• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechtszaakCURAÇAO – De rechtbank heeft twee broers met Curaçaose roots vandaag veroordeeld tot twee jaar cel wegens beroving. Een minderjarige medeverdachte kreeg vijftien maanden jeugddetentie waarvan vijf voorwaardelijk. Bij de beroving werd geschoten en moesten de slachtoffers zich uitkleden, meldt RTV Oost.

Aan de beroving is een machtsstrijd tussen twee groepen Antillianen voorafgegaan. Dat bleek twee weken geleden bij de behandeling van de strafzaak tegen de drie mannen. In de Zwolse wijk Holterbroek zouden de twee groepen elkaar naar het leven hebben gestaan. Het gaat om een groep jongeren uit Curaçao en een groep uit Bonaire. Daarbij zou vuurwapengebruik niet geschuwd worden, stelde het Openbaar Ministerie toen. De veroordeelde mannen horen tot de Curaçaose groep, de slachtoffers tot de Bonairiaanse groep.

Bonairiaan vrijgesproken
De zaak kwam pas maanden later aan het rollen toen de broer van één van de slachtoffers zich meldde bij de politie. Hij vertelde dat hij twee avonden na de schietpartij in zijn been was geschoten bij een confrontatie met de Curaçaose groep. De man was verhaal komen halen en werd ervan verdacht dat hij als eerste had geschoten. De rechtbank sprak de man daarvan vrij wegens gebrek aan bewijs.

3 reacties op “Celstraffen in conflict Curaçaoënaars en Bonairianen”

 1. Bassie, op 13-09-2013 om 11:27 schreef: Hoe zou men op Curacao reageren als daar bendes makambas de straat terroriseerden?

  U bedoelt, net als in Nederland ? (misschien toch wat vaker de kranten lezen, of iets selectiever)

  (i’ll see your 2 cents, and raise you 2 more)

 2. Pure reclame voor het initiatief van Bosman.

  Hoe zou men op Curacao reageren als daar bendes makambas de straat terroriseerden?

 3. Natuurlijk is het schandelijk dat het kikkerlandje …beperkende…maatregelen wil invoeren tegen dit soort aanwinst van overzee. Of het wetsvoorstel nou van een nitwit als Bouman komt, of van blondebully (aka de neofacist Wilders, de blaaskaak met 2,5 miljoen euri beveiliging jaarlijks).
  Cana duna mi luga y su hendenan mal nomber. …my 2 cents