• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

InselAirCURAÇAO – Tickets van vliegmaatschappij Insel Air worden niet duurder door het faillisement van DAE. Dat garandeert de Insel Air-directeur Edward Heerenveen in gesprek met Radio Hoyer 2. Volgens Heerenveen vliegen op alle bestemmingen van Insel Air ook andere maatschappijen.

Uitzondering op dat gegeven is Sint Maarten. Ook naar die bestemming hoeft de passagier niet bang te zijn voor verhogingen aangezien er maximumprijzen gelden op die route. Prijzen verhogen heeft geen enkele zin, zegt Heerenveen, want als een andere maatschappij ziet dat het goedkoper kan, zal zij ook op die route gaan vliegen tegen een lager tarief.

Weinig sollicitanten
Heerenveen verbaast zich verder over het lage aantal sollicitanten vanuit het failliete DAE. In de aanloop naar het faillisement van DAE beloofde Heerenveen personeel over te zullen nemen. “Die belofte hebben we gestand gedaan, maar ik verbaas me wel over het lage aantal sollicitaties wat vanuit DAE bij ons binnen is gekomen,” zegt hij. In totaal hebben 70 mensen van die maatschappij gesolliciteerd bij Insel Air. “Alle piloten en technici zijn aangenomen en naar grond- en cabinepersoneel wordt nog gekeken,” aldus de directeur. Hij twijfelt aan het aantal van 300 werknemers bij DAE. De bestemmingen en de vloot van Insel Air worden de komende tijd ook uitgebreid. Dat heeft volgens Heerenveen niets te maken met het failliet gaan van DAE.

14 reacties op “‘Tickets Insel Air niet duurder door faillisement DAE’”

 1. Tickets worden anders 10 procent duurder..

  en met betrekking dat Venezuela niet betaald. Tam uit Ecuador heeft gewoon zijn vluchten geschorst! goede oplossing!

  Continue reading the main story
  Related Stories
  Venezuela tightens currency controls
  Q&A: Venezuela’s economic woes
  Why used cars can fetch more in Venezuela than new cars
  Ecuadorean airline Tame has suspended flights to Venezuela, demanding $43m (£26m) in overdue payments for tickets.

  Some 80 passengers were left stranded on Thursday at the airport in the Ecuadorean capital, Quito.

  Tame says the Venezuelan Central Bank has not transferred any money to its account in Ecuador since April 2013.

  Tough foreign currency controls make it difficult for foreign airlines to repatriate money obtained from ticket sales in Venezuela.

  The government of President Nicolas Maduro is believed to owe more than $3bn (£1.8bn) to several airlines, according to Venezuela’s Airline Association.

  The $43m (£26m) owed by Venezuela to Tame amounts to one third of the company’s yearly revenue, according to Quito’s El Comercio newspaper.

 2. Curacao heft slechte klanten service. Dat zijn we al gewend toch? Of verbazen jullie je daar nog steeds over?

  Wat Heerenveen zegt is dat de mensen van DAE niet voldeden aan de eisen van Inselair. En op die manier zijn ze niet geschikt voor Insel. Niet meer niet minder. Je mag toch wel verwachten van iemand die op de airport met dat ze wel NL, SP, ENG ook praten toch. Dat was dus niet het geval bij het ex DAE personeel dat bij Insel aanklopte. DAE nam personeel aan om personeel te hebben niet om een geode service te geven. En vind ik het niet raar dat er een aantal ongeschikt bevonden worden door Insel. Die zullen bij en andere bedrijven op het vliegveld ook niet aan de bak komen lijkt mij.

  De service bij Insel is een mooi voorbeeld van de service op Curacao. Ver beneden niveau gewoon. Jammer genoeg is dat het service niveau van Curacao….

 3. Heerenveen maakt een bijzonder arrogante indruk in dit interview met onder andere zijn ‘mensen die niet veel van de luchtvaart weten moeten er niet over praten’.

  Verder is het belachelijk dat hij zegt dat hij veel mensen van DAE heft afgewezen omdat ze niet gekwalificeerd waren. Heerenveen, kijk eens naar de customer service van Insel Air en durf dan nog eens te zeggen dat Insel Air alleen gekwalificeerd personeel aan neemt.

  Het customer service personeel van Insel Air is misschien gekwalificeerd in domino spelen en bachata dansen, maar zeker niet in customer service.

 4. Rasechtewereldbewoner, ik weet dat de dochter van Heerenveen de marketing doet of deed (lees: gratis op alle bestemmingen van Insel Air vliegen en feesten op kosten van de zaak). Dat dergelijk nepotisme niet goed is voor het bedrijf blijkt wel uit de erbarmelijke dienstverlening van Insel Air.

  Ik vertrouw Heerenveen gewoon niet. En als je weet wie hij tot levenspartner heeft gekozen, is het naief om te veronderstellen dat hij in zijn bedrijf wel de juiste keuzes maakt.

  Verder gun ik Insel Air het beste, maar de slechte service zoals ik die meermaals heb ervaren, de geheimzinnigheid over hun cijfers, de keuze voor Anthony ‘Ik schrijf wat u betaalt’ Cijntje als accountant en ga zo maar door doen mij het ergste vrezen.

 5. @ Titanic
  Als je een ticket in een andere klasse koopt dan zal het wel verschillen. Dus je moet ook in de zelfde ticketklasse een ticket kopen andere kan je moeilijk vergelijken.

  Als ze maar blijven vliegen vind ik het allemaal prima!

 6. Ja Karl Heerenveen is Inselair en iedereen in zijn familie werk daar. Ook al ik hij de enig die heerenveen heet binnen het bedrijf.

  David heft het goed gezegd. Er is visie binnen Insel en geen politieke bemoeienis.

  Er zijn maar weinig medewerkers van DAE naar Insel gegaan want die betalen minder dan DAE. Deze medewerkers zijn natuurlijke een riant leven gewend met hoge salarissen die niet passen bij hun functie. Maar het is ook gebleken dat deze onrealistisch was.

  Waarom zou Inselair zijn cijfers moeten publiceren. Zodra zijn bekend maken dat ze dik winst hebben gemaakt zal iedereen steen en been lklagen dat de tickets te duur zijn. Ik zou het ook niet doen.

  Insel doet gewoon zijn best en steunt niet nog de regering en andere boeven. Nos mes por en Insel is daar een mooi voorbeeld van.

  Groei is goed. Maar groei te snel en je gaat dood. Dat is wat er met DAE is gebeurd.

 7. De ticketprijs die ik betaald heb naar SInt Maarten in juli dit jaar (2013) was USD 253.00
  (kale prijs), dus zonder OB, Carrier Imposed Surcharges (YQ),Passenger Screening Fee (FG), IW, Airport tax(FH).
  Ik moet begin volgend jaar weer die kant op en zal het de redaktie van Versgeperst laten weten indien ik een andere prijs moet betalen.

 8. Zou het kunnen dat er weinig sollicitanten zijn omdat algemeen het beeld bestaat dat Insel Air haar werknemers vooral binnen de familie Heerenveen zoekt?

 9. Had het niet beter kunnen zeggen David.

 10. @Kevin. Sommige van je opmerkingen snijden geen hout. Er is 1 factor welke Insel onderscheid van ALM, Air ALM, DcA en DAE: de politiek. Geloof me dat er een hoop beslissingen zijn genomen die nooit genomen waren indien de politiek zich ermee zou hebben gemoeid. Wat denk je van de recentelijke mogelijkheid om C-Checks uit te kunnen voeren. Dat is geweldig. Voor het bedrijf EN het eiland. Vergis je daar niet in.

  Daarnaast is het in de airline business normaal dat er “schulden” of openstaande bedragen zijn tussen leveranciers / airline. Als een airline een goede business runt, en er tickets verkocht worden is er vaak genoeg cash flow om dit te kunnen dekken. Tevens is er vertrouwen onder de partijen dat het wel betaald wordt als dit zich jaren doorzet.

  Ik zou Insel niet met DAE vergelijken. Ramiz had het over the best marketing campagne ever met zijn 9 dollar stunts. In mijn ogen de worst marketing actie ever. Hoe wil je geld verdienen als bedrijf als je dat soort stunts verzint. En kom aub niet met het argument ja want daar zijn we als consument beter van geworden want de ticket prijs daalde. BS. Dus niet. Goedkoop is duurkoop en zeker in de airline business. Nu huilt iedereen omdat men op straat staat.

  Wat we hier nodig hebben is een airline zonder politieke invloed, met ondernemersgeest, en visie. Insel lijkt dat te hebben. Ze groeien nog steeds, zijn redelijk stabiel wat betreft on time performance en misschien wel het belangrijkste voor nu: de vliegtuigen zijn gevuld. Tuurlijk zijn er een hoop verbeter punten te vinden, ik geef je zeker de klantenservice. Ook bij het tickets kopen heb je zin om die dames door elkaar te schudden.

 11. Insel Air is altijd veruit de betere maatschappij geweest en ik vlieg er met veel plezier mee. Prima dat het onpersoonlijke DEA is vertrokken en dat Insel nog zo goed blijft doen! Pabien!

 12. Geen EEN piloot is aangenomen sinds dat het failiet is. Geen EEN!!!

 13. Ik den dat Heerenveen de politiek in moet stappen.

 14. Ik heb vernomen dat Insel Air, net als DAE, haar leveranciers ook onbetaald laat (althans: veel te laat betaalt) dus het gaat daar financieel ook niet super.

  Klantenservice is er, zo heb ik zelf ervaren ook ver onder de maat, maar als je DAE gewend bent ben je al snel tevreden.

  Geen enkele vliegmaatschappij heeft het op Curacao lang vol gehouden, en het feit dat Insel Air haar cijfers niet publiceert en een derderangs accountant heeft zijn volgens mij voortekenen van het aansluiten in de rij van ALM, Air ALM, DCA en DAE.

  Maar als Heerenveen daar uit weet te komen zoals Mario Evertsz bij DCA dan zal het hem een zorg zijn.