TankenCURAÇAO – Achttienduizend kuup gaat erin, het duurt ongeveer tien uur voordat ‘ie vol is en hij kost ongeveer 7 miljoen gulden. De nieuwe opslagtanks van Curoil zijn indrukwekkend. Het bedrijf heeft er drie bij laten bouwen en gisteren kwam Radio Hoyer 2 een kijkje nemen.

De nieuwe tanks worden gebruikt voor de opslag van Low Vanadium Fuel en Low Sulfor Diesel. De regering Schotte gaf in maart 2012 de aanzet voor de bouw. In totaal heeft Curoil nu acht tanks. De al bestaande tanks worden gebruikt voor de opslag van Marine Fuel Oil, Low Vanadium en Gasoil.

Kostenbesparing
Volgens Curoil-directeur Yamil Lasten leveren de nieuwe tanks een enorme kostenbesparing op. “Er hoeft geen tanker meer te worden gehuurd voor de opslag van dit soort diesel en doordat er een groter volume beschikbaar is, kan er ook tegen een lagere prijs worden ingekocht,” aldus de Curoil-directeur.

Operations manager Patrick Spong gaf uitleg.

3 reacties op “Drie nieuwe opslagtanks voor Curoil”

  1. Edgar, juist. Daar moet men serieus naar gaan lijken voordat het te laat is.
    Curaçao exporteert zelfs gas dacht ik.

  2. En ik blijf me nog steeds verbazen dat we hier op Curacao, met nota bene een raffinaderij op het eiland, nog steeds niet op LPG rijden.
    Waarom laten we deze brandstof links liggen als zijnde niet bestaand ?

  3. Weer goed interview en heldere uitleg. Heb de indruk dat Curoil zich goed voorbereidt op de post-ISLA situatie, waarin we benzine en diesel moeten importeren als het niet meer van de raffinaderij komt. Nu nog een manier om gas op te slaan en te importeren, dan zijn we op dat gebied ook niet meer afhankelijk van ISLA. Of moeten we gaan komen op electra. Lijkt me niet handig.