• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Dési BouterseCURAÇAO – Desi Bouterse hoopt in 2015 zichzelf op te mogen volgen als president van Suriname. Dat maakte hij vrijdagavond bekend op de Surinaamse staatsradio. “We gaan ervoor. Er is nog veel werk te doen voor en door Suriname.”

“De afspraak met mijn gezin was oorspronkelijk dat ik één termijn zou aanzitten, maar ik heb het met hen besproken. Ik heb de toestemming gekregen van mijn vrouw”, zei Bouterse. Het Surinaamse staatshoofd vervolgde dat zijn achterban hem ook al op het hart had gedrukt dat hij zichzelf herverkiesbaar moest stellen. Toch gaf hij toe dat hij niet alle verkiezingsbeloften die hij in 2010 heeft gemaakt, zal kunnen verwezenlijken.

Volkswoningen
Zo had hij bij zijn aantreden in 2010 beloofd achttienduizend volkswoningen te bouwen, een nieuwe snelweg naar de luchthaven van Paramaribo aan te leggen en een brug naar buurland Guyana te bouwen. Na drie jaar zijn er amper vijfhonderd nieuwe huizen verschenen.

Tramlijn
“Het grootste gedeelte van mijn beloften zal echter wél worden ingelost. Er zijn na drie jaar al meer huizen verrezen dan de vorige regering ooit heeft gebouwd. Daardoor verwacht ik ook dat het volk mij in 2015 een volgende termijn zal schenken”, beloofde Bouterse. Hij kondigde verder aan dat het land binnenkort zijn eerste tramlijn ooit krijgt.

Ambtstermijnen onbeperkt
In Suriname worden om de vijf jaar parlementsverkiezingen gehouden. Het is het parlement dat vervolgens de president kiest. In de grondwet staat geen enkele beperking op het aantal ambtstermijnen dat een president mag aanzitten. Voorganger Ronald Venetiaan was in totaal driemaal staatshoofd.

© Novum

3 reacties op “Desi Bouterse wil nog een termijn als president”

  1. hij kan iemand anders ook kans geven pfff

  2. Machtswellustelingen en criminelen hebben een ongezonde zucht naar macht gemeen. Om gevrijwaard te blijven van verdere strafvervolging dient deze bejaarde criminele president in het Surinaamse machtscentrum te blijven. Helaas beperkt het ambitieniveau van de plaatselijke bevolking zich tot het aan de macht helpen van criminelen; verwachtbaar is dus dat Suriname in de nabije en verre toekomst door dezelfde criminele organisatie bestuurd zal worden.

  3. Deze psychopaat en pathologische leugenaar wil zijn eigen volk doen geloven dat hij toestemming aan zijn vrouw heeft gevraagt om nog een paar jaar langer zijn nu al 2.500 gevulde aardappel zakken met geld en goud tot een aantal van 5000 te vervullen,hij heeft de macht, dus zal dit dan ook gebeuren,ik ken er ook één hier op het eiland die de zelfde voornemens had,maar die is bij het aantal van 260 zakken vullen teruggefloten gods dank,maar je weet het nooit op Curacrim,wat niet is kan nog komen, laten wij hopen van niet!.