• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CokeCURAÇAO – De aanklager in New York verdenkt Dino Bouterse (40) en zijn medeverdachte Edmund Muntslag (29, alias ‘Blue’) van samenzwering en handel in cocaïne.  Dat schrijft crimesite.nl. Ze zouden daarmee bezig zijn geweest vanaf december 2011. Dat staat in de aanklacht van het Openbaar Ministerie in New York.

De Drug Enforcement Administration (DEA) doet ook onderzoek naar andere verdachten in de zaak. Afgelopen juli zouden de twee verdachten twee keer een transport van tien kilo cocaïne hebben voorbereid die met een commerciële vlucht naar een land in het Caribisch gebied zou vertrekken. Bouterse, de zoon van de Surinaamse president, is ook verdacht van het voorhanden hebben van pistolen en een anti-tankraket.

Anti-Terrorisme Unit
Bouterse was hoofd van de Anti-Terrorisme Unit in Suriname. Hij is op het vliegveld van Panama-Stad aangehouden terwijl hij reisde op een diplomatiek paspoort. Edmund Muntslag is vrijdag aangehouden in Trinidad and Tobago. Voor de aanklacht kan Dino Bouterse een levenslange gevangenisstraf tegemoet zien als hij wordt veroordeeld.

FARC
De Venezolaanse krant El Nacional schrijft dat Dino Bouterse contacten had met de Colombiaanse guerrillabeweging FARC. Volgens ‘bronnen’ van de krant was Dino Bouterse betrokken bij deals waarbij de FARC cocaïne leverde in ruil voor wapens. De Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia (FARC) gebruikte daarvoor airstrips in de jungle in de zuidelijke provincies Bolívar en Amazonas. Volgens El Nacional vlogen vanuit het moeilijk toegankelijke binnenland van Venezuela, dat grenst aan door de FARC beheerste gebieden in Colombia, vluchten met cocaïne naar Suriname. Vanuit Suriname vertrokken vluchten naar West-Afrika. Vanuit Suriname vlogen vliegtuigjes met wapens terug naar Venezuela, vooral met tweedehands kalasjnikovs en munitie.

Rapporten
Deze ruilhandel van drugs en wapens is in een periode van ruim tien jaar al ter sprake gekomen in verschillende rapporten, maar is nog nooit in een strafrechtelijk onderzoek aangetoond. De kans bestaat dat er in de komende tijd meer bekend zal worden over de verdenkingen tegen personen rondom Dino Bouterse.

De aanklacht

9 reacties op “Zoon Bouterse aangeklaagd, levenslang is mogelijk”

 1. @farbi
  ja hoor en Dino en Desi Bouterse zijn heiligen!!!

 2. @farbi

  Niet alles voor zoete koek aannemen wat Bouterse-gezinde kranten schrijven. Je bent zo te lezen nog jong. Probeer je eigen mening te vormen.

 3. vergeet niet dat men de wetten toepast zoals het hun schikt.
  Dit geld vooral voor Amerika.
  Als men concequent handeldt dan zouden Reagan , Oliver North, Bush , kisinger en vele anderen achter de tralies horen te zitten vanwege hun crimineel handelen.

  Uit diverse onderzoeken is gebleken dat militairen en de politie van menig land verantwoordelijk is voor de import van drugs en wapens dus niets nieuws onder de zon.
  Heel veel onder andere Engeland, US en Nederland zijn groot geworden door wapen smokkel , drugs en witwassen.
  En plotseling zijn zij moraalridders geworden . give me a break.
  Chemische wapens veroordelen terwijl zij beschikken over nucleaire wapens die zo veel meer vernietigingskracht hebben .
  Wie houdt wie voor de gek

  Waar ik op terug wil komen is dat de arrestatie van Dino Bouterse een farse is en dient om Unasur te frustreren terwijl er ergere gevallen zijn die niet aangepakt worden.
  Als Reagan en Bush veroordeeld worden wil ik het geloven dat men serieus bezig is .
  Pls give me a break.

  De geloofwaardigheid van het internationaal juridisch systeem wordt gewoonweg te grabbel gegooid.
  Wees consequent in het handelen om geloofwaardig over te komen.
  Te beginnen met het uitleveren van Amerikaanse en Europese criminelen aan het internationale gerechtshof m.b.t Iran bijv.
  I.p.v alleen Afrikaanse, Asiatische of zuid Europeese mensen te berechten.

  Dus als men gerechtigheid wilt profileren dient men eerst in eigen boezem te kijken.
  dino B is maar een afleidings manuevre.
  En om Unasur om zeep te helpen .
  Waarom net nu en niet eerder .

 4. diplomatieke paspoort, hmm heb ik dat niet eens eerder gehoord?

 5. Alleenheersers en hun familie wanen zich onschendbaar omdat in eigen land iedereen naar hun pijpen danst. Internationaal gelden andere normen… Het kan dus verkeren….

 6. @observator ,Is nooit een geheim geweest, maar ach is dit niet overal in die contrijen het geval dan? Laten we hier niet gaan pretenderen dat ze in Curacao en dergelijke niet bewust kiezen voor het zooitje aapies dat er regeert.

 7. Klopt Observator, maar hier van hetzelfde laken een pak van een dom volk dat op Schotte stemde.

 8. Kunnen we Schotte ook niet eens naar Panama sturen?

  Of het incompetente zooitje van ons Openbaar Ministerie die werkelijk niemand veroordeeld weten te krijgen.

 9. Het zou erg vreemd zijn als de vader van deze criminele delinquent niets af wist van de criminele zaken van zoonlief.
  Of is papa misschien de leider van dit ‘Paramaribo Kartel’ ???
  Dit bevestigd alleen maar dat de Surinaamse bevolking bewust criminelen als leider verkiest.