• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechtbankCURAÇAO – In hoger beroep zijn de straffen van M.B. en R.B. voor hun aandeel in de moord op het Chinese echtpaar Feng, gehandhaafd. Dat meldt het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. De twee hadden hoger beroep aangetekend tegen hun veroordelingen in april.

Er is geen reden gevonden om aan het bewijs te twijfelen, zo oordeelde de rechter. M.B. blijft veroordeeld tot vijftien jaar cel, R.B. tot achttien jaar. Ook de straf van de destijds minderjarige M.B. bleef gelijk. Hij beging het misdrijf een week voor zijn achttiende  verjaardag. Toch is hij volgens het strafrecht voor volwassenen veroordeeld.

Onherstelbaar leed
Het vonnis stond stil bij de consequenties van de daden van de verdachten. “De verdachte en zijn mededaders hebben deelgenomen aan een overval, waarbij uit louter financieel gewin het echtpaar Feng op gewelddadige wijze om het leven is gebracht. Daarmee hebben zij hen beroofd van het kostbaarste goed dat de mens bezit, het leven. Het schokkende aspect is mede daarin gelegen dat het destijds vierjarige dochtertje van het echtpaar getuige is geweest van de overval en het doodschieten van haar ouders. De verdachte en zijn mededaders hebben dit kind en de overige nabestaanden van de slachtoffers onherstelbaar leed toegebracht. Bovendien hebben de begane feiten niet alleen een grote impact gehad op de Chinese gemeenschap maar op de gehele samenleving in Curaçao.”

4 reacties op “Straffen Feng-moorden in hoger beroep gelijk”

 1. Frank, op 04-09-2013 om 18:07 schreef: Als deze criminelen echt moeten gaan zitten.

  Bouw een commerciële bajes i.p.v het zoveelste resort, en verhuur kamers voor het laagste tarief in de Caribbean. Dagprijzen, short term, long term lease.
  Over het hele jaar een hogere vleesbezetting dan in de hospitality, betere investering, hoger rendement voor investeerders-aandeelhouders, iedereen happy.

 2. Fox, afschrik effect?

  Zou Brian Mariano geschrokken zijn van een celstraf van een jaar die hij niet hoeft uit te zitten?

  Nee, Brian Mariano lachte de rechter keihard uit en nam het vliegtuig naar Nederland waar hij inmiddels weer gewoon zijn wedstrijdjes loopt voor een atletiekbond die er blijkbaar geen moeite heeft dat ze worden vertegenwoordigd door een veroordeeld drugs crimineel.

 3. Goed zo en bedankt rechter! If you can’t do the time, don’t do the crime. Hoop dat deze veroordeling een afschrik effect zal hebben op andere idioten.

 4. Da’s mooi. Als deze criminelen echt moeten gaan zitten.

  Maar bij Brian Mariano, veroordeeld voor een grote drugssmokkel, zien we dat die een jaar na zijn veroordeling tot een lange gevangenisstraf nog geen seconde gezeten heeft. Met als gevolg dat er dadelijk een Marije Vaders opstaat die de rechter komt vertellen dat het onmenselijk is om de brave Brian Mariano zo lang op zijn celstraf te laten wachten dat die maar kwijtgescholden moet worden.

  Dat is justitie op Curacao anno 2013.