freddy cohen en gerrit schotte sambilCURAÇAO – Sambil, het grootste winkelcentrum van het eiland, heeft 70 procent van de panden verhuurd. Dat zegt investeerder Freddy Cohen. Het complex opent op 3 april volgend jaar de deuren. Cohen leidde recentelijk MFK-leider Gerrit Schotte rond op het centrum in aanbouw.

Tijdens Schottes regeerperiode is de bouw van Sambil begonnen.

rondleiding sambil gerrit schotte

26 reacties op “Sambil: ’70 procent van de panden al verhuurd’”

 1. Sambil zal ook wel financier van de MFK zijn.. en er zal wel gerommeld zijn met de vergunningen..

 2. kijk even op sambil komen standaard zelfde winkels in als bij anders sambil s de rest is voor andere mensen

 3. Ik snap nog steeds niet dat er bedrijven zijn die met Schotte geassocieerd willen worden, erger nog ik snap niet dat er mensen zijn die met Schotte op de foto willen.

 4. Bij de volgende verkiezingen als je een cadeau bon voor Sambil krijgen als je op de MFK stemt.. let maar op!

 5. Kunnen we de 30% die niet verhuurd is niet gaan gebruiken om criminelen op te sluiten?

  Eindelijk plaatst voor Brian Mariano!

  En dan sluiten we meteen de MFK mafia op, die het bij Sambil immers wel aangenaam vindt want ze laten zich er dagelijks door fotoslaaf Soemanta fotograferen.

 6. @carlos, Dit is eerder bad publicity.. heel curacao weet wat voor een corrupte bende de MFK is en dan ga je er mee op de foto..

 7. Je moet bij dit soort projecten mensen aantrekken die denken anders de boot te missen.
  Zo’n bericht is dus wel handig. Schotte heeft nog steeds veel stemmers, dus die haal je erbij voor het persmoment.

  Formeel zorg je ervoor niet te liegen. Dus de NV die het project ontwikkelt, verhuurt het voor 70% aan een andere Sambil NV, dan lieg je formeel niet en komen de huurders. (hoop je). De verhuur NV verhuurt het wel weer verder.

  Op st Maarten is het een tijd gebruik geweest (?) dat politici als dank voor hun medewerking aandelen kregen zonder deze te hoeven volstorten. Wel kregen ze dividend. Werd daar aardig geregeld.

  Als ik Schotte zo zie, met zijn kennissen op St. Maarten?

 8. Waarom zouden /ondernemers/klanten überhaupt naar Sambil gaan ?
  Meer dan 242 commerciële ruimtes en al 70% verhuurd (169)
  Kent er iemand 169 winkels of diensten op Curaçao ?
  What a joke… Invest in Punda + Otrobanda

 9. @Ric
  mijn stelling is dat Willemstad ook overdag ,elke dag, ook voor zessen een spookstad wordt.
  Wait and see. Met dank aan ene Schotte, diie waarschijnlijk met vrouw en concubine , die hun menage a trois vermoedelijk naar ik aanneem – ze schamen zich er in ieder geval niet voor-wel comfortabel vinden,levenslang gratis mogen shoppen bij Sambil.
  Je hebt venezolaanse vrienden of niet tenslotte..

 10. driessen, binnenstad is al een spookstad.. na 6 als de winkels sluiten is er geen fluit meer te doen.. op zondag hetzelfde verhaal.. zorg dat alles open blijft

 11. @Gerald vn Haren

  aanvullend : Camelia werd niet aangesteld als onafhankelijk persoon door bijvoorbeeld de gouverneur, nee een paar partijen, waaronder de PS/Wiels stonden er op dat hij (in)formateur werd. Hoe onafhankelijk kun je dan zijn. Ik neem dat plaatsvervangend gouverneur mevr Van der Plluijm niet kwalijk. Hoe stoer kun je zijn op zo’n “ons kent ons”-eiland..Niet iedereen heeft de guts van mijnheer Saleh en mijnheer Goedgedrag.

 12. @ Gerald van Haren
  1) er is geen screeningscommissie. de laatste keer was het één man:Glenn Camelia, advocaat maar ook een society-figuur.Dus niet eens controle door derden. Zijn bevindingen die hij in eerste instantie aan de pv-gouverneur stuurde, gingen linea recta retour wegens “onzorgvuldig”. Dus welke waarde kunnen we daaraan hechten?
  2) in de verkiezingsstrijd heeft Schotte , gesteund door zijn enorme aanhangsel Cooper, openlijk verklaard dat een van zijn eerste acties, na herverkiezingvan de MFK als grootste partij, zou zijn om die screening de nek om te draaien. Dat is natuurlijk ook zijn enige kans om zijn criminele , eigen zakken vullende activiteiten voort te zetten. Ook nu gaat hij de wijken in om de bevolking achter zich te krijgen voor dat idee.Soms denk ik wel eens : waarom nodigt Wilsoe Schotte niet een keer uit om een visje te eten op Marie Pampoen? (overigens complimenten voor PAIS/Rosaria die in het openbaar de MFK een partij van crimiinelen heeft genoemd).

 13. Elke ondernemer die zaken doet met MFK is al meteen verdacht…

 14. de binnenstad van Willemstad wordt door leegstand van winkels een spookstad waar de drugshandel en -gebruik als ook criminaliteit welig tiert. Een van de speerpunten waarom vakantiegngers Curacao bezochten,de binnenstad,wordt te grabbel geggooid door de heren die het Sambil-project ondersteunden. Penha als (slaap)plaats voor chollers, drugsdealers en andere criminelen. Ziet u het voor u ?
  Hopelijk worden degenen die er zelf beter van geworden zijn ooit te verantwoording geroepen. ( kans is nu wat groter nu Piar vetrekt want die stopte de belangrijke zaken jaaaaarenlang altijd onder het vloerkleed . Mr Piar = Mr Sepot.).

 15. F. Nadal, hoe kan Schotte met zijn verleden door de screening komen voor een ministerspost?

  De screeningscommissie ligt na het lezen van een pagina van zijn CV al onder de tafel van het lachen.

 16. Idd…. dit zaakje stinkt!! De leugen regeert daar, 70% verhuurd….. no way.

  Illegale arbeiders, aannemertjes die geen OB en SVB afdragen!! En niemand die er iets aan doet.
  Ik ben zelf ondernemer, zelfs voor kostprijs krijg je daar geen werk.

  En btw, waar is de bouwvergunning meneertje Schotte?

 17. @hopeloos,

  klopt…

 18. Ik zou als ondernemer wel twee keer nadenken voordat ik een zaak daar zou openen. Dus ik kan me niet voorstellen dat 70% van de panden al zijn verhuurd. Mischien zijn het allemaal buitenlanders die niet weten in welke stank ze belanden.

 19. De voormalige premier Schotte is wel heel erg betrokken bij het project Sambil. Dat doet vermoeden , ook gezien zijn verleden en eerdere wandaden,dat Schotte ook hier persoonlijk belang bij heeft ( gehad).
  ( hopelijk gaan de andere pol. partijen dwars liggen bij zijn doortrapte pogingen om zetelroof te voorkomren. Dat is niets anders dan een niet democratische actie voor Schotte om weer premier te worden nadat hij met koelkasten, boodschappen, geld het volk heeft omgepraat en de bevolking dus kiest voor volledige zelfstandigheid buiten het Koninkrijk en dus kiest voor de ondergang.

 20. Het 1e jaar zie ik wel huurders, maar ik ben heel benieuwd naar de jaren daarna !
  Daar ben ik toch minder enthousiast over.

 21. @Hopeloos Waar denk je dan zo aan?

 22. Bouw maar een winkelcentrum bij Groteberg hoeven we niet meer zo ver te rijden.

 23. Hopeloos, ik denk het ook.

  Maar dat mag je gevoeglijk aannemen van iedere zaak waarbij Schotte betrokken is, gezien zijn erbarmelijk CV.

 24. Ja je bent Jood of niet….. 🙂

 25. Grote wasjes, kleine wasjes, doe ze in je witwasmachine. Laat maar lekker draaien….
  Met een tax holiday van alleen maar 2% winstbelasting wast het lekker, witter dan wit.

 26. Dit zaakje stinkt en niet alleen van de Isla ………