Marlon Wernet politie korpschef thumb CURAÇAO – Politievakbond NAPB eist dat minister van Justitie Nelson Navarro zijn beslissing om korpschef Marlon Wernet te schorsen, terugdraait. “De bond is het helemaal niet eens met dit politieke gedoe”, zegt Rolando Abraham van de NAPB. Dat meldt Caribisch Netwerk.

Wernet werd op non-actief gesteld nadat een van de verdachte in de zaak van de moord op politicus Helmin Wiels, Luigi Florentina, vrijdag dood werd gevonden in zijn cel. Florentina was vlak daarvoor overgeplaatst van de marinekazerne in Suffisant naar de politiecellen in Barber. “Wernet was op dienstreis naar Aruba toen de overplaatsing werd geregeld”, zegt Abraham. “Hoe kan de minister iemand verantwoordelijk houden die geeneens aanwezig was?”

Gevolgen
De bond eist dat minister Navarro de ordemaatregel terugtrekt, of hij moet ‘dealen met de gevolgen.’ Wat deze gevolgen inhouden, kan Abraham niet prijsgeven. “Ik kan de strategie van de bond niet naar buiten brengen maar wij eisen zo spoedig mogelijk actie.”

Elmer Wilsoe
De bond is niet de enige die de schorsing van Wernet in twijfel trekt. Ook Statenlid Elmer Wilsoe heeft in een brief aan minister Navarro zijn zorgen geuit. Wilsoe vraagt zich af welke criteria hebben geleid tot de schorsing van Wernet en waarom hoofdofficier van Justitie Heiko de Jong en de minister zelf zonder kleerscheuren vanaf lijken te komen. Wilsoe is van mening dat de verantwoordelijkheid op alle schouders van de justitiële keten rust. Navarro heeft al laten weten dat eventuele acties van de bond geen invloed zullen hebben op zijn beslissing.

9 reacties op “Politiebond eist opheffing schorsing korpschef”

 1. MitarBlankie heft helemaal GELIJK. De politiebond(en) moeten weg. In plaats van hun leden te leren wat het betekent om integer en op een eerlijke wijze een rechtshandhaver te zijn laten ze zich gebruiken door foute politici en corruptelingen.

 2. Krijg steevast kokhalsneigingen als ik aan het gedoe rondom deze korpschef en de politie vakbonden denk. Feitelijk is deze korpschef niet meer of minder dan een plucheplakker, een leider die niet leidt maar lijdt. Ik heb hem al jaren niet kunnen betrappen of daadkrachtig beleid. Weg met deze man, het fiasco in Barber is de druppel die de emmer deed overlopen. En laat hij bij zijn vertrek, zijn gehele beleidsteam meenemen.

  Over de politie vakbonden wil ik nog wel kwijt dat deze incompetente en politiek geëngageerde marionetten vooral hoog van de toren moeten blijven blazen.

  En Elmer Wilsoe? Ach, feitelijk is elk woord over deze clown, er één te veel.

 3. Valt mij zo op dat de NAPB zich nogal schreeuwerig opdringt en veel woorden nodig heeft, om weinig zinnigs te zeggen. Veel gehamer op ‘respect”, een fatsoensvorm die (nogal wat van) haar leden bij bejegening van publiek menen niet te hoeven hanteren. Ben benieuwd als hun eisen (nou ja) niet onmiddelijk ingewilligd worden of ze, al dan niet gezamelijk met de twee andere bonden op dat stipje in de oceaan, ….ehhh…. een coup organiseren. LOL

 4. Het is meer dan logisch dat Wernet op non actief is gezet. Er zijn fouten gemaakt en hij was de directe verantwoordelijke. Eigenlijk zouden alle mensen die een leidende functie hebben een integriteit onderzoek moeten ondergaan. De politiebond is zeker bevriend met Schotte en zijn partij. Het lijkt wel een soort van campagne voeren van de MFK via de politiebond.

 5. Het is de vakbond helaas niet duidelijk dat zij hier niet over gaan. Vakbonden zijn voor belangengeschillen en het betreft hier een individueel belang. Dit gaat vaak fout op Cur en Sxm waar politiebonden altijd ook iets van individuele rechtsgeschillen wat menen te vinden.

  Het zou zoveel constructiever zijn indien de bonden hun leden zouden vragen om mee te helpen de problemen rond de cellen op te lossen.

  De politiebonden wekken met deze opstelling weer weinig vertrouwen.

 6. In de (POLITIE !!!-)bonden zitten veel MFK-leden die onrust willen stoken om onrust te stoken.Ze zijn er op uit om Curacao te destabiliseren. De ene keer moet Wernet weg maar als het de destabilisatie helpt moet hij weer blijven,Wie zou nou daar achter zitten…
  Even de bondsbazen (marionetten van de MFK) aanpakken s.v.p. Het moet vast te stellen zijn wat zij als “wederdienst” ontvangen.

 7. Ik vind dat Elmer Wilsoe in retrospect als Minister geschorst moet worden. Ik ken de man niet maar zijn bemoeizucht met Robbie’s bankrekening en officieuze aanwijzingen geven aan het OM getuigt van slecht ministerschap.

  Net als zijn push voor onderzoeksinformatie en zijn jacht op het OM als parlementslid. Iets klopt helemaal niet aan die man.

 8. En wat lazen we nog in april van dit jaar…
  In een paar maanden kan er veel veranderen.
  Toen wileden de bonden de korpschef weg..

  “Minister van Justitie Nelson Navarro wil nog deze week tot een akkoord komen met vakbonden Abvo, NAPB en SAP en korpschep van de politie Marlon Wernet. Dat zei Navarro tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad. Het botert sinds afgelopen week niet tussen de bonden en Wernet. De bonden betichten de korpschef van slecht personeelsbeleid en drongen er bij de minister op aan hem te vervangen. Navarro vindt dat geen goed idee. Dan blijf je aan de gang, zei hij gisteren. Hij is al met alle betrokkenen in gesprek geweest. De bonden hebben een lijst van punten met kritiek ingediend. Dat waren er 37, maar Navarro heeft dat teruggebracht tot 7 à 8. Hij zei de situatie deze week te evalueren om tot een oplossing te komen.”

  Nu had Navarro een goede aanleiding, gaan de bonden WEER klagen..
  Bent U daar nog?

 9. Wat is er mis met een schorsing hangende het onderzoek naar iemand? Dat is ook geen diskwalificatie van de betrokkene maar gezond verstand.

  Erger is dat een schorsing op Curacao meestal eindigt in ln tot je pensioen doorbetaald thuis zitten.

  Denk aan de werknemers van de AVD, met dank aan onze rampzalige ex premier Schotte die er op deze manier miljoenen belastinggeld doorheengejaagd heeft.