Phoenix Hotel ArubaCURAÇAO – De bezettingsgraad van hotels is in juli van dit jaar met 11,3 procent gedaald ten opzichte van juli 2012. Dat meldt CHATA (Curaçao Hospitality & Tourism Association). Was de bezettingsgraad vorig jaar 73,8 procent, dit jaar viel dat percentage terug naar 62,5.

Het tarief van een hotelkamer steeg van 140,98 dollar naar 142,60. De omzet per kamer daalde van 104,08 naar 89,17 dollar. De cijfers zijn onder voorbehoud omdat nog niet alle hotels hun cijfers hebben ingeleverd. Voor meer statistieken en vergelijkingen bezoek je de website.

15 reacties op “Forse daling bezettingsgraad hotels in juli”

 1. @ Nienke. 365 piek, da’s dan wel voor een uurtje of 8 muziek en artiesten+entourage en personeel daar die hun gage moeten krijgen… een hotelkamer zonder ontbijt voor meer dan 700 piek vind ik vergeleken bij dat ruim belachelijk.

  Twee bedden dus de prijs voor 2 personen plus de overhead en een hotel van naam. Als je het zo eens berekent en bovendien in de status van die avond wil blijven en je zou er een fantastische nacht van hebben gemaakt in het Hilton was je veel meer dan 8 uren onder de pannen geweest in een geweldige ambiente. Het leven mag eens per jaar toch een feest zijn, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.

 2. Zonder DAE zal de airlift alleen maar afnemen..

  Ook kan men gaan denken aan afschaffen van visa voor mensen uit de regio..er zijn er genoeg met geld maar die niet willen komen door de trage procedure voor de visa..

 3. Jacob Gelt Dekker beklaagt zich op Facebook al jaren over gebrek aan airlift, een verkwistende overheid, een rampzalig slechte kennis van de overheid en een beroerd service niveau in de hotels maar als ik bij Kura Hullanda in Otrobanda of Westpunt ga eten en ik betaal verhoudingsgewijs een godsvermogen voor een doorsnee kwaliteit, weet ik een ding zeker. Eens maar nooit weer.

 4. Nienke, op 02-09-2013 om 15:02 schreef: wilde van het weekend een kamer in het Hilton zodat ik niet terug naar huis hoefde te rijden na het cnsj… Ruim 700 piek voor een gewone kamer met 2 bedden I nacht.

  Waar dan ook ter wereld wordt Rack Rate gerekend tijdens dergelijke evenementen, de bezetting van het Hilton zal boven de negentig procent zijn geweest gedurende het CNSJ.
  Vraag en aanbod : als er een kans is een kamer voor de volle mep te verkopen, gaat ie niet weg voor minder.
  Rack Rate heeft geen enkele correlatie met de gemiddelde bezettingsgraad.

 5. Gaan we eindelijk eens de “echte” bezettingsgraad laten zien? Het is niet meer te verbergen dat er tot op heden behoorlijk op los gelogen is met de cijfers, zelfs zoveel dat er diverse categorieën elkaar fors tegenspraken.

 6. @ zorro 365 piek, da’s dan wel voor een uurtje of 8 muziek en artiesten+entourage en personeel daar die hun gage moeten krijgen… een hotelkamer zonder ontbijt voor meer dan 700 piek vind ik vergeleken bij dat ruim belachelijk.

 7. @Jan de Bruin, maar elk nadeel heeft zijn voordeel.. minder bezoekers betekent ook minder overvallen op toeristen.. minder toeristen die de vieze isla zien!
  En voor de lokale sneks maakt het niet uit want daar komen toch geen toeristen!

 8. @ Nienke. Ruim 700 piek voor een gewone kamer met 2 bedden I nacht.

  Hoeveel kostte ook al weer een avondje CNSJ?

 9. En wat te denken van het ontzettend goede juli-weer in Europa? Ik denk dat veel mensen die normaal tijdens een slechte zomer een lastminute boeken naar de zon, een andere (goedkopere?) keuze hebben gemaakt. Het was inderdaad veel rustiger op de stranden en in de restaurants. Jammer…

 10. Hoewel de bezettingsgraad van de hotels veel sterker is gedaald dan de stijging van de. ” roomrate ” is de revenue per kamer volgens Chata toch hoger dan in voorgaande jaren. Dat is vooralsnog niet geheel te begrijpen. Maar los van de hotels is het effect voor Curaçao natuurlijk nog ernstiger : minder bezoekers, minder uitgaven in winkels, restaurants, uitgaansgelegenheden etc. Economische terugval is het gevolg.

 11. LOL idd prijzen zijn te hoog voor sommige hotels… wilde van het weekend een kamer in het Hilton zodat ik niet terug naar huis hoefde te rijden na het cnsj… Ruim 700 piek voor een gewone kamer met 2 bedden I nacht.
  Ik ben maar naar huis gereden.

 12. Crisis,bezuinegingen, aan me vest?, wat denk je van het geschreeuw en gebleeér met het makamba haat gevoel aanjakkeren sinds no en si ,en wat nog eens versterkt is na 10-10-10 door de regering Gerrit de Raaf ,Cooper en Wiels,daar eten wij nu de zuuren peren van op.

 13. Misschien toch maar eens na gaan denken over lagere prijzen van de hotelkamers ?
  Overal ter wereld zakken de prijzen, ook van de cruise schepen, maar hier gaan de prijzen omhoog ????
  Dan prijs je jezelf gewoon uit de markt. Veel potentiële vakantiegangers hebben te maken met de crisis, dus minder te besteden. Wanneer je daar niet op inspeelt ga je uiteindelijk de prijs daarvoor betalen.

  Jammer dat de toeristische industrie hier nog steeds de ‘wij zijn alleen op deze wereld’ politiek heeft. Geen visie en geen begrip van wat er in de buitenwereld speelt.
  Ik heb het al eens eerder gezegd: ‘Leer je klanten kennen, weet wat ze zoeken en biedt dat vervolgens aan !’
  Wanneer je alleen maar aanbiedt wat jij wenst dat de toerist moet accepteren dan hou je het niet lang vol.

 14. Crisis mensen bezuinigen op vakantie’s en dat vooral de mensen die uit Nederland komen.

 15. Dit zal zeker ook allemaal komen door het wegvallen van DAE….

  De hotel zijn hier te duur voor wat ze bieden en verder zijn is illegal appertementen verhuur aan het stijgen. Die zitten wel allemaal vol.

  We moeten het maar toegeven. Curacao met alle openbare criminaliteit is gewoon minder aantrekkelijk dan andere caraibische eilanden. Wees een reeel. We hebben wienig te boeden behalve berovingen op straat en inbraken in de hotelkamers. gezellig toch!