PistoolCURAÇAO – Een 59-jarige Nederlander is gisteren vermoord op het eiland Isla Margarita. De man werd voor de kust van de stad Porlamar door overvallers neergeschoten op zijn jacht, schrijven Venezolaanse media vandaag. Hij is geïdentificeerd als Robert Sterrenburg.

Hij en zijn partner waren met hun jacht op wereldreis. De afgelopen drie weken lagen ze voor anker bij Isla Margarita. Het stel werd dinsdagnacht overvallen door gewapende mannen die met een bootje naar het schip waren gevaren. Het slachtoffer verzette zich mogelijk bij de overval, wat hij met meerdere kogels moest bekopen. De Nederlander overleed in een ziekenhuis in Porlamar aan zijn verwondingen.

© Novum

6 reacties op “Nederlander doodgeschoten bij Isla Margarita”

 1. Met zijn “partner”!? Daar houden de Latino’s niet zoveel van. Een echte zeeman haalt toch liever in elke nieuwe haven een lekker lokaal stuk aan boord in plaats van een nicht mee nemen uit flikkerland.

 2. Venezuela was vroeger een stabiel, welvarend en veilig land. Ja er was veel corruptie, rijkdom was bij een elite en er was veel armoede maar armoede hoeft niet altijd crimineel te betekenen. Er waren ook slechte buurten zoals bij Caracas..
  Chavez had idd een sociaal programma dat goede punten had. Na de modderramp etc die vooral arme mensen (en criminelen betrof) had Chavez het idee om deze mensen over het gehele land te verspreiden onder het mom van als je een paar hier dropt dan kunnen ze integreren en normaal leven. Helaas resultaat was dat overal in het land de criminaliteit steeg.. je kan de crimineel wel uit de barrio halen maar de barrio niet uit de crimineel.
  Daarnaast ging Chavez ook de armen bewapenen waaronder veel criminelen.. deze criminelen hielpen chavez om tegenstanders te intimideren of te laten verdwijnen en de policia mocht ze niet aanpakken.. en nu is Venezuela idd het gevaarlijkste land ter wereld..

 3. @Jckson, Nee in Irak, Syrie en Afghanistan worden momenteel minder moorden gepleegt dan in Venezuela.. Zelfs Colombia met de FLN en FARC is veiliger.. zet je toch wel te denken over de revolutie toch?

 4. Verstandiger zou zijn geweest om in de marina van Porlamar te gaan liggen, ook al is die niet 100% veilig. Veel van die wereldzeilers liggen buitengaats om havengeld te besparen, maar beseffen niet dat de tijden van ‘s nachts slapen zonder wacht voorbij zijn, overal ter wereld. Drie weken voor de kust van zo’n armoedeland voor anker gaan (en waarschijnlijk zonder meermaals te verankeren in die periode), is zwaaien met een grote vlag.

  (naar mijn mening, gaat Venezuela zeer zware tijden tegemoet, ondanks alle olie en de sterk verbeterde infrastructuur in de afgelopen decennia)

 5. Serka di bo,

  Het gebeurd inderdaad in geen enkel ander land….

 6. Leuk land.. en daar moeten wij een voorbeeld aan nemen toch?

  Geweldig werk van die Chavez hoor!