Omayra LeeflangCURAÇAO – In de strijd tegen georganiseerde misdaad moet Curaçao samenwerken met Nederland. Dat schrijft onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang in een brief aan de Staten. Volgens haar ging het fout bij de overplaatsing van Pretu naar Barber, waar hij vannacht dood is gevonden.

“Opnieuw worden we ermee geconfronteerd met de trieste realiteit dat ons rechtssysteem niet kan functioneren zonder rechtshulp uit Nederland”, schrijft ze. “Curaçao moet accepteren dat het dit niet zelf kan en intensiever gebruikmaken van de rechtsovereenkomst om veiligheid te kunnen bieden”. Leeflang ziet in de zeven liquidaties – wat niet hetzelfde is als moord, een liquidatie is veel planmatiger – van de eerste helft van het jaar een overtuigend bewijs van het probleem van georganiseerde misdaad op het eiland. “Het woord is aan de minister van Justitie, Nelson Navarro”, sluit Leeflang haar brief af.

23 reacties op “Leeflang: Samenwerken met NL tegen misdaad”

 1. En dan niet vergeten dat ze volgens mij op blanke mannen valt of zo… altijd NL dit en dat bla bla bla.
  @Jackson, ik krijg bijna de slappe lach. Het moet wel van twee kanten komen. Gaap.

 2. Jackson, op 08-09-2013 om 08:59 schreef: NL weet precies hoe de vork in zn steel zit. NL is elite….

  U heeft blijkbaar nogal een hoge dunk van NL.

 3. @ Jeroen. Wat belieft u dan Leeflang, echt Hollandse jongens?

  Volgens de consensusrijkswet kan Curacao om bijstand vragen en waarvoor. Nederland zal vervolgens bepalen wie gestuurd zullen worden uiteraard met een Nederlands paspoort ongeacht het geslacht. Leeflang heeft geen enkel voorstel gedaan, die jouw opmerking rechtvaardigt.

 4. @ B. Lazoen. Op Curacao is het vaak nog erger : in vele gevallen reageren ze zelfs niet op een aandachtvragende gebeurtenis.

  En als ze wel reageren is het ook niet goed volgens enkele reaguurders hier. Het is dus eigenlijk nooit goed als het om Leeflang gaat, omdat antipathie de ratio verblindt. Verder wel serieus blijven of een goede grap maken.

 5. Nu Nederland een paar Marokkaanse Nederlanders aan het hoofd heeft gezet is ook niet goed. Wat belieft u dan Leeflang, echt Hollandse jongens? Is dat het wat het moet zijn?Hoop dat Nederland gewoon Antillianen naar Curaçao stuurt om zaken op te lossen, ze komen tenslotte uit Holland.

 6. @ Zorro

  (hij is Leeflang niet, droomt alleen elke nacht van haar)

  Het probleem is inderdaad dat vele politici wereldwijd alleen reageren i.p.v. regeren (is vooruitzien).
  Op Curacao is het vaak nog erger : in vele gevallen reageren ze zelfs niet op een aandachtvragende gebeurtenis.

 7. @ Jackson. Daar is ze weer hoor…. altijd achter de feiten aanlopen en ff de media opzoeken met “mooie” berichten.
  En dan niet vergeten dat ze volgens mij op blanke mannen valt of zo… altijd NL dit en dat bla bla bla.

  Ik zal je een nieuwtje vertellen. De politici reageren meestal NA een gebeurtenis en heeft het zoals nu geen enkele zin om vooraf te reageren. Feiten werken beter dan speculaties. Zo zijn alle wetboeken ontstaan. De ene keer zoals nu is het gunstig voor de oppositie en de andere keer voor de coalitie. Zij kan onmogelijk gezegd hebben, dat de PAR het OM is en vice versa. Denk eens na. Wat zijn haar kansen op Curacao als ze struikelt om op blank of zwart te vallen?

 8. Nederland wil graag samenwerken met Curacao tegen de misdaad. Dat is ook juist het uitgangspunt van het initiatiefwetsvoorstel van Bosman (VVD) in de Tweede Kamer. Het is Curacao die obstrueert!

 9. @Zorro, waarom reageer je nu niet op jouw eigen topic?

 10. Daar is ze weer hoor…. altijd achter de feiten aanlopen en ff de media opzoeken met “mooie” berichten.

  En dan niet vergeten dat ze volgens mij op blanke mannen valt of zo… altijd NL dit en dat bla bla bla.

  In Nederland waren er ook politieke moorden en dan hebben we het ook nog niet over de vele zelfdodingen in de NL’se gevangenissen en andere misstanden daar binnen (ook NL is geen uitzondering?). Daarnaast zal de uitspraak van deze rechter bij NL ook kunnen gebeuren, dus is niet rechterlijk falen, maar meer een individuele fout van diegene die dit had kunnen tegenhouden.

  Maar zoals eerder aangegeven er was baat bij dat deze Pretu zelfmoord (of vermoord) zou worden en NL weet precies hoe de vork in zn steel zit. Curaçao laat zich gebruiken en diegene die de macht heeft vindt dat nog lekker ook.

  De NL’se politiek is net zo maffia als Curaçao, maar NL is elite en Curaçao…. tja amateurs?

 11. Jaren geleden toen LEEFLANG een grote BEK kon open doen zei ze het volgende : PAR is de OM en de OM is PAR !!!! PAR ta OM y OM ta PAR !!!! Daarom zit LEEFLANG hoog en droog ondanks al haar MISBELEID jaren lang als minister in de PAR-kabinet !!!

 12. @ jan,

  Helaas. Pisas zag dit niet aankomen. Hij verwachtte dat Pretu zou ontsnappen, niet dat hij reeds in de cel zou worden geliquideerd.

  Het ergste is nog dat velen zich niet realiseren dat deze liquidatie slechts mogelijk was met behulp van de politie………………en die horen de maatschappij toch te beschermen ?

 13. Pisas MFK kan beter zijn mond houden. 2 jaar Schotte en het land bungelt boven de afgrond. En Pisas haha laat me niet lachen de man kon alleen gaatjes in papier prikken. Dus laat ie even wegwezen.

 14. @ Jan. O ja, Leeflang heeft natuurlijk volkomen gelijk en die overeenkomst met Nederland is er niet voor niets gekomen zelfs op verzoek van Curacao.

 15. @ jan. De beste stuurlui staan aan wal. Meneer Pisas van de MFK had dit wel zien aankomen en protesteerde ook hiertegen

  “Pik” heeft helemaal niets zien aankomen en had kennis over Barber van 20 jaar geleden zoals je elders hebt kunnen lezen. Reaguurders hier hebben het meer zien aankomen dan “Pik” ooit zou kunnen. Protesteren is volkomen zinloos na uitspraak van het OM en de keuze door justitie van Barber nota bene op verzoek van de verdachte. Je snapt er niet veel van. Navarro moet als verantwoordelijk minister zijn consequenties trekken en zo niet een motie van wantrouwen. Het wordt gezellig daar boven met Wiels, Bolle en Pretu 🙂

 16. Wie was de rechter die aangaf om Pretu over te plaatsen naar een onveilige plaats van bewaring?
  Belang van Pretu ging boven algemeen belang, met resultaat dat hij nu is overleden.

 17. @Danny en dino,

  Ja hoor en we kunnen het allemaal zelf.
  toen Pretu door NLs werd bewaakt kregen ze geen kans om hem te vermoorden.
  maar nog geen 2 dagen onder Curacaose bewaking gaat het al mis.
  Waar zou dat toch aan liggen???
  maar in de ogen van jullie is het altijd NL of de CIA…
  hoe bedoel je paranoia???

 18. Hahaha wat een grappige – in scène gezette – reactie Danny!

 19. Leeflang, toen jij op de pluche zat om samen met je collega’s iets aan te doen, deed je niets. Mond houden, wegwezen en iemand anders (hopelijk jeugdig enthousiaste policitus) dit op een correcte manier laten regelen. Wordt tijd dat jullie niet meer in de media komen en gaan genieten van de gestolen pensioen van het volk. Hou jullie mond en laat de jongelingen jullie F.k..G rootzooi opruiimen.

 20. Beste yui di Korsow, Wij moeten inzien dat Nederland en de CIA achter de moord van wiels zit.
  Tijdtje terug draait Nederland onze geld kraan dicht na 300 jaar. Daarna worden wij de Antillen uit elkaar gerukt(samen zijn we sterk toch). Dan sluiten alle bedrijven zoals offshore, Amstel fabriek etc… duizenden geen werk! Nederland is nu de grootste offshore heaven. En toen Wiels. Sure geef de Mafia maar de schuld, dit kan alleen als Nederland en CIA de Mafia is!
  Mijn dushi yiu di Korsow, word wakker aub en zie in dat Nederland niet het beste voor ons is.

 21. volkomen eens met mevr. Leeflang. We kunnen het niet zelf en hebben hulp nodig voordat wij allen slachtoffer worden van de Maffia en hun handlangers. Van 1 partij weten we al dat ze diep ingedrongen zijn in haar gelederen maar het kan best dat de tentakels veel uitgebreider zijn dan we kunnen vermoeden.

 22. Sorry Jan, ze heeft gelijk…..
  alleen NL, die onafhankelijk is van de maffiabazen van dit eiland zou kunnen ingrijpen.
  een grote groep van onze politici zijn financieel afhankelijk van deze maffia bazen.
  ik kan wel een rijtje namen opnoemen, maar iedereen weet wie ze zijn.
  ze zitten bij de partijen die met een M beginnen (de M van Maffia).
  PS was ook bij dit groepje aangesloten, maar Wiels heeft er mee willen breken, dat heeft hem zijn leven gekost.
  zo gaat dat bij de maffia!!!
  Curacao heeft niet het potentieel om dit alleen op te knappen, ze moeten hulp van NL hebben.
  Anders blijft dit de maffiarots….

 23. De beste stuurlui staan aan wal. Meneer Pisas van de MFK had dit wel zien aankomen en protesteerde ook hiertegen maar Leefllang deed niets om dit voorkomen. Zoals altijd weet ze het achteraf beter dan iedereen.
  Laat maar alles aan Nederland over en gebruik je hersens niet.