Bartender y Waiter Nivel Basiko cursus CHATACURAÇAO – Twee horecatrajecten in de vorm van trainingen voor werkzoekenden zijn afgerond. Een groep van vijftien man rondde een cursus bartender/ober af in een periode van vijf maanden. Nog eens zestig man slaagden voor een upgrade-cursus klantenservice.

Het leertraject van de Curaçao Hospitality Training Foundation is bedoeld om werklozen klaar te stomen voor een baan in de toeristische sector. Ook een stageperiode is onderdeel van het traject. De zestig cursisten zijn onder meer aan de slag gegaan bij Academy Hotel, Amazonia, Avila Hotel, DAE, Dolphin Suites, Insel Air, Livingstone Resorts, Morena Resorts en Sunscape Curaçao Resort Spa & Casino. De groep van vijftien heeft de handen uit de mouwen gestoken bij de Gouverneur, Hilton Hotel, Blue Bay Curaçao, Rodeo Ranch en Tempo Doeloe.

Upgrade training Servisio na kliente1

5 reacties op “Horecatraining voor werkzoekenden afgerond”

 1. Josee, wel logeerbelasting afdragen he.

 2. @Koekoeloeres en Roma

  Ik begrijp heel goed dat dit niets te maken heeft met dit onderwerp maar dit was voor mij het onderwerp om dit even onder de aandacht te brengen.
  Ik bedank Versgeperst dan ook voor het plaatsen.
  Roma, je moet natuurlijk wel oppassen niet iedereen over de bekende kam te scheren. Er lopen jongeren stage op het eiland, niet wetende waar ze terechtkomen, onderbetaald worden en uitgebuit in kakkerlak huizen worden ondergebracht enz.
  Niet iedereen is hetzelfde.
  Al met al leg ik per vanochtend een klacht bij de rbeidsinspectie neer, daar hoort het terecht te komen.
  Ik zie nl Wereldstagen als hoofdverantwoordelijke.
  Ik kom er op dit forum in ieder geval niet op terug. Wilde het alleen even kwijt.

  Overigens hebben we de 2 jongelui per direct bij ons in huis genomen.
  Ze kunnen dan gewoon hun coschappen hierr afmaken.
  Waarvan akte.

 3. @Josee : Sorry, maar dit heeft NIKS met het CHTF te maken.
  Het betreft een leertraject voor lokale werkloze jongeren.
  Spijtig van je/jullie ervaringen met “Wereldstage”. Goed van je om de arbeidsinspectie in te schakelen. Maar niet vergeten om ook bij Wereldstage je beklag te doen, immers het zijn zij die de contacten leggen.

 4. Josee, misschien kunnen de stagiares zich ook eens wat beter gedragen.

  En dat is niet dronken en lallend over de straat lopen en in kennelijke staat op de werkplek verschijnen.

  Verder moeten ze niet zeuren. De meesten van hen hebben nog nooit van hun leven gewerkt maar verwachten tijdens hun stage meteen manager te worden. En dat kan niet, en zeker niet op het kleinschalige Curacao waar een manager, als ie al bestaat, ook de handen uit de mouwen moet steken.

 5. Gefeliciteerd allemaal.

  Dan is er een issue wat ik kwijt wil.
  Hoe is het mogelijk dat Wereldstage jongeren niet beter begeleid.
  Ik was vanmiddag op bezoek bij twee jongeren van een vriendin uit Ned. en viel mij op dat de stagewoonplek barstte van de kakkerlakken, de magnetron ontplofte en het een vieze smeerboel was. Pure huisjesmelkerij.,

  Dan is mij verder opgevallen dat de stagiaires die op de Bounty werken zoveel uren moeten draaien dat het op slavenarbeid lijkt.
  Een nieuwe “kapiteitn” of hoe dit figuur genoemd mag worden die iedereen letterlijk verfoeid en uitscheld dat het meer dan schandalig is.
  Ik ben hier zo van geschrokken dat ik besloten heb de arbeidsinspektie hierop los te laten.