mesCURAÇAO – Een 79-jarige man is vanmorgen rond 02.44 uur in zijn huis in Noord Zapateer overvallen. Drie gemaskerde mannen, waarvan twee met een mes, zijn het huis binnengedrongen. Daarna is de bewoner tegen de grond gewerkt en doorzochten de overvallers de woning.

De bewoner gaf zich niet zonder meer gewonnen en wilde met een machete de indringers te lijf gaan. Een van de overvallers heeft de man daarop met een stoel geslagen. Het slachtoffer hield daar een hoofdwond aan over, en tevens een wond onder zijn oog. Het drietal is er daarna vandoor gegaan met een portemonnee, mobiele telefoon en een ketting. Het slachtoffer is overgebracht naar het Sehos voor medische behandeling.

Tips
Het Overvalteam onderzoekt de zaak. De politie verzoekt iedereen die informatie heeft, om die te delen met de politie. Het Overvalteam is bereikbaar op telefoonnummer 8666140 of 8666192. Ook het alarmnummer 911 en de anonieme tiplijn 108 staan open voor tips in deze zaak.

10 reacties op “Drietal overvalt 79-jarige in eigen huis”

 1. @Pikatje,

  Maar als die arme man i.p.v. goud nu ook wat lood voor deze boeven in petto had… If only! Hoever moet een overheid afzinken om hun burgers te ontwapenen en het hen effectief onmogelijk te maken om zich te kunnen verdedigen?

 2. Aurelius, op 11-09-2013 om 13:27 schreef: echt waar.

  Een Amerikaanse uitdrukking : dog eats dog.

  Hoe ver moet iemand afdalen, alvorens bereid te zijn een mens van 79 te overvallen, mishandelen en beroven (met z’n drieën).
  Blijkbaar niet veel, en heeft slechts met de kleur van goud van doen.

 3. @ Aurelius, Nog nergens gelezen dat het negers waren. Het lijkt erop dat je beschikt over “daderkennis”. Daarmee maak je jezelf verdachte! Geef je aan!

 4. Ik moet toch wel flink lachen om die reacties op de post van makamba aurelius…

 5. Aurelius…..tja, op zo veel domheid valt eigenlijk niet meer te reageren. Mischien eens jezelf in de spiegel bekijken, kijken of je jezelf herlkend!

 6. @Aurelius; wat dit te maken heeft met het slavernijverleden moet je even uitleggen. Dat zal je niet lukken want je schrijft zelf al dat je het niet weet. Zeg dan niks. En hebben negers (ik gebruik je eigen woorden) dan zich niet kunnen ontwikkelen dat ze zich nog altijd laten leiden
  door iets wat 150 jaar geleden is afgeschaft?

  Degenen die dit gedaan hebben zijn gewoon drie lafbekken van het laagste soort, te beroerd om eerlijk te werken voor hun geld.

  Beetje zielige reactie.

 7. Had deze man een vuurwapen gehad dan had hij zich kunnen verdedigen. Ik zeg niet dat dat automatisch betekent dat hij niet alsnog was overvallen, maar hij had zich tenminste KUNNEN VERDEDIGEN! (en als de boeven weten dat hij kan schieten, krijgen ze de message)

  Minister van Justitie: Geef vuurwapenbezit vrij!

  Geef mensen de kans om hun verantwoordelijkheid te nemen en om zich te kunnen verdedigen. Burgers zijn geen slaven en geen baby’s. Het zijn verantwoordelijkheid dragende mensen met het recht om zich te mogen verdedigen.

 8. Helden

 9. Weet je, het komt door de Makambas dat negers oudere mensen overvallen, echt waar. Het heeft iets van doen met het slavernijverleden. Ik weet het ook niet precies, maar zo is het wel. Makambas zeggen altijd: het zijn de negers die deze laagheid uithalen. Dat is ook wel zo, maar wij kunnen er niks aan doen; zij hebben ons zo gemaakt, zie je…

 10. Die ouwe is er goed vanaf gekomen. Het had erger kunnen zijn en had de politie hem gearresteerd. Stel je voor als hij met die machete een van die overvallers had verwond.
  Wordt hij niet vervolgd wegens bedreiging met een wapen?