• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Openbaar MinisterieCURAÇAO – Drie personen, waarvan twee minderjarig, zijn zojuist veroordeeld wegens meerdere diefstallen, overvallen, vuurwapenbezit en -gebruik, en brandstichting. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De oudste (26) kreeg veertien jaar cel.

De eis van het OM tegen de 26-jarige J.J.K. was aanvankelijk twaalf jaar, maar het gerecht vond dat onvoldoende. In april zou hij een poging tot moord dan wel doodslag hebben gedaan bij discotheek Ya Zhou op de Rooseveltweg, gepaard met bedreiging. Daarbij viel een gewonde toen K. met zijn pistool schoot. Ook is hij veroordeeld wegens wapen- en munitiebezit, en diefstal met geweld in vereniging (ook wel: afpersing). Slachtoffers van laatste misdrijf waren Centro Riveir, Sure Lottery, Aloesh Libanesa en Yen minimarket. De afpersingen pleegde hij in mei.

Jeugddetentie
De zestienjarige J.M.B. kreeg jeugddetentie opgelegd wegens diefstal in vereniging (afpersing) bij Yen minimarket. Daarnaast heeft hij volgens het gerecht ingebroken en gestolen bij toko Indju Alegre in maart. Zijn derde veroordeling kreeg hij wegens munitiebezit.

Brandstichting
De vijftienjarige L.A.W. is ook veroordeeld tot jeugddetentie. Hij is schuldig bevonden aan wapen- en/of munitiebezit, bedreiging met de dood en meerdere diefstallen met geweld in vereniging (afpersing). Slachtoffers daarvan waren Centro Riveir, Aloesh Libanesa, Yen minmarket en toko Indju Alegre. Daarnaast is hij ook veroordeeld voor brandstichting bij Yen minimarket en Jetro Waste Mangement.

Vuurwapen vernietigd
In de zaak tegen K. heeft het gerecht besloten om zijn vuurwapen te vernietigen. Ook heeft het gerecht K. veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding ter waarde van 14.395,44 gulden.

2 reacties op “Veertien jaar cel voor poging tot moord en serie berovingen”

  1. Allemaal leuk die veroordelingen, maar waarom veroordelen we mensen nog als de straffen toch niet worden uitgevoerd?

    Iemand die een gevangenisstraf voor diefstal krijgt opgelegd zal toch zeggen ‘Brian Mariano, jaar cel opgelegd kilo cocaine smokkel, na u’. En zegt hij dat zelf niet dan zegt zijn advocaat dat wel.

  2. Prima, meer geven dan geeist is. Hopenlijk wordt dit een norm.