• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Zita Jesus-LeitoCURACAO – 100 Duizend gulden voor een reis naar Japan om de Curaçaose honkbalspeler Coco Balentien te eren, is veel te veel en kan goed voor belangrijkere dingen gebruikt worden. Dat zegt PAR-Statenlid Zita Jesus-Leito tegen Radio Hoyer 2. Ze vindt de reis van minister van Economische Zaken Stanley Palm onnodig.

Balentien komt in november naar het eiland. Dan kan hij volgens Jesus-Leito op allerlei manieren geëerd worden want ook het Statenlid is trots op Balentien. Het Statenlid begrijpt niet goed wat Palm in Japan gaat doen en wat de toegevoegde waarde is. Ze gaat de reis aan de kaak stellen door er in het parlement vragen over te stellen. Of haar vragen de minister zullen tegenhouden, weet Jesus-Leito niet. Verder bestaat de mogelijkheid om de regering op het matje te roepen, maar onduidelijk blijft of ze dat ook gaat doen.

24 reacties op “‘Reis naar Japan onnodig’”

 1. En dan verwacht men nog dat alle anderen in het Koninkrijk de regering van Curacao nog serieus nemen?

  Tsja, alle schaamte voorbij: een echte YdK?

 2. Goeie opmerking van Che, wie doet er mee?

 3. 100.000 guldens, klinkt meer op een snoep reisje voor de delegatie. Coco is geen Japaner. Men kon beter wachten tot Coco terug is op Curacaose gronden en daan iets doen voor Coco, waar de hele bevolking ook mee kan doen. In Japan is Coko lid van een Japanse honkbalteam. Hij word beschouwd als een geweldige speler, maar niet als een Curacaoenaar. Geloof me, ik weet het.
  Als de delegatie op vakantie wilt gaan, maar op eigen kosten, graag, niet met volksgeld.

 4. @ PAIS. ‘laten we na terugkeer van de reis maar eens evalueren wat deze heeft gekost en opgebracht’.

  Zo werkt het niet en zo heeft het ook nooit gewerkt bij onze politici en met name El Hakim en Schotte. Laat PAIS een lijstje van opbrengsten maken, die voor 99% zeker zijn en we gaan natuurlijk niet wachten op de mededeling, dat het niets heeft opgeleverd met als opmerking “jammer”.

 5. PAIS: “laten we na terugkeer van de reis maar eens evalueren wat deze heeft gekost en opgebracht”.
  The unnecesarry vacation to Japan does not add anythng to the accomplishment. De reis zal niks “Opbrengen” voor Curacao.

 6. BTW, I doubt very much that this trip will only cost 100,000.
  These people do not travel coach, they will probably travel business, if not first class. By the time you add hotel expenses in Japan etc. you will be well over 100,000 gulden. This is straight up stealing.
  Very very very disappointed in PAIS so far.

 7. These gusy are the same as the previous ones and the same as the ones that were there for the last 20 years. Make up Sh.. so you can use public funds to go on vacation. At least Sra Jesus_leita has the courage to point it out.
  This is totally unnecessary and uncalled for expense but let’s not kid ourselves it has been happening for the lat 20 years on our island.
  It is not onlye the government, all the “ambtenaren” go on “dienstreizen” that are totally uncalled for, the corruption is just out of control and has been in place for a long time on our little island.
  Use the funds for our yourth and to imporve soprts instead and let’s cut our all the excess spending in all government entities. In the US the president just makes a Phone call for much more important accomplishents.

 8. Ongelooflijk de reactie van Pais op de commotie op hun Facebook pagina: ‘laten we na terugkeer van de reis maar eens evalueren wat deze heeft gekost en opgebracht’.

  Pais begrijpt hetb echt niet. Bij elke bezuinigingsactie van een Pais minister zal voortaan gezegd worden ‘ja, maar er is wel geld voor een snoepreis van 100,000 gulden’. Ik sluit niet uit dat het ontslag van Cabbara bij het CTB daarom een ton extra heeft gekost.

  Dan zijn de kosten van deze reis niet 100,000 maar 200,000 en later waarschijnlijk veel meer. Want er is geen een ambtenaar die nog akkoord gaat met een salarisverlaging of premieverhoging als de hoogste baas het zelf op schandalige en decadente wijze over de balk gooit.

 9. Laten we met z’n allen naar Hato gaan en een menselijke ketting vorming zodat Palm niet het eiland kan verlaten.. ipv op het internet wat te roepen!

 10. In de koffer van Prinsjesdag van afgelopen dinsdag in Nederland, gaan er tot en met 2017,
  17 miljoen euro(17.000.000,-) naar de ABC en Bovenwindse eilanden voor alle eilandbewoners die de hoge energierekeningen niet kunnen betalen, de heer Palm c.s.nemen alvast een voorschotje. Geld zat!

 11. ze kunnen dat geld beter gebruiken om nog een sportveld te bouwen voor onze jeugd, noem het sportveld CoCo Balentien.. Dan krijgen ze tenminste een kans hun leven te beteren i.p.v. atrakos te plegen en een lokale top athleet wordt vereerd.. 2 vliegen, 1 klap en niemand heeft er baat bij behalve onze jeugd… Zal wel niet interessant zijn voor onze corruptici..

 12. Beste Hr. Rosaria,
  Ik was van plan om mijn stem aan Uw partij te geven, maar met dit soort
  “Schotte mentaliteit” in Uw partij zal ook U Curacao niet veel goeds brengen, dus toch maar niet op Uw PAIS stemmen.

 13. Gewetenloos fruaderen met gemeente geld .

 14. Hear hear!

  The true colors are starting to show!

  Ik snap het wel, wat is een PALMboom zonder een Coco

 15. Ik heb gehoord dat:
  1 Een Curaçaos meisjes een knikkertournooi in Ootmarsum ( Ned.) heeft gewonnen.
  Lijkt me wel dat Lotto-Palm daar met gezwinde spoed heen moet om haar de hand te schudden.
  2 Rojer, onder de vlag van Nederland, al ettelijke keren de halve finales van niet onbelangrijke tennistoernoois heeft bereikt. Daar moet Lotto-Palm natuurlijk wel acte de présence geven
  3 etc etc

  Lotto-Palm : het voorbeeld van de gemiddelde volksvertegenwoordiger alhier.
  De corruptie op dit eiland is zo gigantisch dat deze nauwelijks nog uit te roeien is behalve misschien met een enorme volksopstand .

 16. Die 100.000,- gulden zijn uit de duim gezogen door de EXTRA. Dat Zita Jesus-Leito zich baseert op gegevens van deze kwaliteitskrant zegt e.e.a. over haar denkwijze, hetgeen niet wegneemt dat deze reis totaal overbodig is. Zels voor 1.000,- gulden.

 17. Toen Shurandy Martina terug kwam van de OS stond er niemand uit de politiek op Hato. . .

 18. Gaat hij in Japan op de foto met de keizer van Japan? Dan is die reis voor hem wel f. 100.000 of meer waard. Tenminste als dat betaald wordt door de belastingbetaler. Anders blijft hij wel thuis.
  By the way: wie gaat er nog met de volgende verkiezingen stemmen ?

 19. De reactie van de PAR is nu juist een duidelijk voorbeeld van onze politieke problemen.
  “No balls”!

  Draai er geen doekjes om maar recht voor z’n raak zeggen wat dit is…..

  Een walchelijk snoepreisje van een minister die niets maar dan ook helemaal niets met sport namens ons land te maken heeft.

  Morgen gaat Min. Palm misschien naar Alaska om te kijken of de Ijsberen het niet te koud hebben…..

  Het is diefstal van dat kleine stukje brood wat nog op tafel ligt.

  Mevr. Leito, stop deze diefstal van ons volk.
  Laat er over stemmen.
  Dan weten wij meteen wie bij de bende van Ali Baba en de 40 rovers hoort.
  Wi weet, ook een paar mensen van de PAR…………???? Who knows…

  Mr. Asjes, hoort U er ook bij?

  Walchelijk, schandalig beschamend en crimineel!

 20. Ok what is so important that he has to go to Japan. Yes there is a record broken and congratulations to Coco. But there are other professional players playing or performing within other leagues but thus this mean that they all should be personally be thanked. Come on, this smells like a personal trip. PS there is a program called “SKYPE” which is for FREE.

 21. goede actie!

  waar is iedereen die Schotte uitschedle wanneer hij weer ging reizen….consequent blijven he mensen

 22. Hebben wij het nu nog niet door!,de politieke strijd om zieltjes te winnen is nu al aan de gang,we kennen het verhaal toch nog van Gerrit de Raaf en Shurandy Martina, het is nu zaak voor Rosario om “Coco” Balentien voor zijn Billboard partijreclamen te contracteren voor dat Gerrit de Raaf hem voor is,sta er niet van te kijken als Gerrit de Raaf “Coco”al gecontracteerd heeft voor 50.000,00. Het maakt niet uit hoeveel het een partij kost de belastingbetaler draait toch op voor de kosten.
  EN DE POLITICI BLIJVEN MAAR DOOR GAAN MET HUN EIGEN VOLK TE BELAZEREN EN TE BESTELEN EN VERHAALTJES TE PREKEN,EN DE BEVOLKING BLIJFT ER STEEDS WEER IN GELOVEN,ONDANKS DE FEITEN IN WERKELIJKHEID HEEL ANDERS ZIJN.

 23. Goede actie van deze PAR dame.

  Maar het is belangrijk dat ze voorstelt de reis te annuleren, zodat duidelijk wordt welke partijen en statenleden deze belachelijke verkwisting van gemeenschapsgeld goedkeuren.

 24. met 100.000 kan je een jaar lang een extra politieagent op straat hebben… dus veel betere investering dan handje gaan schudden in Azië…………