VeteranendagCURAÇAO – De Curaçaose Veteranendag wordt vrijdag gehouden op marinebasis Parera. Het evenement vindt sinds 2010 plaats in samenwerking met de Koninklijke Marine. Dit jaar wordt er een bijzondere onderscheiding uitgereikt aan een van de leden.

Nederland kent in totaal ongeveer 130.000 militaire veteranen, waarvan er zo’n 70 op Curaçao wonen. Deze veteranen zijn zeer divers van achtergrond en leeftijd. De oudste zijn net na de Tweede Wereldoorlog ingezet in Nederlands-Indië, de jongste zijn zojuist teruggekeerd van hun missie in Afghanistan. De meeste veteranen op Curaçao hebben gediend bij de Koninklijke Marine. Ongeveer een kwart van de veteranen is van Curacaose afkomst. De meeste anderen wonen ook al jaren op Curacao.

Informatie
De veteranendag begint vrijdag om 14.00 uur. Legitimatie is verplicht aan de poort. Voor meer informatie of aanmeldingen kunnen belangstellenden contact opnemen via secretaris@veteranencuracao.net. Verdere informatie over de Veteranen Vereniging Curaçao staat op de website.

www.versgeperst.com