• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - UNACURAÇAO – Filosoof Frans Geraedts (Governance & Integrity) en socioloog Bart Hofstee (Bureau Integriteit van de gemeente Amsterdam) organiseren een lezing op de UNA. Onderwerp is integriteit in overheidsorganisaties. Geraedts en Hofstee gaan in op wat er moet gebeuren bij de Curaçaose overheid.

Geraedts en Hofstee zijn als experts op uitnodiging van Melinda Whyte, directrice van adviesbureau DMC, betrokken bij het opstellen van een algemene gedragscode voor ambtenaren en een code voor ministers en statenleden. Zij denken daarnaast samen met DMC mee over de opzet van het integriteitsbeleid, onder meer op basis van de resultaten van het onderzoek van Transparency International dat op 25 juni 2013 is gepubliceerd.

Informatie
De lezing is woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur. Behalve op de UNA zelf, is de lezing ook online te volgen via een livestream. De aanwezigen krijgen in het programma de gelegenheid om met de sprekers en met elkaar hierover in gesprek te gaan.

8 reacties op “Lezing over integriteit binnen de overheid”

 1. Integriteit lezing op de UNA.
  Bij de UNA weten ze niet wat integriteit is, met de Rector VOOROP: ritselen en regelen en alles in EIGEN prive belang!

 2. En wat te denken van inspecteurs die er zelf een bedrijf op na houden ?
  Vertellen je heel vrolijk, zonder blikken of blozen, dat de goedkeuring er niet zal komen wanneer je niet ‘speciale apparatuur’ aanschaf……………en ze weten ook wel waar je die kunt kopen !
  Heel toevallig bij hun eigen bedrijf (of dat van hun dochter) !

  Gaat je natuurlijk enige duizenden guldens kosten voor iets wat amper een tientje kost, maar ze komen er ongestraft mee weg. Het hele eiland weet het, maar niemand doet iets.

 3. lolokoloko, slat de hamer precies op de kop van de spijker,
  HEEFT DMC ZELF EEN INTEGRITEITSCODE VOOR ZAKEN DOEN.
  VOLGT DMC ZELF EEN ETHISCHE CODE ALS ER ZAKEN WORDT GEDAAN
  BETALEN DEGENE DIE DMC AL JAREN INZET ZELF BELASTING HIER OP HET EILAND, OF WORDT EEN ARM EILAND UITGEBUIT DOOR SCHAAMTELOZEN??????????????
  HIER WERKEN EN NIET INGESCHREVEN STAAN EN OP EN NEER HET LAND UIT OM GEEN BELASTING TE BETALEN WAT IS DAT UITBUITING OF CORRUPTIE???????
  ONGEVRAAGDE RAPPORTEN SCHRIJVEN OM ANDEREN IN DESCREDIET TE BRENGEN EN DE NAAM AAN TE TASTEN WAT IS DAT?????? .
  ALS IEMAND SYSTEMEN VAN ANDEREN OP SLINKSE WIJZE AFHANDIG PROBEERT TE MAKEN WAT IS DAT?????

 4. Wanneer wordt het rapport van Transparency International in de Staten besproken?
  Het was tenslotte op verzoek van [oa] de PS opgesteld omdat Rosenmuller en anderen zich er niet mee moesten bemoeien. Je zou dus (normaliter…) verwachten dat er een diepgaande bespreking in de Staten volgt?

  Overigens merkte TI al op dat geen een plotieke partij meewerkte bij de vraag naar hun partij financiering. OOK de PS niet.

  Integriteit begint bij de Staten, toch?
  Maar Statenleden die dubbele inkomens hebben, van ISLA of van de Overheid..tja..
  Er is ook zoiets als morele integriteit…

  Nog een lange weg te gaan.

 5. Waren Schotte,Wilsoe,Jamaloodin,Monk,Constancia,Dos Santos (wie ben ik vergeten?) er ook?
  Niet dat die zich willen conformeren aan de integriteitseisen, maar het had ze duidelijk kunnen maken waarom zij als nietsontziende criminelen te boek staan. (maar dat weten ze eigenlijk zelf ook wel).
  Oh ja, geloven in God zal ze later niet helpen. Beëlzebub is waiting for them.

 6. Niet lullen, maar poetsen,….!!

 7. Degenen die precies weten wat er fout is bij overheidsdiensten, N.V.’s, stichtingen etc. zijn de lokale ondernemers.
  Wij hebben echt geen buitenlandse “experts” nodig om te vertellen wat er allemaal mis is met onze overheid. Het is in 2 woorden op te sommen: SCHAAMTELOZE CORRUPTIE.
  De politici en hun ambtenaren noemen het liever: vriendjes politiek, nepotisme, bureaucratie, etc. Welke partij dan ook die aan de macht komt, doet er niets tegen. Integendeel zij doen altijd erger dan hun voorgangers.
  Allemaal, zonder uitzondering zijn het een stelletje boeven.

 8. Durf te wedden dat zij deze cursus dienen te volgen niet aanwezig zullen zijn,.