Openbaar ministerieCURAÇAO – Mark van D., de verdachte van de moord op de 31-jarige Vivica Spong, wordt nu ook verdacht van moord op hun ongeboren zoontje. Dat bleek vandaag tijdens een zogeheten regiezitting, waarbij de rechter met het Openbaar Ministerie en de advocaat overlegt over het verloop van de zaak. Dat meldt RTV Utrecht.

Justitie beschuldigt de 42-jarige verdachte ervan dat hij zijn vriendin van de trap duwde en daarna haar keel heeft dichtgedrukt. Dat gebeurde in de woning in de Van Brakelstraat in de Utrechtse Zeeheldenbuurt. Het 31-jarige hoogzwangere slachtoffer, het nichtje van de bekende advocaat Gerard Spong, kwam daarbij met haar ongeboren kind om het leven. De strafpleiter was ook aanwezig tijdens de zitting.

Vertraging
Tijdens de zitting bleek dat het politieonderzoek maanden vertraging heeft opgelopen door een fout van Justitie. Na de schouw afgelopen juni in de woning van Spong in de Utrechtse Van Brakelstraat, werd afgesproken dat ondermeer een bloedspatanalist de zaak zou bekijken. Aan de hand van bloedsporen kan zo’n deskundige zien of dat is veroorzaakt door bijvoorbeeld geweld of door een val. De advocaat van de verdachte vindt de vertraging schandalig en vroeg de rechter de voorlopige hechtenis van zijn cliënt op te heffen. De rechter ging daar niet in mee en hield de zaak aan tot november.

4 reacties op “Mark van D. ook verdacht van moord op baby”

  1. Er zijn geen woorden genoeg te vinden om dit monster te omschrijven.
    may he rot in hell.

  2. @jackson, wees er maar trots op dat de straten van caracas dankzij Chavez gevaarlijker zijn dan de straten van Kaboel en Bagdad!

  3. Serka di Bo,

    Ook zeker door Chavez of niet?

  4. Frisse jongen, echt iets voor Marije Vaders.