• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

geldCURAÇAO – Het op Curaçao gevestigde Globalstars moet honderdduizend euro boete betalen omdat het gokspellen als bingo en roulette aanbiedt op internet. Het is voor het eerst dat een op Nederland gericht onlinegokbedrijf wordt beboet, meldt de NOS vandaag. Globalstars kan nog bezwaar aantekenen tegen de boete.

Bedrijven die onlinegokspellen aanbieden zijn in principe strafbaar. Maar wie zich aan de richtlijnen van de Kansspelautoriteit houdt, wordt niet bestraft. Zo mogen ze geen reclame maken en zich niet rechtstreeks op de Nederlandse markt richten.

Legalisatie
In de toekomst wordt online gokken in Nederland gelegaliseerd. Bestuursvoorzitter van van de Kansspelautoriteit Jan Suyver verwacht dat de wet die dit regelt in 2015 in werking treedt, aldus de NOS.

Consumenten beschermen
Suyver wijst op de verslavingsrisico’s en de noodzaak consumenten te beschermen. “Online gokken kan allerlei ontwrichtende werkingen met zich mee brengen. Zeker als je het alleen doet in de beslotenheid van je huis, verhoogt dat het risico op een verslaving.”

Waarschuwing
Vorig jaar juni werden veertig bedrijven gewaarschuwd dat ze hun illegale kansspelaanbod gericht op de Nederlandse markt moesten staken. Ruim de helft trof maatregelen. De rest kreeg de Kansspelautoriteit op zijn dak.

© Novum

4 reacties op “Ton boete voor Globalstars”

  1. Wie niet horen wil, moet maar voelen, maar misschien is 100.000 euro peanuts voor Globalstars.

  2. Jammer hoor dat dit soort cowboys de regels aan hun laars lappen en een slechte naam geven aan de industrie die online kanspelen wel serieus neemt.

  3. Heel dom ja, je ziet de bestuurders en de Nederlander zo staan, wat voor trustkantoor is dit eigenlijk?

  4. Net goed, dit zijn voornamelijk criminelen en zeker in dit geval. Even googelen naar globalstars en we zien dat ze domeinen registreren op naam van een bedenkelijk trustkantoortje en een al even bedenkelijke nederlandse betrokkene…lekker slim want wat ik kan, kan de nederlandse belastingdienst dus ook, en dan zal het wel niet bij een boete van een ton blijven…van mij mogen ze allemaal vertrekken van nos dushi korsou!