GevangenisCURAÇAO – De politiecellen van Barber zijn zo lek als een mandje. Dat zegt Gilmar ‘Pik’ Pisas van oppositiepartij MFK. Luigi F, beter bekend als Pretu, zit sinds gisteren opgesloten in Barber op verzoek van zijn raadsvrouw Marije Vaders. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Pretu zat sinds juni begin vast op Marinekazerne Suffisant op verdenking van betrokkenheid bij de moord op politicus Helmin Wiels. Pretu wordt ook verdacht van de moord op Bolle, die op zijn beurt ook weer betrokken zou zijn geweest bij de moord op Wiels.

Zwaar bewaakt
Volgens Pisas werd Pretu sinds zijn aanhouding in Nederland zwaar bewaakt. Niet alleen omdat hij vuurwapen- en vluchtgevaarlijk was, maar ook voor zijn eigen veiligheid. De parlementariër zat zelf in 1994 als politieman in Barber en denkt dat Pretu zo z’n cel uit zal kunnen wandelen.

Bewoners bang
De extra beveiliging die voor de marinekazerne werd ingesteld, blijft in Barber volgens Pisas achterwege. “De bewoners van Barber zijn bang en zullen in actie komen als minister van Justitie Nelson Navarro niet voor een oplossing zorgt,” aldus Pisas. Extra bewaking of overplaatsing naar Bonaire zijn volgens de MFK’er aanvaardbare oplossingen.

Pisas legt uit waarom Pretu niet in de politiecellen van Barber kan zitten.

11 reacties op “‘Cellen Barber zo lek als een mandje’”

 1. @Huh: ”Pik” had toch gelijk qua bewaking. Zo kortzichtig is meneer ”Pik” toch niet.”

  Pik zei dat de bewoners van Barber gevaar liepen en in verzet zouden komen. Klopt tot nu toe geen donder van..

 2. ”Pik” had toch gelijk qua bewaking. Zo kortzichtig is meneer ”Pik” toch niet.

 3. en deze persoon zit in de politiek??

 4. Pik Pisas, als je hem Nederlands hoort praten loopt het je toch dun door de broek?

  Dit soort mannetjes missen de intelligentie en de opleiding om carriere te maken, en laten zich daarom graag voor het karretje van corrupte partijen spannen om als Statenlid alsnog een riant salaris te kunnen opstrijken.

  Voor cassiere bij Mangusa moet je een diploma hebben, maar Statenlid kun je worden zonder zelfs maar de MAVO te hebben afgemaakt.

  En dus zijn de huidige Staten een bonte verzameling van creditcardfrauders, doodrijders, winkeldievegges, meineedpleegsters en voormalig afwashulpen van failliete restaurants.

 5. Als je niet uit banda bou kom even stil blijven ,na banda buo gaat alles achteruit,er zijn geen zieken wagens ,ambulance, tweede hands , of geen brandweer wagens ,die moeten allemaal uit rio canario ,naar banda bou gaan.en nu brengen jully de zwaarste krimmi na banda bou , jullie hebben die volk van pabou altijtd onderdrukt, stelletje slimmeriken,vl kapot ..

 6. Tijdens de regeerperiode van zijn eigen regering zijn de cellen gesloten bij barber.. PIK hoorde we niet.. was hij aan het spelen met iets?

 7. “Zat zelf in 1994 als politieman in Barber”. Zo zie je maar dat deze man niet op de hoogte is van wat er in bijna 20 jaar allemaal veranderd is. Het blijkt dat deze parlementariër waarschijnlijk NOOIT verder komt dan Grote Berg. Anders had hij geweten dat de cellen twee jaar geleden geheel zijn gerenoveerd en verbouwd.
  Jammer “PIK”, een gemiste kans om eindelijk eens te doen blijkgeven van je parate kennis.

 8. Pik Pisas, na Rudney Garmes het domste MFK statenlid, moet niet zeuren.

  Laat hem proberen zijn baas maar eens achter de tralies van Barber te krijgen.

 9. cellen zo lek als een mandje? daar had MFK/Pisas/Schotte (Wilsoe hahaha…) wel wat aan kunnen doen tijdens hun korte regeerperiode. Pisas , ga alsjeblieft het kopieërapparaat weer bedienen.( Je doet echt alles wat Schotte je opdraagt, maar ja ik begrijp je wel: zo’n salaris krijg je nooit meer….Ik kan het je niet kwalijk nemen, zonder die onderdanigheid ben je iemand zonder toekomst…)

 10. De bewoners van westpunt zijn zelf verantwoordelijk voor de vele overvallen die er plaatsvinden…

 11. Wat een onzin. Kijk naar de geschiedenis hoeveel mensen uit Barber ontsnappen (=0) en hooeveel uit SDKK vh Bon Futuro (gemiddeld 1 per maand). Bonaire is ook niet veel beter.
  De gevaarlijkste verdachten zitten altijd in Barber en het gaat altijd goed.
  Stemmingmakerij van MFK. Wederom.