• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Vers KortjeCURAÇAO – De politie heeft de identiteit van het dodelijk verkeersslachtoffer vrijgegeven. Het gaat om Bas Tichelaar, geboren in Nederland op 1 juli 1988. De man kwam zaterdagmorgen om het leven bij een ongeluk op de Santa Rosaweg. Hij is het elfde verkeersslachtoffer van 2013 op Curaçao.

19 reacties op “Politie geeft identiteit verkeersslachtoffer vrij”

 1. Bas was een fantastische jongen! Nog steeds ben je voor altijd in mijn hart en zal ik je nooit vergeten. Liefs xxx

 2. Gerald van Haren, op 04-09-2013 om 15:19 schreef: tja

  Tja, wat een geluk dat ik een Blanke Nederlander ben, doorlopend fikse bekeuringen voor snelheidsovertredingen ontvang, vér over de miljoen autokilometers zit, en technisch buitengewoon goed kan autorijden. (>250km/uur op de Duitse autobahn heeft mijn voorkeur)
  Daarom wist ik ook hoe hard de heer van 22 reed, ik zat er met 140-150 km/uur vlak achter, waar 100km/uur is toegestaan, maar IK had slechts ‘n fikse kras op de voorbumper.
  Jammer, hè.

  Maar ik ben het wel met u eens.
  Hoeveel Nederlanders waren het in totaal ook alweer, die veel te beroerd rijden om voor een praktijk-examen te slagen, en daarom maar even naar Curaçao zijn gevlogen voor een vakantie met ‘n snel papiertje ?
  De types die ook nu nog regelmatig brokken maken in Nederland ?

  Daar staat tegenover dat personen van Aruba/Curaçao/st Maarten/BES eenvoudig op de autoweg in Nederland te spotten zijn, door hun lage snelheid en zeer behoedzame rijgedrag.
  Ik neem aan dat u in Nederland niet veel contact heeft (gehad) met deze mensen ?

  (ik wel, al zo’n 35 jaar, en ben in principe voor het Bosman wetsvoorstel, maar voor redenen die de belangen van de 140K mensen van de voormalige Antillen dienen.)

 3. @pikatje

  Reden te meer dat je voor de Bosman-wet bent. Zeg het voort !
  wat moet een ydk zonder bestaansmogelijkheden in Makambaland zoeken? Niets!
  Behoed ze voor de ellende die ze in Nederland te wachten staat en houdt iedereen op het eiland.Ze zullen je later dankbaar zijn dat je ze voor een leven in de duisterev krochten van Nederland behoed hebt.
  Dank voor je steun!
  (geldt natuurlijk niet als ze een tijdje daar vakantie willen vieren al dan niet bij de vele aldaar reeds aanwezige eilandgenoten).

 4. Pikantje, tja, als je rijbewijs op Curacao haalt waar een rondje om de boom rijden goed genoeg is voor je papiertje (en als zelfs dat niet lukt de examinator honderd gulden geven) kun je zelfs in Nederland in de problemen komen in het verkeer.

 5. Yadira, op 02-09-2013 om 18:51 schreef: autorijden is in Nederland een verademing vergeleken met hier.

  In de 4 maanden voor de kerst afgelopen jaar, ben ik 4 maal aangereden in Nederland, waarvan 2 maal total loss.
  De een kwam net uit de continudienst op de Maasvlakte, was in slaap gevallen, en reed achterop.
  De ander had haast om ‘s avonds naar huis te gaan, lette niet op, reed ook achterop.

  De laatste haalde me in een tunnel met 170km/uur in, op 24 december, tijdens regenweer.
  Bij de eerste bocht na de tunnel slipte hij op de natte snelweg, klapte afwisselend tegen de linker en rechter vangrail, 3 keer in totaal, waarbij wielen en veerpoten langs mijn auto vlogen.
  Een BMW Coupé van 250km/hr, met een bestuurder van 22 jaar oud, het eerste wat hij zei toen ik hem uit de auto had geholpen, was dat zijn banden versleten waren.

  Nederland een verademing, grapje zeker ?
  Ik geef de voorkeur aan Curaçao, waar je bij Mangusa voorrang krijgt om de weg op te rijden, en de meeste mensen veel beleefder zijn in het verkeer !
  De rotonde van de Schottegatweg naar de nieuwe Caracasbaaiweg in de spits, is NIETS vergeleken met de verschrikkingen in Nederland.

 6. @Eenvriend. door drank en vermoeidheid (na een feest en zeer laat) ben je niet helemaal 100 procent meer.. Daarom moet je ook niet drinken en rijden. Door alcohol realizeerje de dingen ook minder snel.. mensen vergeten snel wat de gevolgen van alcohol zijn.
  Volgens mij was bas al langer op het eiland.. en lijkt me sterk dat dit de eerste keer was dat hij op de sta.rosa weg reed..
  Graag zien we dit nooit meer op dit eiland.. en idd politie kan beginnen met alcohol controles want dat er veel mensen op Curacao bezopen rondrijden weten we wel (lokale en makambas)

 7. Khm, ga maar terug naar Nederland?

  Dan komen we van de regen in de drup. Alle gezochte daders bij het programma Opsporing Verzocht in Nederland vanavond waren weer licht getint en Papiamentu sprekend.

  Is er op Curacao ooit een macamba gezocht voor een misdrijf?

  De stagiaire wegpiraat was de eerste macamba die hier de voorpagina haalt in jaren.

 8. @khm. Als ik terug ga naar NL dan hebben er 15 ydk geen baan meer.. Ga jij ze aan werk brengen goede vriend? of hang je liever aan de snek met bier?

 9. Jammer deze negativiteit. Ik heb zelf, nuchter, overdag op dat punt gestaan met mijn auto in de veronderstelling dat ik linksaf zou kunnen. Gelukkig door de drukte overdag kwam ik er achter dat je hier alleen rechtsaf kunt. Bas was niet een asociale, roekeloze bestuurder. En linksaf was niet de kortere route voor Bas. Bedenk de kans dat Bas hetzelfde dacht als ik op dat punt, alleen niet de luxe had om op tijd te realiseren dat het niet een tweebaansweg was. Dus mensen realiseer je dat je praat over een bekende van iemand, een zoon, een vriend een leven dat gemist wordt.

  Vraag je wellicht af waar het werkelijke probleem hier op het eiland ligt. Bij deze ene persoon? Bij (Nederlandse) autobestuurders? Of toch bij jullie eigen regering, politie die niet voldoende handhaaft en kwaliteit van het verkeersnet op Curaçao.

 10. Wanneer houden we eens op met dat eeuwige “Ga maar terug naar Nederland”? Moet dat nou echt IEDERE keer!? Vrijheid van meningsuiting enzo…. Prutser.

 11. Sjoerd, wat doe je hier eigenlijk. Ga maar terug naar Nederland.

 12. Sjoerd heeft gelijk, autorijden is in Nederland een verademing vergeleken met hier. Met de slechte wegen op Curacao kan ik nog wel leven, maar men rijdt hier zo asociaal. Deze stagiair was een uitzondering, maar inderdaad reed hij erg asociaal waarvoor hij met zijn leven moestbetalen.

 13. Schandalig dat mensen eigenlijk gelijk gaan speculeren over het eventueel alcoholgebruik etc.! Rust zacht jongen sterkte aan de nabestaande!

 14. @danny S, idd mensen met een NEDERLANDS paspoort maar vaak met een donkere huidskleur en die papiaments spreken.. vaak liggen ze in de auto met de stoel naar achteren, kinderen zitten op de voorstoel zonder riem om en natuurlijk pingen tijdens het rijden.. Over die hebben we het ja!

 15. beste sjoerd, ik neem aan dat je die Nederlanders bedoeld, die hier denken te kunnen doen wat is nederland not done is? juist ja gelukkig vergelijkt niemand op curacao het niveau van auto rijden met dat van nederland. blijf je krant ( nederlandse) wel lezen als je hier bent gappie.

 16. Hier was wellicht te hard rijden en drank in het spel.. wat mij meer zorgen baart zijn de mensen die als gekken rijden overdag.. te snel rijden, geen voorrang geven, inhalen als het niet kan, zigzaggen, Wat zegt dat over het nivo van autorijders op Curacao?

 17. Gezien een eerder bericht kan je concluderen dat Bas van de zuikertuintje weg links af de Santa Rosaweg (in de verkeerde richting) is afgeslagen met waarschijnlijk als doel om niet te moeten omrijden. Dat is toch wel een beetje erg veel risico nemen.

 18. Gezien het tijdstip, de leeftijd van de bestuurder en het feit dat hij van een feest in Zuikertuintje afkwam mag je aannemen dat hij geen chocomel had gedronken. De politie berichtte ook over zijn heel hoge snelheid.

  In dit geval raakte de onschuldige tegenligger ‘slechts’ zwaargewond (omdat hij in een vrachtwagen reed) en kwam de wegpiraat om het leven.

  Hoe vaak is het niet anders, zoals met Nelson dos Santos die zonder een schrammetje uit zijn auto stapte nadat hij 3 onschuldige wandelaars had doodgereden.

 19. RIP.. drinking and driving?