• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

OnweersbuienCURAÇAO – Meteo heeft een bulletin doen uitgaan waarin gewaarschuwd wordt voor extreem zware onweersbuien. Bijbehorende code heeft de kleur oranje en geldt voor zowel Bonaire als Curaçao. Radarbeelden en satellietfoto’s duiden op zwaar onweer die volgens de meteorologen bedreigend kunnen zijn.

Meteo verwacht zware regenval die plaatselijk tot overstromingen en/of aardverschuivingen kan leiden, gepaard met stormachtige winden die losse voorwerpen in projectielen kunnen doen veranderen. Verder is er gebied met een sterke dalende stroom onder de onweersbuien.

Voorzorgsmaatregelen
Meteo raadt aan om voorzorgsmaatregelen te nemen. Maak losse voorwerpen vast. Blijf zelf binnen en breng huisdieren ook binnenshuis. Vermijdt bij het kiezen van een schuilplaats, kleine schuren en alleenstaande bomen, evenals ondergelopen wegen. Ga niet in boten varen of zwemmen. Vermijd het gebruik van elektrische apparatuur tijdens een onweersbui en haal de stekker ervan uit het stopcontact. Gebruik de telefoon alleen in noodgevallen. Het volgende bulletin wordt vandaag om 13.00 uur uitgegeven.

11 reacties op “Meteo geeft code oranje uit voor extreem zwaar onweer”

 1. Vroeger stond het weersbericht in wijle de “Beurs en Nieuwsberichten” elke dag : overwegend zonnig weer met kans op een plaatselijke bui.
  Dit weerbericht werd 1 keer per maand, elke maand opnieuw door Meteo aan de kranten doorgegeven als weersverwachtingen voor de komende maand. Was altijd goed, nooit een vergissing.
  De vraag is natuurlijk: waarom maar 1 keer per maand? Antwoord: de ambtenaren bij Meteo sliepen 29 dagen per maand, alleen op salarisdag waren zij klaar wakker en in afwachting van dat het geld op hun rekening gestort werd, stuurden zij en weersbericht uit, om de tijd te doden.
  Dat waren de goede oude tijden. Tegenwoordig interesseert het hun geen klap, zitten de hele dag te sms’en, cellphone games te spelen, internet te surfen etc. Zien ze per toeval op Weather channel wat dan sturen zij een weerbericht uit, maar dan is het al oud nieuws natuurlijk.

 2. Nou nou wat een noodweer hadden we..

 3. Als je BVN mocht geloven dan zou er niets aan de hand zijn. De weersvoorspelling voor maandag 2 september gaf aan dat er misschien een buitje zou vallen maar het zou “zonnig” zijn.
  Ook daar klopte dus niets van. Dat de regen met bakken naar beneden kwam hebben we ondervonden en hebben amper zon gezien.
  Kijk voortaan maar eens op www.meteo.an Daar vindt je alle info die je wilt hebben en beter dan die vanuit Nederland.

 4. Wat doen ze eigenlijk bij meteo de hele dag en wat kost dat de belastingbetaler jaarlijks?

 5. Jullie hebben gelijk! Beter nooit dan laat. Behalve als de helft van het eiland weer onderloopt. Dan hebben ze het weer niet goed gedaan. Het is orkaan seizoen. Houd het lekker zelf in de gaten als je niet nat wil worden.

 6. Ik heb zo smakelijk om al het commentaar kunnen lachen weer!!!
  Bon siman shonnan!!

 7. …. en het gevaar is weer geweken. Volgens mij meteo van internet krijgen woensdag zwaar weer. Voor vandaag hadden ze alleen regen voorspeld.

 8. Heeee ehhh. René ik hoop je hebt goed vast gemaakt alles.

  Se brother!

 9. Jeetje wat een ophef allemaal weer. Na maanden van droogte eindelijk weer eens wat verfrissende regen en direct zit onze Meteo weer aan de paniek knop. Kom nou 2 donder klappen gehoord en het spat een beetje (eindelijk).

 10. Deze zin begrijp ik niet: “Verder is er gebied met een sterke dalende stroom onder de onweersbuien.” Verder is het nu 14:05 uur en er zou om 13:00 uur een nieuw bulletin worden uitgegeven. Kunnen julie nou werkelijk niks goed en professioneel daar bij Meteo? het is toch gewoon een lachertje. Jullie geven weerbericht, geen weersvooruitzicht. Nadat de regen gevallen is en het onweer geweest is, krijgen van jullie bericht dat we ons moeten voorbereiden op regen en onweer. Triest, dieptriest. Tjongejonge zeg…

 11. Waarom heeft Meteo deze waarschuwing niet gisteren gegeven ? Ambtenaren, werken dus niet op zondag. Geven weersberichten pas nadat iedereen reeds een natte pak heeft gehad. Mosterd na de maaltijd.
  Wij willen strakjes geen update, denken ze bij Meteo dat men niet in de gaten heeft dat het regent?