andre bosman thumbCURAÇAO – Het parlement in Sint Maarten heeft dinsdag het initiatiefwetsvoorstel van VVD’er André Bosman, dat beoogt de toelating van Nederlandse burgers uit Sint Maarten, Curaçao en Aruba tot Nederland te beperken, in felle bewoordingen afgewezen. Het parlement nam daartoe een motie aan. Dat meldt Caribisch Netwerk.

De motie is ingediend door de fractieleider van de Democratische Partij Roy Marlin en is ondertekend door tien parlementsleden.

Ongedeeld Nederlanderschap
De parlementariërs voerden onder meer het slavernijverleden, de Tweede Wereldoorlog, discriminatie en Martin Luther King Jr. aan om hun argumenten tegen de Bosmanwet kracht bij te zetten. De motie verwijst naar het Statuut voor het Koninkrijk, dat spreekt van een ongedeeld Nederlanderschap en stelt verder dat de Bosmanwet in flagrant conflict is met internationale conventies waar Nederland aan gebonden is.

Redelijk
“Er bestaat geen redelijke rechtvaardiging voor het maken van onderscheid tussen Nederlandse burgers uit Aruba, Curaçao en Sint Maarten enerzijds en Nederlandse burgers in Nederland, niet-Nederlandse Europese burgers en vreemdelingen die niet uit EU-landen afkomstig zijn”, zo staat in de motie. Het parlement dringt er bij de regering op aan alles in het werk te stellen om te voorkomen dat het voorstel kracht van wet krijgt.

2 reacties op “Parlement Sint-Maarten wijst Bosmanwet af”

  1. Parlement Nederland wijst St Maarten af. ( 1 telefoontje en….).

  2. St. Maarten… Slechts 30% van de bevolking is er geboren. Het is een te open land geweest en ze willen alle opties openhouden. Maar nu maar eerst de eigen begroting op orde maken. Nederland zal er niet van schrikken.