• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

GevangenisCURAÇAO – Nu Pretu, verdacht van betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels, vastzit op het cellencomplex in Barber, gaan zijn Nederlandse bewakers naar huis. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee. De beveiliging van de verdachte is nu in handen van de Curaçaose politie.

Op verzoek van Pretu’s advocaat zit hij nu vast in het cellencomplex in Barber. Daarvoor zat hij in de zwaarbewaakte marinekazerne Suffisant.

48 reacties op “Nederlandse bewaking Pretu terug naar NL”

 1. NOS MES POR. Weer eens bewezen dat Curacao niet in staat is om ervoor te zorgen dat een belangrijke verdachte in de meest spraakmakende polititezaak van het eiland geen zelfmoord pleegt. Stelletje amateurs.
  Hoezo eigen kleren. Papieren onderbroek en T-shirt, meer heeft hij daar niet nodig.

 2. Verschrikkelijk! Het zoveelste bewijs dat Schotte, Dos Santos etc iedere machtsdrager in hun macht hebben.
  Ook advocaat Vaders!! Wie had dat gedacht? Ik! Immers Pretu kan zo’ n advocaat niet betalen. U mag 1x raden wie dat betaalde???
  De oplossing is heel simpel. Laat Nld de maffia aresteren. Er is bewijs genoeg. Als een iedee dan veilig met belastende info naar voren komt. Komen ze ook nooit meer vrij!

 3. Herman van bergen, op 07-09-2013 om 09:32 schreef: Kocht Prince het eiland maar

  Die heet nu King (tafkap, the artist formerly known as pilsje)

 4. De man was trouwens niet eens veroordeeld, wat zou zijn reden zijn geweest om zichzelf te verhangen.

  Trouwens, hebben ze een tiplijn al geopend waar mensen anoniem tips kunnen geven over de zaak? Er zullen vast meer mensen zijn die meer weten.

 5. De nederlandse bewakers zijn amper uit het vliegtuig gestapt in Nederland, heeft pretu zichzelf al zogenaamd van het leven beroofd.
  Mijn vraag is: wordt er nu onderzocht wie de rekening van de advocate betaald om pretu uit suffisant weg te krijgen? Ik hoop dat men dit tot de bodem onderzoekt en vooral kijken naar geldstromen.
  Verder hoop ik dat de laatste verdachte in deze zaak nu beter beveiligd gaat worden. Het liefst door de marrechaussee of misschien in Nederland zelf. Dit is het zoveelste bewijs dat onze eigen mensen niet capabel zijn.

 6. Hij is al dood. Prutsers.

 7. @Makayu Bo ta bon swa. Dat heb je goed aangevoeld. Zelfmoord my a..

 8. Het leven is afgelopen nacht uit pretu geperst. Willens en wetens de voorgeschiedenis, nu komen we er niet meer onderuit, we wonen in een zeer gevaarlijk en bedorven land, let wel de mens . Kocht Prince het eiland maar

 9. En nu is hij dus overleden. Zelfmoord, zegt men. Op verzoek van zijn advocaat overgeplaatst? Nederlandse bewakers naar huis? Wie orkestreert dit allemaal?

 10. Cellen barber zo lek als een mandje,
  daarom hebben ze pretu , daar gebracht, dan blijf alles stil, of niet ,, slimerikken…

 11. @ Dasilva

  WOW dat ging snel zeg.

 12. En nu dood.
  Wie gelooft er in zelfmoord?

 13. De Telegraaf vandaag: Pretu heeft zelfmoord gepleegd – gunst,wat een verassing.

 14. lees net op teleletkst dat hij vermoedelijke zelfmoord heft gepleegd, rararararara
  heel toevallig allemaal

 15. DAT heeft niet many geduurd. M. Vaders how voelt het om verantwoordelijk te zijn in zijn dood?

 16. Mevrouw Vaders kriijgt haar zin, de Nederlandse bewakers verdwijnen uit beeld en Pretu pleegt ‘zelfmoord’. So far so good. Nog één te gaan en dan kan deze zaak voorgoed de doofpot in. Kan ook niet anders, want wie de opdrachtgevers ook zijn, ze zijn altijd verweven een politiek partij. En in de media blaffen de partijen dan wel tegen elkaar, maar er wordt natuurlijk nooit doorgebeten want morgen heb je elkaar weer nodig op dit boeiende eiland.

 17. Dasilva blijkt helderziend.

  Nog geen 60 uur nadat Pretu was overgeplaatst heeft hij ‘zelfmoord’ gepleegd 🙁

 18. Dat is snel!

 19. Hi, nog geen 24 uur de nederlandse bewaking naar huis of hij wordt al vermoord…………
  Hoe voorspelbaar

 20. Ik ben benieuwd wie dit heeft bedacht en waarom?

 21. ‘T is al bekend! Hij heeft “zelf”moord gepleegd. Ik vraag me af of de rechter en de advocaat die ervoor gezorgd hebben dat hij in Barber zat, niet deel uitmaken van het complot. Ook vraag ik me af of er onderzoek gedaan is bij al de mensen (leden eigen partij, MFK, etc, etc ) naar hun betrokkenheid.Wat betreft de kosten…….WAT MAAKT DAT UIT!! Hij ( Wiels ) is de mond gesnoerd zodat anderen rustig hun gang konden gaan. Op den duur zou ons dat veel meer kosten dan alle uitgaven tot nu toe.

 22. @ Dasilva, je hebt wel heel snel gelijk gekregen… Hij schijnt vannacht zelfmoord gepleegd te hebben! Bizar…

 23. En hij is dood, goh, dat had men ook niet op 100km afstand aan kunnen zien komen. Wat een domme beslissingen worden er op dit eiland gemaakt…

  Goed gespeeld Dos santos… Gewoon weer een paar mensen omkopen die makkelijk om te kopen zijn en we zijn er…

 24. @ Dasilva je heb gelijk gekregen Pretu heeft (zelfmoord gepleegd) wat een Soap.Maffia Maffia Maffia dat is al die politicus op dushi Corsow tristu!!!

 25. …..dat was snel. Nu al dood. Creepy.

 26. Het zoveelste bewijs dat nos mis no por. De Nederlandse bewakers zijn amper naar huis gegaan en deze crimineel heeft nu al zelfmoord gepleegd.

 27. @ No por, het vonnis over Pretu is dus binnen 24 uur voltrokken. Die “ratadvocate” zoals jij haar noemt weet dus duidelijk op welke knoppen ze moet drukken om haar uiteindelijke opdrachtgevers te pleasen.

 28. De voorspelling van Dasilva is nu al uitgekomen.

 29. Zaterdagochtend: Pretu overgeplaatst,Nederlandse bewaking weg, Pretu dood ! Het zal toch niet zo zijn dat zelfs de rechter…….

 30. Rarara wie zijn schuld Rechter OM of Min justitie ( DO0FPOT ) RARARARA.

 31. Zaterdagochtend: Pretu overgeplaatst,Nederlandse bewaking weg, Pretu dood ! Het zal toch zo zijn dat zelfs de rechter…….

 32. @Dasilva Je had gelijk, binnen een dag zelfs…

 33. Het gevreesde is werkelijkheid geworden :

  Pretu is dood gevonden in z’n cel te Barber !

 34. Let op mijn woorden: dit gaat verkeerd aflopen. Iedereen weet dat het complex in Barber niet geschikt is voor dit soort opvang.

 35. mooie overplaatsing,,als ik de telegraaf moet geloven,,heeft pretu zijn eigen al verhangen,en is hij helaas levenloos…met dank aan de perfecte bewaking..hoe is dit nou in godsnaam mogelijk??? het komt ook nooit goed daar,,slapers dit kan toch helemaal niet,net overgeplaatst,schandalig

 36. And he did it. He commited suiside. Who is to blame. The Judge who went for better housing. His Lawyer. The attorny’s weakness, or somebody else. We (The people) lost a live and a change of knowing.

 37. @Dasilva, hoe bestaat het. Goed gezien.

 38. Had hij maar vóór zijn misdaad zelfmoord gepleegd de schoft. Hij had zich eerder moeten bedenken dan waren de anderen vandaag nog hier.
  Je zult maar naar het hiernamaals overgaan met moord/moorden op je geweten.
  Hoop dat hij tenminste gepraat had voor hij de hand aan zichzelf sloeg zo niet dan is dit nog lang niet opgelost. Het blijft maar broeden en de bevolking wordt onrustiger als dit niet opgelost wordt. Wie was de geldschieter???

 39. Dasilva je hebt gelijk… het is gebeurd binnen 24uur. ERGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG

 40. Dasilva,

  niet lang hoeven tellen, volgens het laatste nieuws.

 41. En meteen zelfmoord gepleegd!!

 42. Zojuist vernomen dat hij is overleden in zijn cel…..

 43. En nu maar aftellen,…..!!

 44. Dit onderzoek heeft een vermogen gekost, een groot aantal europese politiemensen is hierheen gehaald.

  En weten we nou al wat meer over de moord op Wiels? Doodse stilte, ook de media hier vinden het wel best zo kennelijk.

 45. @dasilva, of doodgeschoten tijdens een ontsnappingspoging?

  Hij is veiliter als hij gaat praten…
  De maffia rekent toch wel met hem af.
  ze hebben te veel te verliezen…

 46. Hmmm… lijkt op een vogelvrijverklaring
  (of probeert OM “iemand” uit z’n tent te lokken om “iets” te proberen)?

 47. Reken maar eens uit wat deze crimineel de samenleving al gekost heeft aan justtie, hechtenis, transport, bewaking en natuurlijk de facturen van zijn ratvocate, want ook die betaalt de maatschappij.

  En dat terwijl ik vermoede dat de crimineel nooit aangifte heeft gedaan van en belasting heeft betaald over zijn criminele inkomsten.

 48. Aftellen nu tot het moment waarop hij ineens “zelfmoord” heeft gepleegd in zijn cel…