SXC SpaceshipCURAÇAO – Volgens de Space Expedition Corporation (SXC) wordt Bob Geldof astronaut. De Ierse zanger en filantroop, onder meer bekend van Live Aid, heeft een ticket gekocht. Op 26 september begint Geldof zijn eerste grondtraining op vliegbasis Soesterberg in een simulator.

SXC-oprichter Michiel Mol is trots: “Hij is een icoon van sociale verantwoordelijkheid en in projecten zoals Live Aid heeft hij bewezen dat entertainment en betekenisgeving een prima combinatie kunnen zijn. Wij delen die visie door onze astronauten een levensveranderende ervaring aan te bieden, terwijl we op hetzelfde moment het concept van luichtvaarttransport veranderen; namelijk door het buiten de atmosfeer van de aarde uit te voeren”. Eind 2014 moet de eerste vlucht van start gaan.

Proefvliegen
De Ier heeft ook een ticket gekocht voor een ruimtevlucht van een uurtje in het Amerikaanse tweepersoonsvliegtuig ’Lynx’ die vanaf eind dit jaar gaat proefvliegen. Prijskaartje voor een vlucht is 100.000 dollar.

3 reacties op “Bob Geldof de ruimte in via SXC”

  1. Bob Geldof ziet ze al langer vliegen……..

  2. Wat zal het druk zijn in Soesterberg, al die celebrities die in de rij staan voor hun training in de simulator. De werknemers op vliegbasis Soesterberg weten niet eens dat er een space simulator bij hun op de basis aanwezig is en lopen allemaal met een groot vraagteken op hun voorhoofd rond.
    Wat er nog bijkomt is dat wij hier op Curaçao nog niet eens weten of het gebruik van ons luchtruim al wettelijk geregeld is, volgens mij niet dus.

  3. Wat een ironie.

    Bob Geldof heeft hemel en aarde bewogen om geld in te zamelen voor de honger in Afrika en gooit nu honderdduizenden guldens over de balk voor een decadent pleziertje van enkele minuten.

    Terwijl hij zelf had uitgerekend dat je met een gulden per dag een kind in Afrika kan voeden.