Ivar AsjesCURAÇAO – Premier Ivar Asjes vindt de vermeende zelfmoord van Pretu ‘heel verdacht’. Dat zei hij gisteravond in een toespraak. Hij kijkt daarom met belangstelling uit naar het onderzoek van de Landsrecherche. Asjes zei mensenrechten van gedetineerden, maar voegde daaraan toe dat Wiels die ook heeft.

‘Het woord is aan het volk’, aldus Asjes. Hij riep de PS-leden op om te protesteren voor gerechtigheid en voor een oplossing van de moord op Helmin Wiels. Morgen wordt in de Staten het lot van minister van Justitie Nelson Navarro besproken. De minister is politiek verantwoordelijk voor de dood van Pretu, die zich vrijdagavond verhangen zou hebben.

19 reacties op “Asjes vindt dood Pretu ‘heel verdacht’”

 1. Zielige vertoning, duidelijk bedoelt voor “het volk” waarvan Asjes schijnt te verwachten dat ze begrijpen wat zij nu moet doen.
  Een oproep die een leider volslagen onwaardig is, maar of “het volk” dat ook zo ziet is maar de vraag.

 2. (vervolg)

  12 – Derde daad als PM: stelt ondanks nijpend tekort in onderwijssector 14 miljoen ter beschikking aan een nieuw te bouwen Kolegio Erasmo van bevriende relatie

 3. Rare move van Asjes. Hij wil kennelijk de rol van Wiels overnemen en begrijpt echt niet dat dit onmogelijk is.

 4. Drs. Ivar Onno Odwin Asjes:

  1 – is bij het CTB uitgekotst om zijn exorbitante declaratiegedrag met zijn credicard (onder andere dure maatpakken die hem de eeuwige bijnaam Jasjes hebben opgeleverd);
  2 – aanvaarde zonder blikken of blozen een politieke directeurspositie bij Selikor die vervolgens door de rechter volledig terecht werd teruggedraaid;
  3 – speelde een bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn vrouw, een Holiday Beach F&B manager, in een niet-bestaande functie bij CPA;
  4 – speelde nogmaals een uiterst bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn vrouw Tara Asjes-Prins als linkerhand (of informant?) van MP Daniel Hodge;
  5 – speelt andermaal een bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn niet daarvoor geschikte vrouw als commissaris bij Aqualectra;
  6 – bracht als Staten-Dictator onze jonge democratie in gevaar;
  7 – bleek op dubbele salarissen te zitten als sector-directeur Publieke Dienstverlening (wachtgeld) terwijl ook betaald als Staten-voorzitter;
  8 – liet zijn schoonvader Cocochi Prins voor hemzelf een baantje inkopen als minister-president: ‘partij-financiering’.
  9 – haalde onlangs zijn eigen partijbestuur onderuit en creerede voor de 2e keer in 1 jaar chaos in onze democratie.
  10 – Eerste daad als PM: stelt echtgenote Tara Asjes-Prins als commissaris bij CTDF ondanks negatief SBTNO-advies
  11 – Tweede daad als PM: geeft de illegale UTS lotterijen 3 maanden de kans sporen te wissen

  M.a.w.: net als Macamba vind ik Asjes verdacht

 5. Ik vertrouw Asjes voor geen meter, maar als MP doet hij het tot nu toe prima, eerlijk is eerlijk.

  Om hem de CTB fraude, de Selikor fraude, de fraude met zijn baan als sectordirecteur, de fraude van de benoemingen van zijn oncapabele vrouw in allerhande overheidsbaantjes te vergeven heeft hij echter nog een heel lange weg te gaan.

  En dan heb ik het nog niet gehad over zijn ondemocratisch gedrag als Statenvoortzitter, een bananenrepubliek waardig.

 6. Asjes waar was je op dat moment. Ik vind het ook heel verdacht.

 7. Ach, hij zou toch nooit gepraat hebben (zwijgrecht). Het maakt dus allemaal weinig uit.

 8. De grootste fout in zijn uitspraak zit in het feit dat hij denkt dat de landsrecherche het nog goed kan onderzoeken, Deze hele zaak moet uitbesteed worden aangezien er teveel kans bestaat dat de mogelijke opdrachtgever van de moord juist teveel invloed in het overheidssyteem heeft. Nu is het wachten op de volgende fout. Wat een …..

 9. Deze man, jasjes genaamd, is werkelijk een grote aanfluiting. Dit is echt te gek voor woorden.

 10. Voorlopig staat Asjes zelf ook op het verdachtenlijst van het Curacaose volk, dus waarom zouden wij protesteren voor jouw meneer Asjes? Het enige dat we weten dat een groep met een enorme power in staat moet zijn om opdracht te geven voor al deze moorden.
  De bewaker die Pretu als laatste in levende lijve heeft gezien moet ook uitkijken dat hij binnenkort geen ongelukje krijgt. Wie zit hier achter?

 11. Ik Asjes ook.

 12. Asjes vindt het heel verdacht,dat vindt het volk ook hr Asjes,vooral om de volgende reden”s en vragen die ik neem ik aan niet alleen in mijn gedachten rond draaien en maar niet willen rusten voor er een degelijk en vertrouwd antwoord wordt gegeven door de verantwoordelijke personen die met deze klucht te maken hebben.

  De reden die aangevoerd zijn om Pretu over te plaatsen zijn mij dan ook niet helemaal duidelijk,de cellen op de marinebasis lijken in mijn aanzien gelijk aan die van een politiecel op Barber,met die verstande dat het regime iets verschilde.
  Het verschil van Marinebasis (M) en Politiebureau (P).

  (M)uit eigen keuken !, 1x vers ontbijt drie soorten beleg met verse koffie of thee,1x verse warme maaltijd met verse koffie of thee 1 limonade, 1 a 2 keer luchten, s avonds verse broodjes + verse koffie of thee.
  (P) 1 x ontbijt 4 sneetjes brood met kaas of …..een kop automaat koffie, 1 x wareme maaltijd van de sneck koffie of thee, ( ik weet niet of er een luchtplaats is op Barber) s avonds 4 sneedjes brood met kaas of.. koffie of thee.
  Dus ik zou liever in (M) zitten als in (P).
  Verder verwijt ik justitie van grove nalatigheid “en dat zou u ook moeten doen hr Asjes” om een verdachte cq hoofdgetuige in een cel te plaatsen zonder constante camerabewaking en zeker niet in een cel waar de mogelijkheid tot ophanging kon plaatsvinden,grove zeer grove nalatigheid.
  tot slot,ik weet niet of er zich tralies in zijn cel bevonden maar zo op de TV te zien hebben de cellen betonen lamellen waar je nog geen finger door heen kan, laat staan een hand om naar buiten te steken om het vermoedelijke kledingstuk weer naar binnen te trekken om een fijne knop te maken die je gewicht kan dragen, bij ophanging,nu meneer Asjes u heeft wat om over na te denken dacht ik zo,groetjes?

 13. Wat moet je nu denken van een minister president die het volk oproept. “om te protesteren voor gerechtigheid en voor een oplossing van de moord op Helmin Wiels”?

  Zou Jasjes nu nog steeds niet beseffen dat HIJZELF daarvoor als MP moet zorgen?
  Moet het volk tegen hem gaan protesteren?

  Het tekent de onmacht van Asjes als hij kennelijk zelf ook niet weet wat hij doen moet!

 14. Een premier die oproept tot protest? Wat moet er op het spandoek staan? “Asjes doe er iets aan”? Het woord is aan het volk? bij deze: de vraag aan jou namens het volk: hoe ga je dit oplossen of voorkomen in de toekomst? Het woord is weer aan jou asjes!

 15. Minister van Justitie is politiek verantwoordelijk voor zijn Ministerie, daar is iedereen mee eens.
  Het verzoek door de advocaat van Pretu, om van een streng bewaakte gevangenis te verhuizen naar een politie cel, kan ik niet begrijpen de redenen ervan, gezien dat het hier gaat om goed georganiseerde criminelen.

  “”Je gaat( Pedro Escobar)ook niet in een politie cel kan opsluiten, zonder 24 uurs bewaking.

  Het heeft geen enkele zin om de bevolking op te roepen te protesteren tegen de Minister van Justitie. Bovendien, vind ik het onverstandig om als MP, een oproep te doen aan de leden van PS om te gaan demonstreren. Dat is de taak van de partijvoorzitter PS.
  Bovendien, in deze vervelende economische periode , is het onverstandig over te gaan naar nieuwe verkiezingen. Ben van mening: ” Dat het Parlement , de Minister van Justitie moet oproepen, voor vragen omtrent dit vervelende scenario, waar hij verantwoordelijk voor is. Daarnaast vind ik dat een motie van afkeuring, als een waarschuwing terecht is. WAAROM DE OFFICIER NIET IN BEROEP IS GEGAAN TEGEN DE BESLISSING VAN DE RECHTER OM VERDACHTE NAAR EEN POLITIE CEL TE VERPLAATSEN, IS VOOR MIJ ONDUIDELIJK!!!!! `Laten wij hopen dat Monica. B. goed wordt bewaakt!!!!!

 16. Zelfmoord? Wie gelooft dat nou werkelijk? Waar gaat het met mijn geliefde Curaçao naar toe? Maar ja, als ik er nu nog woonde, zou ook ik waarschijnlijk voor mijn leven moeten vrezen. Amigonan (van nu en vroeger): doe er wat aan!!!

 17. Volstrekt maar dan ook volstrekt een minister-president onwaardig. Als voorzitter van het kabinet wordt hij bijgepraat door zijn ministers inzake tal van dossiers en dus ook het dossier Wiels. Ik vind dit van de buitencategorie “volksverlakkerij”.

 18. Wij vonden zijn benoeming als directeur van Selikor, en die van zijn vrouw bij CPA, heel verdacht.

  En zijn maatpakken op de creditcard van het CTB.

 19. Kijken wij niet allen met belangstelling uit naar het onderzoek?

  Roept Asjes nu op te protesteren tegen zijn eigen politiekorps en Openbaar Ministerie? Ongelofelijk zo’n man.