• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

VliegtuigCURAÇAO – Vliegvakanties naar Curaçao worden honderden euro’s goedkoper, schrijft De Telegraaf. KLM en Corendon beginnen een prijzenoorlog tegen de dominante positie van TUI en ArkeFly. Begin volgende week tekenen Corendon en KLM gezamenlijk een contract voor jaarlijks meer dan 10.000 vakantiegangers.

Ook prijsvechter Stip Reizen doet mee. Ze vullen gemiddeld een vierde deel van alle zitplaatsen. Het zijn ‘garantiestoelen’ die voor een extra lage prijs bij KLM zijn vastgelegd. Neckermann kan de harde concurrentie niet aan en stopt komende winter met Antillenvluchten.

Aanbieding
Corendon, bekend van Turkijevakanties, doet vanaf 2 januari voor het eerst verre reizen in de aanbieding. “Curaçao wordt het hele jaar aangevlogen”, aldus topman Atilay Uslu. Een week hotel met vluchten en transfers gaat hij onder 800 euro verkopen. KLM Nederland-directeur Harm Kreulen is blij met de nieuwkomers. “We vliegen met meer reisorganisaties, maar Corendon breekt de markt wel open. Mogelijk gaan ze later met ons ook naar andere exotische vakantieoorden.”

Winterboekingen
De Antillen doen het volgens de ANVR/GfK-cijfers steeds beter, met name ook als zonzeker alternatief voor de weggevallen Rode Zee in Egypte en de duurder wordende Canarische Eilanden. De winterboekingen lopen 50 procent voor op vorig jaar. Het huidige zomerseizoen draait niet best in de reisindustrie met bijna 7 procent minder boekingen dan in 2012.

21 reacties op “Vakanties naar Curaçao goedkoper”

 1. Rojeknor, op 17-09-2013 om 23:10 schreef: Hoe snel heeft KLM de aanschaf van zo’n 747 incl onderhoud terug verdiend? Anyone???

  Op dit moment ligt de payout period op zo’n 10-12 jaar.

  (het percentage van de afschrijving is marktafhankelijk, technologische innovatie speelt ook een rol, denk aan de zeer hoge brandstofkosten)

 2. scepticserver, op 17-09-2013 om 05:34 schreef: Had je niet zo lang geleden met van der Valk all-inclusives ook. Natuurlijk kopen ze hier en daar een ijsje en een frisdrank, maar echte biznizz….nee.

  Enigszins amusant dat de aanvang van het massale toerisme naar Curaçao in 1989 plaatsvond, met de goedkope arrangementen van…..Van der Valk.

  (ligt het aan mij, of kenmerkt het huidige voltijdse NL-bestand op Curacao zich reeds door een hoog Tokkie-gehalte, in vergelijk met 25-30 jaar geleden ? Of zijn dat de zogeheten Vrije Jongens : Tokkies met Assets ?)

 3. Stelletje NLers. Alleen maar klagen en zeiken. De prijs gaat omlaag dus dat is goed!! Er komen meer toeristen dat is goed!! Spenderen ze niet veel is het meer dan als ze niet zouden komen

  Er is altijd een break even punt in de prijs berekend dus zo belachelijk laag zullen ze ook niet gaan. En een airline laat je nooit teveel betalen. De prijs is altijd wat het waard is. net zoals dure kleding. Het is veel geld maar het is niet duur. Hoe snel heeft KLM de aanschaf van zo’n 747 incl onderhoud terug verdiend? Anyone???

 4. Hoop dat die prijzen in December ook zo laag blijven. Lekker dromen

 5. de KLM doet hetzelfde als onze polar bierverkopers tegen de Amstel, Eeerst goedkoop maken zodat air berlin en arke eruit is gewerkt en daarna zelfs nog duurder worden.
  kijk maar hoe duur de polar nu is

 6. Speciaal voor de beterweters : van Corendon.nl , Curacao Avila 8 dgn. vanaf Euro 939,-
  Sunscape 8 dgn euro 1259,00 (normaal euro 1444,-)
  Zijn dat die “tokkiebythebusload” prijzen ?

 7. Curacao is een eiland vol Tokkies (zie de msidaadcijfers) keurig in stand gehouden doorm een falend justitieel apparaar (Brian Mariano, Nelson dos Santos, Pretu) dus ik zie niet in wat er tegen de komst van Tokkie toeristen is.

  Ik zie zelfs mogelijkheden voor bedrijven als Tokkie Tours, Tokkie Trips en Tokkie Travel.

  Met adventure excursies zoals met namaak dure horloges, smart phones en handtassen door de wijken Koraal Specht en Stenen Koraal lopen. Rondleidingen te Bon Futuro en door het partijgebouw van de MFK en ga zo maar door.

 8. @Tokkies : thanx en helemaal mee eens. Vooral Corendon zal de Toks bythebusload binnenbrengen. Had je niet zo lang geleden met van der Valk all-inclusives ook. Natuurlijk kopen ze hier en daar een ijsje en een frisdrank, maar echte biznizz….nee.
  Maar ja, een verkoper die je verveeld (can’t be bothered) aankijkt daar koop ik ook niet bij.
  Vroeger was ik graag op Boca Chica of iets noordelijker in het Dominicaanse. Nu lopen er veel disgusting semi-pedo Italiaanse en Russische all-inclusive showroes rond.

 9. @ Tokkies,

  Maakt het wat uit waar het geld vandaan komt ?
  Feit is dat de lagere toeristenklasse meer honkvast is en veel meer geld spendeert als ze eenmaal op vakantie zijn.
  Oftewel, zorg dat ze een goede ervaring hebben en ze komen ieder jaar terug. Daar kunnen een heleboel YDK van meeprofiteren.

  De luxe toerist komt doorgaans voor een korter verblijf en keert over het algemeen niet meer terug (ze hebben het immers gezien en meegemaakt).

  Kortom, alvorens commentaar te hebben op de toeristen is het handig eerst de toeristen te leren kennen, maar dat is op Curacao een heel vies woord. We gaan liever gewoon reclame maken, terwijl we geen idee hebben WAT we willen verkopen en aan WIE we het willen verkopen.

 10. Wat een commotie om niets. Leest iedereen iets anders? Een kwart van de KLM stoelen zijn garantiestoelen die zijn massaal ingekocht door Corendon voor een vaste , lage prijs. dat zijn 10.000 Vakantiegangers die een arrangement kunnen kopen met voordelig hotel en voordelig ticket naar zonzeker Curacao. Vele procenten meer bezetting van hotelkamers en appartementen. Hoe dan ook, winst voor Curacao.

 11. @Edgar, goedkopere prijzen betekent dat er meer tokkies zullen komen.. is dat wat we willen?

 12. Ook de kleine verhuurders zouden dit soort deals kunnen sluiten, maar daarvoor zouden ze de verhuur uit handen moeten geven aan 1 instantie. Die kan dan beschikbaarheid garanderen aan de KLM en pas dan kun je prijsafspraken maken.

  Hotels en andere grote verhuurders kiezen gewoon voor bv 50 % verhuur van hun kamers tegen een lagere prijs om zo de vaste kosten te kunnen dekken. De winst halen ze dan wel uit de omzet uit hun restaurants, bars, andere faciliteiten en verhuur van de overige kamers.

  Kortom, de kleine verhuurders moeten gewoon strakker gaan samenwerken.

 13. zie dit ook niet als goed nieuws.
  de tickets moeten gewoon omlaag en geen dealtjes met hotels en grote resorts.
  de kleine verhuurder kan sluiten met dit soort deals.

 14. Goed nieuws voor de vakantievierder en de handel en dienstverlening op ons eiland.

  Of het ook goed nieuws is voor de hotels en appartementen is nog maar de vraag, want die zullen ongetwijfeld een uitgeknepen kamerprijs betaald krijgen en moeten dan maar hopen iets aan de food and beverage te kunnen verdienen.

 15. En dan roept men meer airlift. De prijzen moesten gewoon omlaag dan vullen d evluchten wel. En dan in combinatie met een hotel erbij. Dus niet ville pond betalen voor je hotel verblijven.

  @ Vogel
  DAE riep idd it’s about time en toch zijn ze bankroet. Hebben ze toch iets niet goed gedaan. Ik ziet het al voor me. KLM Amsterdam Curacao $50. De proffesionals van Arke, TUI, Corendon en KLM hebben vast wel goede deals gesloten met de hotels om zo toch winst te kunnen maken.

 16. Corendon met 9 vliegtuigen Transatlantisch vliegen? (zie wikipedia)
  Air Holland zit mij nog vers(geperst) in het geheugen.
  “Air Holland vraagt fors lagere ticketprijzen dan concurrent KLM. Het goedkoopste ticket zal het hele jaar door 235 euro kosten, ongeveer de helft van een KLM-kaartje.” uit de Volkskrant 2003.
  Ik ben benieuwd wie hier als winnaar uit komt.

 17. @ Stef,

  Natuurlijk laat de KLM ons al jaren teveel betalen. Dat deden ze vroeger ook en wanneer je het zeker wilt weten moet je even kijken naar de prijzen van tickets naar bv Los Angeles, Chicago, Miami, New York.
  Daar is de concurrentie moordend en is er sprake van lage prijzen. Om dat enigzins te compenseren verhogen ze de prijzen naar oorden zoals Aruba, Curacao, Bonaire, St Maarten.

  Voor het eiland zou het prima zijn wanneer de prijzen drastisch omlaag gaan.

 18. Dan zullen de prijs van de ‘losse’ tickets wel omhoog gaan. Leuk voor de familie en vrienden die overkomen en voor de mensen die hun appartement zelf boeken!

 19. Bij Arkefly EURO 799.00. Bij KLM NAFL 1410.00

 20. Als TUI-baas Dhr. Steven van der Heijden zegt :”Als het moet ook met forse prijsverlagingen” zegt hij dan eigenlijk niet :”ik heb jullie altijd teveel laten betalen?” Ik kan mij niet voorstellen dat ze geen winst meer gaan maken.

  Deze uitspraak staat in een ander persbericht.

 21. Zoals DAE het al zei: “It’s about time”.