulerende middelen) ? Ja, dan kan die Balentien or whatever zijn homerun record per direct weer inleveren want waar hij ook naar toegaat dat record heeft per direct geen enkele waarde en zal het lachertje van de honkbalwereld zijn en blijven. Lachen toch !

 15. Nederlandse ambassades/consulaten behartigen de belangen van alle gebiedsdelen binnen het Nederland koninkrijk, zeker ook die van nos dushi Korsou. Als er dan toch zonodig handjes moeten worden geschud ter vertegenwoordiging van nos dushi Korsou in Japan, dan zal dat zeker ook mogelijk blijken te zijn door gewoon een vertegenwoordiger van de Nederlandse ambassade in Tokio hierop af te sturen en daarmee de door de heer Palm plus andere onnozele PAIS-leden kennelijk zo vurig gewenste (doch zeer bedenkelijke) “exposure” van Korsou zeer afdoende te waarborgen — en dat alles voor een zeer kleine fractie van de belachelijke kosten die Palm/PAIS kennelijk zeer de moeite waard vinden om hiervoor te betalen, terwijl de schrijnende problematiek op diverse fronten op ons eiland compleet wordt genegeerd: veel mensen die het verre van breed hebben, nog steeds geen schoolboeken, noem maar op. Dus alsjeblieft, als “exposure with a personal touch” dan werkelijk zo ontzettend nodig is, stuur daar dan in hemelsnaam een lokale vertegenwoordiger van de Nederlandse ambassade aldaar in Tokio op af en laat hem/haar desnoods een mooie vlag van nos dushi Korsou vasthouden zodat alle TV stations die daar aanwezig zullen dat ook precies zo zullen uitzenden. Daarmee is het nobele “exposure” doel zeker ook bereikt en nu graag die peperdure snoepreisjes (betaald over de ruggen van onze overwegend verre van in luxe levende bevolking) annuleren! Maar dat zal vast wel niet gebeuren, want PAIS weet allang dat ze het inmiddels compleet hebben verpest bij het merendeel van onze bevolking, dus zullen ze nu vast wel blijven graaien zolang het nog kan.

 16. Minister Palm, u heeft uw snoepreisje van 20,000 of 100,000 gulden gescoord, gefeliciteerd met 5 minuten handen schudden met Balentien en daarna 10,075 minuten feest vieren in Japan.

  Maar weet wel dat uw naam voortaan en voor eeuwig verbonden zal zijn aan misbruik van publieke middelen. Vraagt u zichzelf nu, maar vooral als u terug bent van de snoepreis, eens af: is het verlies van mijn naam deze snoepreis waard geweest?

  De mens is sterfelijk, en het enige wat hij na zijn dood nog heeft is zijn reputatie. Gecondoleerd met het feit dat u nu al weet dat u die nu al niet meer heeft.

 17. Heeft de heer Palm nog nooit van Skype gehoord?

 18. Hierbij wil ik me beschikbaar stellen als fotograaf om mee naar Japan te reizen en dan een foto van hem maken.

 19. Vanaf Nu staat Palm bekend als een leugenaar.
  dit plezierreisje kost minimaal 70.000 NAF.
  ze gaan niet economy class vliegen, ik had begrepen dat er 3 personen zouden gaan?
  ze gaan geen kamers delen met elkaar.
  ze gaan lekker eten en moeten toch goed gekleed verschijnen.

  Gewoon weer een leugenaar….
  maar niets nieuws na 10-10-10- zijn we geregeerd door leugenaars…
  PAIS ga maar lekker de volgende keer met MAN en MFK samen werken.
  jullie zijn totaal ongeloofwaardig geworden!!!!

 20. Wanneer wordt het bekend hoeveel Schotte, Hakim, Jamaloodin en allemaal hebben uitgegeven aan ‘dienst’ reisjes? durf te wedden dat we het dan over miljoenen hebben!

 21. Hoewel Balentien geen blaam treft, is hier ballen-fraude aan de orde,
  T.o.v het tot dusverre jarenlang bestaande record heeft de japanse baseball-bond STIEKEM de samenstelling van de honkballen gewijzigd om het spel aantrekkelijker (=homeruns) te maken. Bij het minste zuchtje wind sla je de huidige ballen over de hekken terwijl je met die oude ballen zou zijn uitgevangen door de korte stop.
  (blijft het feit dat Balentien veel meer homeruns sloeg dan zijn mede- en tegenspelers.
  Daarvoor oprecht : Hulde !).

 22. @ Kevin,het is niet te hopen dat deze ontschatbare waarde omgezet word in ongeloof door honkballen fraude voor meer homruns.Japan.

 23. Minister Palmboom geeft hier weer een sterk staaltje weg ,hoe moet ik draaien en liegen om mijn snoepreisje veilig te stellen,ten eerste praat Palm over guldens in dit geval 20.000,00 voor deze reis,hierbij is meereizen CTB firguur niet mee gerekend!.

  Kosten plaatje Palmboom.
  Retourticket business klas Curaçao- Amsterdam-Tokio, kost 9.837,00 Euro = 22.635,10 daggeld 7x 175 $ = 1.225,00 $ = 2.168,25
  Hotel &vervoers kostem 7 x 400,00 $ 2.800,00 $ = 4.956,00

  totaal naf ———————————————————————————- 29.759,35
  ik denk dat ik maar minister van Economische Ontwikeling word kan in ieder geval beter rekenen als hem.
  Geen ateletiek en zwemsport voor onze schoolkinderen wegens geld gebrek???????????.

  ps.”Ballenfraude”Het kersverse record van de Curaçaose homrunkampioen Wladimir ‘Coco’Balentina lijkt een vreemde bijsmaak te krijgen,deJapanse honkbalcommissaris Ryozo Kato heeft zijn ontslag aan gekondigt na fraude met honkballen.
  Er is bekend geworden dat er midden in het seizoen in het geheim is overgestapt naar andere honkballen om meer homruns te veroorzaken,de commesaris heeft leten weten niet op de hoogte te zijn geweest van deze stiekeme wissel.Het is nog tijd om de reis af te zeggen minister Palm,straks word Cura;cao niet bekend om het rekoord maar door fraude met honkballen, en Fraude zaken op Curaçao zijn we een beetje zat na al de bekende fraudeleuze praktijken de laatste tijd.

 24. Over een bord voor je kop gesproken. Die man moet zich na laten kijken, net als zo velen anderen! IQ 66?
  Maar de gulden is toch een compleet terechte devaluatie nabij, dus wat maakt het eigenlijk allemaal nog uit?

 25. NAfls 20.000,= ( zeg € 8,500,=) reis- en verblijfkosten, 2 personen, 1 week Japan ??
  Gaan ze op de fiets, tentje mee op de bagagedrager?
  Laten de Staten een kostenraming vragen aan Palm. Valt hij zo door de mand.
  Maar dat doen ze niet.PAIS/Rosaria -is door de mamd gevallen, heeft geen eerlijke bedoelingen- al helemaal niet.En waarom niet : omdat ze allemaal uit het zelfde kreupelhout zijn gesneden!
  Palm is het liegen en bedriegen nog niet verleerd (met toestemming van Asjes en Rosaria).

 26. De volgende coalitie voor Curacao wordt zeer waarschijnlijk MFK-PAIS-MAN.
  Bai gana baka, Palm.
  Je “pueblo” is niet zo stom als dat alle politici graag zouden willen.

 27. . “Zo’n positief moment wordt hierdoor in een negatief daglicht geplaatst en dat is jammer,” aldus Palm. Nou meneer Palm probeer dat nou eens aan die hongerige kinderen uit te leggen.

 28. Dat is 20.000 te veel van onze centen!! besteed dit maar liever aan het onderwijs
  Zou hij het reisje ook maken als hij het zelf moest betalen?

 29. Alleen daarom al zou ik minister willen zijn. Altijd al naar Japan gewild……

 30. Omdat ik het rekensommetje van 20.000 nafls van onze Minister van Economie niet helemaal kan plaatsen heb ik zelf een optelsommetje gemaakt, uitgaande van een reis van 2 personen, want de beleidsmedewerker van de minister gaat dus ook mee:

  – Een retourtje economyclass zal het niet worden, de minister reist in stijl, het is een lange rit, dus businessclass. Met KLM vanaf Hato- Amsterdam – Narita 3,989.15 EURO = 9294,66 nafls.
  – Beleidsmedewerker vanaf VS, wel economyclass, Miami – Narita 1,462 EURO = 3406,46 nafls.
  – 6 nachten Mandarin Oriental Tokyo goedkoopste kamer JPY 51.538 x 6 = 20.438 nafls.
  – 6 nachten SP Mandarin Oriental Tokyo goedkoopste kamer JPY 51.538 x 6 = 20.438 nafls, aangenomen dat SP en beleidsmedewerker CTB geen kamer delen
  – Bijkomende kosten voor 2 voor 6 dagen eten, drinken en vervoer ter plaatse, naar schatting 3000 euro (= 6990 nafls)
  – 7 dagen daggeldvergoeding voor beide personen zullen we maar pro memorie doen

  Dit alles, gebaseerd op de meest gunstige ticketprijzen, representatief hotel, minimale uitgaven in ‘s Werelds duurste stad excl daggelden en andere uitjes, circa……..

  NAFLS 60.568,64.

  Dat zijn heel wat boeken en zwemlessen.
  Btw: een eventueel samenzijn met een Geisha na zo’n zware vlucht is niet declareerbaar omdat we natuurlijk allemaal na afloop een LOBtje doen over de ROI (return of investment)
  van dit bijzondere reisje 🙂

 31. Palm, vertel je verhaaltje maar aan die 20% kinderen die volgens jou nu nog maar met honger naar school gaan. Kijken of zij er ook zo laconiek op reageren en of die exposure hun maagje misschien vult.

 32. Ik heb mijn brief naar de Bentana di Informashon over deze reis, waarin ik op basis van de wet openbaarheid bestuur de exacte kosten van deze snoepreis opvraag, al klaar.

  Natuurlijk zal men trachten deze kosten te verdoezelen door bijvoorbeeld daggeldvergoedingen erbuiten te houden, want dat tienduizenden guldens voor een 2 minute handen schudden met Balentien belachelijk is beseft Palm ook wel.

  Dit gaat Pais stemmen kosten, de reputatie van Palm is door deze snoepreis onherstelbaar beschadigd en Rosaria, arme Rosaria, toont zich weer het zieligste jongetje van de klas dat zich niet laat zien en angstig zijn mond houdt. En dat noemt zich partijleider. Hij moet zich schamen.

 33. Palm heeft een klap van de palmboom gekregen en is ieder gevoel met de realitiet verloren.

  Jammer dat Rosario hem niet terug fluit, maar nu weten alle kiezers meteen waar ze aan toe zijn. PAIS kunnen we de volgende keer weer afschrijven, zullen tot nul zetels gaan, de kiezers gaan dit niet vergeven.

  Graaien, graaien, graaien, zo langzamerhand ben ik van mening dat die opmerking over het oerwoud nog niet eens zo gek was. De mentaliteit van Palm is er namelijk eentje van het oerwoud………..ikke ikke ikke en de rest kan stikke.

  Schande, schande, schande

 34. De Minister spreekt van “toegevoegde waarde”………..nou, give him the benefit of the doubt.
  Mininster Palm, put your money where your mouth is.
  Leg onmiddelijk na terugkeer aan het volk die met bloed en zweet het geld betaald voor dit snoepreisje maar eens de volgende data voor:

  1.
  Kosten-overzicht vanaf vertrek tot aankomst, incl. Uw reis-vergoeding en allerlei
  bijkomstige premies, toelagen, vergoedingen, die U en de medewerker krijgen bij een buitenlandse reis. Echt alles van A tot Z! Dan ben je een kerel!
  Dat het maar Nafl. 20,000 kost, daar geloof ik geen Shushi van!

  2.
  Verklaar met feiten wat die z.g.n. “toegevoegde waarde” is. (Ik bedoel geen Fuin-miles”)

  3.
  De Minister heeft NIMMER overwogen om de reis af te gelasten.
  Groot gelijk want “binnen is binnen”. After all, wie weet zit je straks niet meer op deze stoel dus zolang je met de vinger in de suikerpot kan zitten, waarom niet!
  En bovendien, ach,…..wat het volk zegt is toch onzin, waarom zou je naar de kiezers moeten luisteren? Je bent toch al minister dus, je hebt ze niet meer nodig.
  Groot gelijk man,…..spuug maar op het volk.

  4.
  Minister Palm vind dat de prestatie van Coco Balentien niet in een negatief daglicht geplaatst moet worden.
  Ha ha, de Minister is toch niet al te slim want hij heeft niet door dat niet de prestatie maar ZIJN SNOEPREISJE in een negarief daglicht wordt gezet.
  Snapt hij er iets van???

  5.
  Misschien weet Minister Palm niet dat je hier op Curcao ook geode Shushi kan eten. Daar hoef je niet voor naar Japan.

  6.
  Er is laatst een Shushi-eet wedstrijd geweest op Curacao.
  Vreemd,…….ik heb geen enkele Japanse Minister zien langskomen!

  Ik heb niets te maken met de politiek en heb geen politieke voorkeur.
  Ik heb wel de voorkeur dat de kinderen schoolboeken krijgen, de criminaliteit wordt aangepakt en dat het volk gerespecteerd wordt.
  Punten die kennelijk bij deze Minister niet op het lijstje staan.

  en dat is jammer,” aldus Palm.

  Rick Hart sprak de minister na afloop van de persconferentie en vroeg hem waarom hij het belangrijk vindt Coco Balentien in Japan te bezoeken

 35. Dat is nog altijd 20 duizend teveel, ongelooflijke PAIS oenen! Exposure van ons eiland? Give me a break, denk je nou echt dat er ook maar 1 Japanse toerist naar ons eiland komt dankzij deze zgn. exposure? Hij/zij kan voor veel minder geld naar honderden minstens even mooie tropische eilanden in de Stille Oceaan, veel minder reiskosten. De boodschap van het boek Animal Farm klopt helemaal voor de regering van Curacao: degenen die de corrupte varkens die aan de macht zijn vervangen, gaan zich uiteindelijk precies net zo als deze varkens gedragen. Voor mij (en vele anderen met mij denk ik zo): PAIS *never* *ever* again!!!

 36. Laat Palm dan openheid van zaken geven: kosten vliegtickets (businessclass naar het andere einde van de wereld), een volle week in een 5 sterren hotel, daggeldvergoedingen, lunches, diners en taxis en overige kosten (geschenken en dergelijke).

  Het blijft de waanzin ten top, want gaat Palm een volle week lang Balentien feliciteren? Dit is een snoepreis en niets anders.

  Overigens complimenten voor de geode vragen van Rick Hart, waren maar meer journalisten zo beleefd kritisch als hij

 37. Dit is een uitermate goede presentatie van “Coco”. Pabien! Zulke kansen moet je in deze tijden zo goed mogelijk benutten. Mijn mening is dat het goed is dat mensen aldaar zien dat hij gesteund wordt bevoorbeeld door het bezoek van zo’n minister. Het kost mischien wel wat maar de naamsbekendheid die je ervan krijgt, de contacten die je er kan opdoen, dat is van onschatbare waarde!

 38. 20.000.. Dat is best veel geld. Als ik op Cheaptickets een ticket naar Japan boek kost dat een 2000 – 3000Dollar.
  Of kan deze bewindsvoerder niet economie class vliegen?

 39. Die Palm begrijpt er echt helemaal niets van. Niet zo’n positief moment komt in een slecht daglicht te staan, maar zijn reisplannen wel.

 40. This is BS, how is he and a “colleague” from the CTB getting to Japan and paying for their stay for just 20K gulden ?
  It will cost a lot more and add nothing. They should honor him when he gets back to Curacao. Period. This is a paid for vacation, nothing else.