recycle afval Green Force thumbCURAÇAO – Drie containers (40 voet) vol plastic gaan de deur uit. Dat meldt milieuorganisatie Green Force. In totaal gaat het om liefst 60.000 kilo ingezameld afval. “Dit laat zien dat iedereen die zijn plastic heeft ingeleverd, het niet voor niets heeft gedaan”, aldus Timo Brouwer van Green Force.

Het ingezamelde plastic wordt door verwerkingsbedrijf Recupal geproceseerd en uiteindelijk geëxporteerd. Die samenwerking bestaat nu twee jaar. Het is de bedoeling dat Green Force in de toekomst zijn eigen ‘processing plant’ creëert en de gehele regie van het recyclen in eigen hand neemt.

Naar Europa
Het plastic wordt in Europa opnieuw gebruikt. Het zijn de plastic flessen die mensen hebben gedeponeerd in de afvalbakken en recyclingcentra van bijvoorbeeld Albert Heijn en Centrum Supermarket. Verder gaat het om industrieel afval van supermarkten en importeurs en restafval van bijvoorbeeld oude TV’s en PC’s die men kan recyclen bij Recupal.

afval Green Force

7 reacties op “Green Force en Recupal exporteren plastic”

  1. GREEN FORCE, Good job!!!!

  2. Green Force is cool!

  3. Thank you Green Force and keep up the good work while we continue to participate.

  4. Nu nog meer afvalbakken op meerdere locaties en glasbakken zodat ook glas kan woren recycled. Je hoort niets meer van het recycle bedrijf voor glas op Curacao.

  5. Zie ook: Overmatig frisdrankgebruik is de norm op obesitas eiland 😉

  6. Allemaal rotzooi, dat niet voor de eeuwigheid op dit eiland ligt te rotten…

    dus dit moet doorgezet worden ook met alluminium en ander afval….

  7. Zo gebeuren er ook nog eens positieve dingen hier.