Alex RosariaCURAÇAO – Curaçao moet zich concentreren op het aangaan van een aantal Double Taxation Agreements (DTA’s) anders glijdt onze internationale financiële sector (IFS) af. Dat vindt Alex Rosaria. Hij hoopt dat de IFS-sector een positieve beslissing neemt over de al jaren onderhandelde DTA met Venezuela.

“Onenigheid in de sector heeft onder andere geleid tot inertie met betrekking tot dit dossier. Ik hoop dat iedereen gaat beseffen dat niet hun eigen toko belangrijk is, maar dat het algemeen belang de toon moet zetten”, aldus Rosaria. Volgens Rosaria is het belangrijk om naast Venezuela, zo snel mogelijk een DTA aan te gaan met Canada. Dit omdat Canada een van onze belangrijkste handelspartners is en vanwege de steeds groeiende investeringen die vooral zichtbaar zijn in de bancaire wereld.

Nederland
Naast Canada moet Curaçao de knopen doorhakken voor wat betreft onze belastingregeling met Nederland. “In 2019 loopt de oude offshore-regeling af. DTA’s met Venezuela, Canada, Nederland en later Colombia zullen nieuw leven in de IFS inblazen,” aldus Rosaria.

Belastingparadijs verwerpen
Verder vindt de PAIS-leider dat de regering en de Staten vooral de kwalificatie van belastingparadijs hard moeten verwerpen en bestrijden. Curaçao heeft een groot aantal uitwisselingsverdragen getekend in het verleden en staat daardoor niet meer op de zwarte lijst. Curaçao is volgens hem duidelijk geen belastingparadijs. “Maar we moeten op onze qui-vive zijn voor acties in de G-8 en G-20, en van bepaalde politici die onze jurisdictie proberen zwart te maken. Het moet duidelijk worden dat wij ons eigen nest niet gaat vervuilen. Ook zullen wij onze positie aan andere landen niet weggeven”, aldus Rosaria die overweegt een motie in dit verlengde binnenkort in de Staten voor te leggen.

www.versgeperst.com