• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Nelson Navarro thumbCURAÇAO – Minister van Justitie Nelson Navarro laat het parlement beslissen of hij moet aftreden. Dat zei hij vandaag op een speciaal ingelaste persconferentie. Navarro is politiek verantwoordelijk voor de dood van Pretu. Navarro zei dat als hij zeker geen vertrouwen meer genoot, had hij de handdoek al in de ring gegooid.

Volgen preliminair onderzoek zou Pretu zichzelf opgehangen hebben. Een gedegen onderzoek moet uitwijzen of dat inderdaad het geval is, zei Navarro vandaag. Pretu’s stoffelijk overschot is in beslag genomen voor een autopsie. Een pathaloog-anatoom uit Nederland is onderweg naar het eiland. Ook komt er hulp van het Nederlands Forensisch Instituut.

Onderzoek
Het onderzoek, met de Nederlandse hulp, richt zich op de dood van Pretu. Het besluit van de rechter-commissaris om Pretu over te plaatsen vanuit de marinekazerne Suffisant naar het cellencomplex in Barber wordt bijvoorbeeld niet meegenomen in het onderzoek. Na de beslissing van de rechter-commissaris was er de keus tussen Barber en de SDKK (Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou). De keus viel op Barber omdat Pretu in het SDKK niet voldoende veilig zou zijn.

Verloren zaak
De Jong wilde ondanks de dood van een belangrijke verdachte niet spreken van een verloren zaak. “Het is een onderzoek van lange adem, waarin meer aanhoudingen zullen volgen. De zaak is zeker niet voorbij, er zullen ook minder direct betrokkenen die strafbare feiten hebben begaan aan de beurt komen. In het volgend jaar zullen een aantal van die zaken ook ter zitting worden gebracht”, aldus De Jong. Hij wilde daar niet specifiek op ingaan om welke feiten het gaat.

Heiko de Jong

7 reacties op “Navarro laat parlement beslissen over aftreden”

 1. @paul,

  dus je vond wilsoe een goede minister van justitie?
  die was in mijn ogen het meest waardeloos.
  en is in mijn ogen nog steeds verdachte nr 1 van de moord op Wiels.
  Wiels had tenslotte met Wilsoe afgsproken daar waar hij vermoord is…..
  En wilsoe zit in de tang van Dos Santos, is bewezen omdat hij naar de VS een brief heeft gestuurd om de miljoenen van DS weer los te peuteren…

 2. Deze minister had nooit mogen aantreden.
  Als partner van HBN law,en zichzelf bestempeld als een briljant jurist,welke jaren lang de landsadvocaat was,
  is het raadselachtig dat hij de politiek verkoos. Of was het bedoeld om de omzet van HBN law te consolideren cq veilig te stellen.
  Een onderzoek moet er komen naar de belangenverstrengelingen van deze hopelijk ex minister van justitie.
  Weet men al wat de gemeenschap HBN law gekost heeft ? Honderden miljoenen !
  Beweerde stelling is in onderzoek,vanuit Nederland zullen allen dossiers HBN spoedig bestudeerd worden.
  Natuurlijk laat hij het parlement beslissen !!!!!!!!!! Denk even door.
  Hoogmoed komt voor de val.
  Gewoon weer uurtjes schrijven en half afgestudeerde advocaten het werk laten doen tegen een salaris van 2800 naf per maand. Wat was het uur tarief ook alweer van de hoogbegaafde meesters zelf ? 1200.00 naf of een speciaal tarief voor de overheid van ……… per uur. Wat levert de politiek dan per uur op ???
  In ieder geval doden ?f En wist niemand op het eiland dat Wiels gevaar liep ?
  Telkens is het onrustig rond de politieke formatie in de voormalige waterbak op het terrein van HBN law, daar zitten immers de juridische afgetreden ex partners.

 3. Con por ta cu e malechornan aki ta bai liber.Waarom is er hier geen snelrecht toegepast! Jusitite weet toch dat we hier niet met kleine misdadigers te maken hebben. Het DOOFpot theorie is weer in werking. Maar deze keer wordt er gewerkt aan “GEHEEL MONDDOOD MAKEN:. Er is nog een CONJO di MAMA over, NU SNELRECHT en ondervragen die handel.Zogenaamd zit die op een GEHEIME plek. De Waarheid moet nu OP TAFEL, zijn wij GEK geworden op Curacao! Willen we het EILAND kapot hebben!. De familie Wiels en ieder ander POLITICUS moet ook in rust kunnen leven om ons eiland te regeren. KOM OP, ben je YUI di KORSOU” BO ke keda YUI di KORSOU, lanta for di sonjo.
  Minister di Justitie no mester baha. No perde tempu cu e cos ey. Besteed nos energia pa SAKA e berdat for di e malechornan. Navarro mester keda gewoon den su puesto. Y e malechornan, kita nan suku y sera nan den un Bunker/issoleercel. in plaats di gasta cent cu bewaking vanuit Nederland. Laga nos bouw un Bunker pa hinkanan a den. Bendishon y watch out cu e malechornan cu no sa Tata cu kiko nan ta bezig. Nan ta kibrando nan mes patria porta pa extranjero atrobe. Nos ta celebrando 150 jaar slavernij, maar nos a mata nos TULA di 21e eeuw. Belachelijk.

 4. Terwijl op Curacao de criminaliteit alle records verbrak, fastende Navarro zijn seatbelts op vluchten naar volslagen nutteloze conferenties in Canada en Nederland.

  Hij is de op een na slechtste minister van justitie die Curacao ooit gehad heeft. Alleen Ben Komproe was nog twee maal zo slecht.

 5. Navarro heeft zich volslagen belachelijk gemaakt met zijn ‘criminals, fasten your seatbelts’.

  Daarna zagen we meer atrakos dan ooit, werd Wiels vermoord met na maanden nog geen enkele catch van het OM, werd een wegpiraat die 3 mensen doodreed na een week weer vrijgelaten, zitten veroordeeld drugscriminelen geen minuut van hun celstraf uit en is het OM machteloos tegen B ratvocaten.

  Criminals fasten your seatbelts? Navarro, loosen your seatbelts and step out of the car!

 6. Zwakke houding van een zwakke minister. Hij had de eer aan zichzelf moeten houden. Maar ja, het salaris en andere voordelen/emolumenten zijn natuurlijk niet te versmaden. De coalitie- genoten laten hem heus niet vallen. En dus functioneert hij door als een lame duck.

 7. Navarro weet natuurlijk, dat hij als minister niet naar huis gestuurd zal worden. Meneer de Jong van het OM en commissaris Wernet zijn benoemde ambtenaren en wachten af of ze mogen blijven.