• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Elvis de Andrade 2013CURAÇAO – Als het aan Elvis de Andrade (MFK) ligt, wordt niet alleen de positie van Nelson Navarro besproken. Hij vindt dat politiekorpschef Marlon Wernet en hoofdofficier van Justitie Heiko de Jong weg moeten. Dat schrijft hij in een verklaring.

De Jong is bij koninklijk besluit benoemd door de Nederlandse minister van Justitie Ivo Opstelten, en kan dus alleen door zijn superieuren naar huis gestuurd worden. Hij gaf zaterdag op de persconferentie aan dat hij een dergelijke beslissing zou respecteren.

Wernet
De benoeming van Wernet is in handen van de minister van Justitie, en is destijds gedaan door toenmalig minister Elmer Wilsoe. De huidige minister is Nelson Navarro. De positie van Navarro, politiek verantwoordelijk voor de dood van Pretu, staat momenteel ter discussie en wordt besproken in de Staten.

15 reacties op “De Andrade: ‘Wernet en De Jong moeten opstappen’”

 1. Natuurlijk moet iedere functionaris die mogelijk iets af weet over de moord op Wiels , het onderzoek en het gevolg van de moord en het onderzoek op non actief worden gesteld.
  Dat dit uit de Mafioso Fundasjon Korsou koker komt maakt het wel een leuke stelling.

 2. adje d
  Wat een domme reacties van stomme figuren,,,,alleen maar gezeur in slecht nederlands en zielig papiamentu. Waar gaat het over? Schelden en verdachtmakingen die nergens opslaan. Ze weten blijkbaar alles over de zaak WIELS,,,,,en vekopen zielige onzin.
  In goed nederlands wordt dat geouwehoer genoemd. Wees wijzer en laat de onderzoekers hun werk doen,,,,,,,,,ze komen eerdaags met grote verrassingen waarna
  iedereen stom van verbazing achterover zal slaan. Op Curacao moet je geduld hebben,weten jullie dat nog steeds niet? De mafia zal vele verborgen blijken te hebben……..en heel Curacao zal ze dan kennen…………

 3. Even een conspiracy theory loslaten:
  – Wilsoe in de pocket van Dos Santos. (getuige de beroemde brief)
  – Wilsoe twijfelachtige rol in moord Wiels (afspraak /telefoontje etc)
  – Wilsoe woont in zelfde wijk als Pretu en Bolle
  – Wernet is benoemd door Wilsoe.
  – Wernet is incompetent of gekocht. (Er is geen andere mogelijkheid)

  Wernet doet even zijn oogjes dicht op een van de meeste cruciale momenten in de belangrijkste moordzaak die Curacao ooit heeft gekend. Doet een publiek knieval en
  gaat in vergetelheid van zijn geheime bankrekening genieten.

  * Inductief redeneren en je hebt de opdrachtgever. Doe mij maar 2 gulden op 5555 en een koelkast die het na een paar maanden zonder garantie begeeft.

 4. natuurlijk is iedereen van MFK schuldig aan alles, trouwens die zelfde MFK die Wiels 2jaar lang een regering mee gevormd heeft. en weet je nog hoe de regering gevallen was?? doe je huiswerk.
  en zo dom als de opmerkingen van andrade waren, toch heeft de regering van asjes ernaar geluisterd, want wernet is op non-actief gezet. als navarro maar of beter gezegd hun van regering (asjes/wiels) gewoon lekker blijft zitten

 5. Kijk naar je eigen tekst, dan moet je toegeven dat als hun volgens jou niet eens MAVO3 HEBBEN AFGEROND. DAN HEB JIJ NIET EENS DE BASISSCHOOL AFGEROND.
  VRAAG AAN HELMIN WIELS OM GRATIS BOEKEN. HIJ ZAL ZEKER NAAR JE LUISTEREN.
  SUCCES!

 6. Opvallend de praatjes van de lieden die in de beerput van het MFK boven komen drijven. Ze pretenderen heel wat te zijn, maar behalve henzelf ziet de hele samenleving de MFK als een sushi bak voor mislukte MAVO3-ers, winkeldievegges en meineedpleegsters en wanbetalende alcoholisten.

  Het was toch prachtig die foto’s van Schotte, Constantia en Jamaloodin quasi geinteresseerd gebogen over documenten terwjl ze zelfs nauwelijks hun eigen naam kunnen schrijven.

  Maar ik vermaak me kostelijk met deze onbenullen, dus ga vooral zo door Elvis!

 7. Het eerste waaraan ik denk als ik die foto zie is: oorlogsmisdadiger of kopstuk Mexicaans drugskartel. Maar wat blijkt het is Andrade, lid van een mafia en corruptiepartij op Curacao. Waar was Andrade toen zijn partij aan de macht was om vragen te stellen over screening, veiligheidsdienst, baantjes uitdelen bij semi-overheidsbedrijven, pensioenfondsen leegroven, etc.

 8. En wat de MFK en groupies vinden zal ons werkelijk een Skotti zijn 🙂

 9. Als de MFK iets zegt of vindt, dan heb ik er geen vertouwen in.
  voorlopig is deze parrtij nog steeds een verdachte partij in de zaak Wiels.
  zij hadden tenslotte groot belang van het uitschakelen van Wiels.
  en inderdaad zeg wat een “betrouwbare” uitstraling heeft deze persoon”
  nog nooit zo een louche figuur gezien, maar ja dat kan je verwachten van MFK leden.

 10. Hoe hypocriet kan de MFK zijn? Misschien is de MFK zelf betrokken geweest bij dit hele gebeuren en ook de liquidatie van Helmien Wiels.

 11. MFK is erg luidruchtig in de pers over de moord op Pretu. Zou me niet verbazen als,,,,

 12. Je kan mij niet wijsmaken dat er iemand is die deze man serieus neemt. Trouwens mooie representatieve foto van dit prominente MFK-lid.

 13. Ik ben bereid om naar alle kritiek op wie dan ook te luisteren, maar niet als die afkomstig is van iemand die prominent lid is van de MFK.

  Wat voor waarde kun je hechten aan een kritiek van iemand die zelf een mafia partij steunt?

 14. Beste Elvis de Andrade,
  de bevolking van Curacao is er niet van overtuigd dat leden van jouw partij niet betrokken zijn bij de moord op Helmin Wiels. In het licht dat jouw partijleider nooit meer door een screening komt zou het de MFK inderdaad goed van pas komen om in te grijpen bij het OM en politie.

 15. Mooie representatieve foto…

  Past bij MFK…