Minister van JustitieCURAÇAO – De Curaçaose minister van Justitie Nelson Navarro heeft de korpschef van de politie van Curaçao op non-actief gesteld. Aanleiding hiervoor is de dood van Luigi Lorenzo F., alias Pretu, in een politiecel Barber. Dat meldt Caribisch Netwerk.

De minister verwijt zijn korpschef niet een juiste inschatting te hebben gemaakt van de risico’s die er zijn vanwege de veiligheidssituatie in die politiecellen. Pretu zou zichzelf in de nacht van zaterdag op zondag van het leven hebben beroofd, door zich op te hebben gehangen. Vanochtend demonstreerden ruim 150 aanhangers van de partij van de vermoorde politicus Helmin Wiels op het Wilhelminaplein. Zij eisen een zuivering van het politie- en justitiële apparaat. Die hebben in het onderzoek naar de moord op Wiels ‘fout op fout’ gestapeld.

Grondig onderzoek
Ook premier Ivar Asjes was op demonstratie. Asjes is niet overtuigd van het zelfmoord-scenario en wil een grondig onderzoek. De premier snapt niet dat een belangrijke verdachte in de zaak Wiels op de marinekazerne zwaar bewaakt wordt, en twee dagen later in een gewone politiecel de dood vindt.

7 reacties op “‘Minister Navarro moet Justitie aanpakken’”

 1. @ titanic, zodra NL zich ermee bemoeit, dan krijgen we weer te horen dat het NL is die erachter zit, en dit allemaal in scene heeft gezet met rekolonisatie als einddoel.

  Zo verschrikkelijk triest die mentaliteit.
  Ze willen dat de FBI zich ermee bezig gaat houden, alsof Amerika enig interresse heeft in deze banana republiek die werkeliijk waar niks nuttigs produceert.

 2. Feitelijk is de tijd aangebroken dat Nederland met een aanwijzing komt. Maar Nederland zal wijselijk genoeg niet zijn vingers willen branden aan dit zooitje ongeregeld.

 3. De Minister heeft afgelopen zondag netjes zijn portefeuille ter beschikking gesteld. De Staten hebben geoordeeld (16 tegen 3) dat hij het vertrouwen geniet. Dan zijn we klaar.

  Nu focus op de moorden svp

 4. Justitie moet Minister aanpakken bedoel je!

 5. Minister Navarro NIET NAAR huis! .Terwijl hij persoonlijk de cel en het cellen complex van Barber niet goed bevond voor opsluiting van Pertu “te zwake tralies en electra snoeren aan plafond”.,de minister verklaard de opdracht te hebben gegeven aan bla bla blabaka,
  sinds de moord op Wiels hangt er eeeeeeeeeen grote sluijer over deze moordzaak.

 6. Een minister wegsturen lost niks op in dit geval. In de O.M schoonschip maken a.u.b, dat is wat ook nodig is. Maar Nederland moet daar natuurlijk toestemming voor geven. En als blijkt dat de heer Wernet niet genoeg leiding heeft gegeven, dat moet hij weg. Minister Navaro zet hem op, mijn steun hebt je, veel succes.

 7. Hoe kan een minister die boter op zijn hoofd heeft Justitie aanpakken. Wil hij nog enige geloofwaardigheid blijven behouden, dan moet hij zelf aftreden en wel direct. Dat zou hem sieren. Wat hem absoluut niet siert is om de verantwoordelijkheid in de schoenen te schuiven van het hoofd van de politie, dhr Wernet terwijl hij zelf verantwoordelijk is.