GevangenisCURAÇAO – Het nieuws dat de 27-jarige Luigi F. vannacht zichzelf in een politiecel van het leven heeft beroofd, is met ongeloof ontvangen in de Zoetermeerse wijk Palenstijn, alwaar leden van zijn bendeleden van No Limit Soldiers (NLS) woonachtig zijn. Dat meldt camilleri.nl. Justitie op het eiland gaat uit van zelfmoord.

Volgens officier van justitie mr. Guillano Schoop wijst alles erop dat Pretu zelfmoord heeft gepleegd. Een NLS-lid laat aan de redactie van camilleri.nl weten dat deze zelfmoord van Pretu ‘stinkt’. Inmiddels is bekend geworden dat de marechaussee op Curaçao, direct na de vondst van het lichaam de bewakers van het cellencomplex aan het verhoren is. Justitie denkt dat Pretu de moord heeft gepleegd op de 30-jarige Raul Jacinto Martinez.

24 reacties op “NLS: vermeende zelfmoord Pretu ‘stinkt’”

 1. Waar hier in de rechtszaal een foto van koningin of koning hangt, hangen bij de NLS leden thuis foto’s van Marije Vaders aan de muur.

  Boven het inbrekersgereedschap en wapenarsenaal.

 2. Waarom zijn er geen bewakingscamera’s in Barber cellen ? Bij ingang, in de cellen etc. Elke Chinese toko op het eiland heeft bewakings camera’s, maar Bo Futuro niet en Barber politie cellen niet, waarom niet ? Geen geld, laat mij niet lachen: voor f. 4.000 heb je een al een systeem met 8 camera’s en monitor met memory van 1 maand.
  MAAR de bewakers zullen bezwaar maken tegen camera’s, want worden ze dan niet vertrouwd? STAKEN !!!
  Piar, Navarro, Wernet jullie moeten allemaal naar huis zonder vergoeding of wachtgeld en ook geen pensioen.

 3. Wie betaalt Marije Vaders?

 4. @ Titanic. Conclusie: Degenen die achter de moord van Wiels zitten hebben ontzettend veel macht.

  Ontzettend veel geld is 100% zeker.

 5. Heeft de MFK/Pisas, direct na de OM- beslisisng P Barber op te sluiten, als afleidingsmavoeuvre onmiddelijk kritiek geuit op de onveiligheid van Barber.
  Als u begrijpt wat ik bedoel…

 6. Wat is er waar van de geruchten dat de voormalige eigenaar van Veneto achter de moord op Wiels zit zodat zijn schoonzoon ministerpresident kon worden waar Wiels fel tegen was?

  En van het gerucht dat de moord betaald is door de kluis van Veneto wijd open te zetten zodat de ingelichte moordenaar of zijn handlangers zo konden doorlopen en tonnen uit de kluis halen?

  Ik vind het ook wat ver gezocht, maar die kluisroof van Veneto stinkt zeker.

 7. Conclusie: Degenen die achter de moord van Wiels zitten hebben ontzettend veel macht.

 8. Navarro heeft zijn seatbelt ontkoppelt en is uit de rijdende auto gesprongen voordat die met 100 km/uur tegen een betonnen muur crasht. Snelle reactie, snelle dood ontlopen!

 9. Ik denk dat het laatste waar we nu in geinteresseerd zijn de mening van een stel ongeschoolde, ongemanierde, onaangepaste en getaoeerde criminelen in Zoetermeer is.

 10. Maffia en politiek is gewoon hetzelfde en niet alleen hier.

  De waarheid zal nooit boven water komen en dot soort gevallen zullen gebruikt worden als reden, want tja doden kunnen niet praten.

  Nederland weet ook precies wat er aan de hand is, maar heeft er blijkbaar ook baat bij dat de waarheid nooit boven water zal komen.

  Politiek = maffia een pot nat!

 11. Nardy, op 07-09-2013 om 14:07 schreef: Het OM heeft hierna ingestemd met verzoek Vaders/Pretu dat hij naar Barber ging.

  Uit interesse, wat zou een alternatief zijn geweest ?

  (je fais, tu fais, il fait la musique. c’est le ton qui fait la musique.)

 12. Kleine correctie DE RECHTER HEEFT – luisterend naar het verzoek van Pretu- BESCHIKT DAT DE KAZERNE NIET GESCHIKT IS VOOR EEN LANGDURIG VERBLIJF, en dat gezocht moest worden naar een ander onderkomen.

 13. als Pretu van plan was zelfmoord te plegen waarom zou hij dat dan niet eerder hebben gedaan? Waarom pas heel kort nadat hij op zijn wens was overgeplaatst naar een andere plaats? Vreemde zaak. Zou me niet verbazen als daar een luchtje aan zit.

 14. Hey helderzienden, kunnen jullie nog meer vertellen wat er in de toekomst gaat gebeuren?
  Mr. Vaders deed waarvoor ze betaald werd iov haar client. Hadden jullie verwacht dat zo’n toffe kerel zichzelf van het leven zou beroven? Dan zou ik elke dag in de casino zitten.

 15. “Ik denk niet dat het OM hier zozeer gefaald heeft. Ik denk dat Vaders juist Pretu daar heeft gebracht waar minder toezicht was en meer in gevaar, voor zichzelf EN voor kwaadwillende derden. Opzettelijk of niet dat laat ik in het midden. Hoe dan ook Pretu zat er niet voor bloemetjes pikken bij de buurvrouw. Ik denk dat het OM getracht heeft hem op Suffisant te houden en goed beschikbaar te houden voor ondervraging. Dat is hen niet gelukt, Vaders heeft er alles aan gedaan om hem op Barber te krijgen en dit is het resultaat.”

 16. Hier kon je op wachten, de aan de maffia te linken politici hebben gezegevierd. Een rechter gedwongen deze man naar de meest onveilige cellen te brengen en de Nederlandse bewakers buiten spel te zetten. Verdachte dood, kan niet meer doorslaan. Politici achter moord Wiels tevreden. Bevolking…….. Gaat door met de dingen van de dag.

 17. c’est la tone qui faire la musique : DE RECHTER HEEFT NIET BESLOTEN DAT PRETU NAAR BARBER MOET. DE RECHTER HEEFT BESLOTEN DAT HIJ UIT DE KAZERNE MOET. Het OM (Justitie) heeft hierna ingestemd met verzoek Vaders/Pretu (zie perbericht Vaders) dat hij naar Barber ging.

 18. en maar blijven beweren dat dit eiland en de politiek niet doordrenkt is van maffia figuren.
  iedereen weet wie ze zijn, maar ze lopen allemaal vrij rond.
  Ze zijn rijk en machtig…
  De politiek zit in hun rugzak…. ze kunnen lekker rijker en machtiger worden.
  Het volk moet lekker dom blijven en dat krijgen ze voor elkaar met papiamentstalige scholen te promoten.
  met papiaments hou je het volk dom….er kan niet op internet, geen goede kranten uberhaupt geen goede boeken….
  De politici sturen hun kinderen naar goede NL of engelstalige scholen.
  de rest mag dom blijven…

 19. Dat dit zou gebeuren kon iedereen verwachten! Laten we hopen, dat gedurende de gevangenschap van Pretu, de recherge voldoende informatie eruit geperst heeft.

 20. Iedere idioot wist dat dit zou gebeuren. Alleen de Mininusres kennelijk niet
  Die hebben kennelijk het niveau “idioot” nog niet bereikt.
  Mafia, mafia, mafia, mafia en mafia

 21. Wat meer weet Vaders????
  Het was/is algemeen bekend dat het cellen complex Barber niet veilig is. Vaders wilde toch met alle geweld dat Pretu daar heen ging. WAAROM??????

  Het OM gaf diverse keren aan dat het onveilig was.
  Vaders ging door met haar overplaatsing van Pretu met veel media geweld. WAAROM?????

 22. Welke hoge pief heeft er hier meer weet van. Is de rechter hierin beinvloed door de politiek?
  Hopelijk blijt het RST team verschoont van vuil spel en komt de waarheid toch boven water

 23. De OvJ gaat uit van zelfmoord. De meeste anderen niet.

 24. Het STINKT !

  HET STINKT MEER DAN EEN open MASSAGRAF van 3 dagen.