fluorideCURAÇAO – Een stelletje amateurs. Zo noemt oprichter van de Komishón Anti-Fluoride Rudolf de Wit de parlementariërs die bijeenkwamen om over het afschaffen van fluoride in drinkwater te praten. De delegatie kreeg een presentatie van de GGD die volgens De Wit incompleet was, zegt hij tegen Caribisch Netwerk.

“Er werd door de GGD gerefereerd aan een rapport over fluoride uit 2011”, vertelt De Wit. “In dit rapport staan duidelijke aanwijzingen dat fluoride in het drinkwater moet stoppen, maar hier werd niets over gezegd.”

Informeren
De GGD is het orgaan dat het ministerie van Volksgezondheid moet informeren over de gevolgen van fluoride in ons drinkwater. “Ik denk dat de parlementariërs wel doorhebben dat er informatie wordt achtergehouden en dat er veel fout zit, maar ze zijn bang voor gezichtsverlies. Wanneer fluoride uiteindelijk uit het drinkwater is, moeten zij aan het volk verklaren waarom dit nu pas gebeurt. Dit is een moeilijke stap.”

Niet doodbloeden
Volgens De Wit was de steun vanuit de overheid enkele maanden geleden groter. “Helmin Wiels heeft mij zijn zegen gegeven en mij gezegd door te gaan. Dit is dan ook precies wat we gaan doen. Misschien wil de overheid dit laten doorbloeden, maar dat laat ik niet gebeuren. We blijven gewoon doorgaan.”

 Verslaggever Elisa Koek in gesprek met Rudolf de Wit

13 reacties op “‘GGD houdt informatie achter over fluoride’”

 1. Om even op een reaktie hier te reageren, mineralen fungeren niet als vitamines, das bullshit.

  Vitamines komen uit de levende natuur en kunnen door sommige planten of dieren zelf gemaakt worden, terwijl mineralen uit de dode natuur komen en door planten moeten worden opgenomen uit de aarde en door dieren uit voeding of water.

  Zie ook:

  http://www.vitamine-info.nl/alle-vitamines-en-mineralen-op-een-rij/

 2. Kleine kinderen mogen geen tandpasta doorslikken. Waarom? Omdat er fluoride in kan zitten en dat is ongezond. Dus kopen we voor kinderen onder de 10 jaar speciale tandpasta waar geen of minder fluoride in zit. Wij, volwassenen zijn groot genoeg om tandpasta met fluoride uit te spugen, maar blijkbaar niet groot genoeg om het uit het drinkwater te laten. Dus ik stel voor: Freedom of choice!

 3. In tegenstelling wat door sommigen hier beweerd wordt is fluor absoluut geen noodzakelijke stof voor het menselijk lichaam.

 4. De toevoeging fluoride aan drinkwater is in een wet vastgelegd.
  Daardoor vult iemand, sinds die wet politiek van kracht blijft, z’n zakken ermee…

 5. Ik betaal aqualectra (teveel) voor drinkwater, maar krijg het voor de prijs van een ongevraagd medicijn. De slechte tanden krijg je van cola en aanverwanten, inclusief het vele snoepgoed. Kan het hier niet gewoon met fluoridering gestopt worden.
  gestopt worden op basis van de hiervoor aangehaalde uitspraak van de Hogeraad?

 6. Helemaal eens met Hans B. Er is nog geen direct verband aangetoond. Het 100% H2O dat we hier op Curacao zouden gaan drinken zal geen toegevoegde waarde hebben voor ons lichaam. Er zit niks in aan voedingsstoffen of mineralen. En gaan we dan maar met zijn allen Kolita drinken en het verhouding obesitas verhogen van 2/3 naar 3/4. Lekker gezond H2O.

 7. Na een snelle research blijkt dat er fluoride zelfs in vleeswaren zit (in varkenslever het meest). In natuurlijke bronnen in Afika zit een hoge concentratie fluoride (natuurlijk) en daar heeft men meer kans op fluorose. Er gaan nergens echt veel toeters of bellen rinkelen omtrent fluoride, tja het mag niet teveel zijn.

  Ik heb vernomen dat er in Amerika veel meer fluoride in “drink”water zit? En dat ze het niet stop kunnen/ willen zetten ivm met de industrie die fluoride levert. Zal hier ook wel het geval zijn zoals ergens al werd geopperd. Zodra ik onze eiigen politici nog steeds kraan water zie drinken, ga ik er vanuit dat naast de slechte leidingen er geen direct gevaar is. Maar mocht het niet nodig zijn op Curacao, dan mag het wat mij betreft er ook uitgehaald worden. Maar wie ben ik? 🙂

 8. Vrijwel overal op de wereld komt het drinkwater uit meren en grondwater. Daarin zitten allerelei mineralen opgelost, o.a. fluoride. Ons water is gedestioleerd zeewater, dat voor 100% H2O is. Dat is onnatuurlijk. Om het water enigszins smakelijk en gezonder te maken (veel mineralen fungeren als vitamines) worden die mineralen bij Aqualectra toegevoegd. Een direct verband tussen een minimale hoeveelheid fluoride in drinkwater en een grotere kans op allerlei ziektes is m.i. nog nooit aangetoond.

 9. Wat een drukte om wat fluoride in ons drinkwater.

  Laten we ons druk maken over criminaliteit in ons sperma.

 10. Just follow the money. Welk bedrijf leverd de fluoride, wie bepaald waarvhey wordt ingekocht en voor hoe lang is er een contract. En is er een openbare aanbesteding geweest.

 11. een snelle zoektocht op internet leert mij het volgende over fluorisering van drinkwater in NL:

  ” Op 22 juni 1973 maakte de Hoge Raad een einde aan de fluoridering van drinkwater [1]. In het arrest stelde de raad dat deze ingreep van de overheid geen wettelijke grondslag had: “de toevoeging van stoffen aan het drinkwater teneinde daarmee een geheel buiten de eigenlijke drinkwatervoorziening gelegen doel te dienen daarom een maatregel is van zo ingrijpende aard dat, zonder wettelijke grondslag, niet kan worden aangenomen dat een waterleidingbedrijf daartoe bij de vervulling van zijn taak tot het leveren van ‘deugdelijk drinkwater’ de vrijheid heeft.”

  Als ik dan verder zoek op Hoge Raad dan wordt over de Hoge Raad gezegd dat: De Hoge Raad is de hoogste rechtsprekende instantie in Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten op civielrechtelijk, strafrechtelijk en belastingrechtelijk gebied.

  Dus geldt deze uitspraak dan niet in het gehele Koninkrijk?

  wie het weet mag het zeggen

 12. Ondanks een overvloed aan wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat fluor in het drinkwater oneffectief is tegen caries, het iq van mensen verlaagt, niet gebruikt mag worden door nierpatienten, zwangere vrouwen en een gif is dat opgeslagen wordt in het menselijk lichaam Gaat men er hier gewoon mee door.

  Het kost Curacao geld om het er in te stoppen en geld omdat de volksgezondheid er slechter van wordt.

  Toch gaat men er mee door.

  Van de diverse vergaderingen van onze regering hier over hoor je niets meer of ze worden verzet.

  Wat zou de dubbele agenda kunnen zijn ? Wie verdient er wat aan.
  De bevolking niet daar is het alleen maar slecht voor.

  Dus wie heeft er inzicht in de belangen? ik ben reuze geintreseerd.

 13. Hieruit wordt goed duidelijk dat het helemaal niet gaat om de volksgezondheid maar het uitvoeren van een politieke agenda gebaseerd op drogredeneringen, insinuaties, onwetenschappelijk gebrabbel en een hoop paranoia.