Europese UnieCURAÇAO – Europees subsidiegeld uit het 10e Europees Ontwikkelingsfonds (EOF) voor Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Saba en Sint Eustatius zal worden beheerd door International Management Group (IMG). Uitvoeringsorganisatie USONA is hier niet meer bij betrokken. Dat meldt Caribisch Netwerk.

De keus voor een nieuwe partij was nodig, omdat de Europese commissie op 7 januari 2013 aan Nederland heeft medegedeeld niet meer met USONA in zee te willen. Het inschakelen van een andere partij was nodig om ervoor te zorgen dat de eilanden toch geld uit het Europese Ontwikkelingsfonds kunnen ontvangen.

Geen resultaten
De Nederlandse regering en het bestuur van SONA hebben nog geen resultaten gehoord van het onderzoek dat het Europese onderzoeksbureau OLAF heeft ingesteld naar mogelijk onrechtmatig gebruik van subsidiegelden. Dit onderzoek bracht onlangs rijksvertegenwoordiger Wilbert Stolte in verlegenheid, die een periode penningmeester was bij SONA.

Kamerbrief
Dit alles blijkt uit een brief die minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties op 12 september naar de Tweede Kamer stuurde. USONA zal overigens nog wel verantwoordelijk blijven voor het beheren van het geld uit het negende Europees Ontwikkelingsfonds (EOF), aldus Plasterk.

www.versgeperst.com