Navarro & Schoop thumbCURAÇAO – De persconferentie van minister van Justitie Nelson Navarro heeft tot weinig nieuws geleid. De persconferentie, naar aanleiding van een motie van de Staten die maandag is aangenomen, vond vanmiddag plaats in Fort Amsterdam. Ook Guillano Schoop van het Openbaar Ministerie (OM) schoof aan.

Het OM begrijpt de honger naar meer informatie wel, maar meldt dat het belang van het onderzoek boven het belang van informatievoorziening staat. “Vandaag zal zoals gezegd in elk geval getracht worden, duidelijk te maken waarom het op dit moment niet mogelijk is om meer over het onderzoek prijs te geven”, aldus Schoop.

Langzaam proces
Schoop benadrukte dat het onderzoek een ‘langzaam proces’ is, waar wel degelijk schot in zit. Sinds de laatste persconferentie, op 19 juni, is er meer inzicht verkregen in de vraag wie de intellectuele daders zijn. Ook zijn er waarschijnlijk drie liquidaties opgelost die in verband staan met de moord op Wiels. Details of een nadere toelichting ontbreken echter.

Onbeantwoord
Zo bleven veel vragen onbeantwoord of onbevestigd. Van de 43-jarige verdachte Monica B. is bevestigd dat zij vastzit op Curacao, maar bleef een locatie desgevraagd achterwege. Over de precieze verdenking tegen haar is niets losgelaten.

Parlement
Ze leken eigenlijk niet te willen, maar ze moesten wel. “Het was de wens van het parlement om deze persconferentie te houden”, zei minister Navarro. Hij merkte op dat het eigenlijk vreemd is dat het parlement er niet bij stil heeft gestaan of een persconferentie op dit ogenblik ook daadwerkelijk nut heeft. Hij voegde daaraan toe dat er meer feiten naar voren zijn gebracht dan op eerdere persconferenties, “dus in die zin kan ik wel zeggen dat het zinvol is geweest.”

DSC_0009

8 reacties op “Weinig concreet op persconferentie Navarro”

 1. Komt dat overeen met de tijdstip wat aangegeven wordt door de bewakers?

 2. Niks gehoord over tijdstip van overlijden wat uit sectie naar voren is gekomen. Ik neem aan dat dat wel bekend is bij de NFI.

 3. Navarro functioneert zo goed en heeft zich zo ontzettend hard en nuttig ingezet dat hij een snoepreisje heeft verdiend!
  Dat wordt een enkeltje Barber onder eigen politiebegeleiding…
  Polis; Pa Sirbi i Solushona…

 4. When did this level of incompetence become something acceptable ???

 5. Nar-varro.

 6. Laatste woorden van onze Nar,dus in die zin kan ik zegen dat wel zinvol is geweest,het woord zinvol had zinloos moeten zijn, maar dat weet Navarro ook wel,dat er weinig tot niets bekend woord gemaakt is logisch in belang van het onderzoek,maar de vermeende ophanging van Pretu had nooit mogen gebeuren en daar hoor je nou net niks over?.

 7. “dus in die zin kan ik wel zeggen dat het zinvol is geweest.”

 8. OooH!!!! dat is een nieuwe, politieke figuren die niets te melden hebben. Wat had het volk van Curacao verwacht?, dat er iets zinnigs uit zou komen?, hahahahaha.
  YWN