pontjesbrugCURAÇAO – De pontjesbrug wordt opnieuw gerenoveerd. Het onderhoud in 2006 zou goed zijn voor vijftien jaar, op de helft van de rit blijkt dat dat te optimistisch ingeschat is. Versgeperst.com sprak met Humberto de Castro van de Curacao Ports Authority (CPA).

Met hetzelfde hout dat eerder op de brug is gelegd, worden de gaten nu gedekt. Het hout zelf is het probleem niet. De brug heeft last van houtrot door een slechte ventilatie en onvoldoende waterafvoer. Het is de bedoeling om in de komende onderhoudsbeurt de afvoer van het water te vergemakkelijken, om op die manier houtrot te voorkomen. CPA heeft daarop twee aanbestedingen gedaan, een voor de levering van het hout en een voor de installatie ervan. Gomez Enterprises levert het hout voor de brug en Agustino General Contractors is verantwoordelijk voor de installatie.

Verbeteringen
Naast het houtwerk worden er continu verbeteringen aangebracht, benadrukt De Castro. Over de verlichting aan beide kanten van de brug wordt al jaren geklaagd, omdat voorbijgangers en bewoners zich daardoor minder veilig voelen. Inmiddels zijn er extra boogjes geplaatst om de verlichting te verbeteren. Verder moet de brug stiller worden. Op dit moment wordt er gekeken naar mogelijkheden om de motoren te vervangen door elektrische motoren, waardoor de brug bij het open- en dichtgaan minder geluid maakt. Er blijft een benzinemotor beschikbaar voor het geval dat de stroom uitvalt.

Werkzaamheden
De werkzaamheden beginnen vermoedelijk eind dit jaar. De Castro hoopt dat in oktober of november alles klaar is. Hij houdt wel een slag om de arm: omdat de datum van aankomst van het hout niet zeker is, kan het project vertraagd worden. De kosten schat hij op 390 duizend gulden: 220 duizend voor het hout, 170 duizend voor de installatie. Het is de bedoeling dat de Emmabrug daarbij geopend blijft voor het publiek.

2 reacties op “Opnieuw onderhoud Emmabrug”

  1. Misschien een idee om de schade op de vorige aannemer te verhalen?

  2. …and we are getting a guarantee for 15 days,weeks or months?? We definitely did not make the fifteen years. Are we making sure that this time we are doing it right??