• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Desi BouterseCURAÇAO – Dino Bouterse, de zoon van president Desi Bouterse van Suriname, is gisteren gearresteerd in Panama door Amerikaanse geheime agenten. Het nieuws is bevestigd door de Amerikaanse ambassade in Paramaribo. Die zou de veiligheidsmaatregelen verhoogd hebben.

Surinaamse media melden dat Dino Bouterse in Panama was om afspraken te maken over een nog op te zetten netwerk voor wapenhandel. Woensdag was hij via Aruba naar Panama gereisd. De samenkomst was echter opgezet door Amerikaanse geheime agenten, die Bouterse in de boeien sloegen. De Surinaamse autoriteiten zouden sinds donderdag op de hoogte zijn van de arrestatie.

Verleden
Het is niet de eerste keer dat Bouterse junior in aanraking komt met het gerecht. In het verleden zat hij al eens een gevangenisstraf uit wegens drugshandel, wapensmokkel en reizen met een vals paspoort. Ondanks dat strafblad beloonde Desi Bouterse zijn zoon na zijn aantreden als president van Suriname in 2010 met een hoge functie bij een antiterreureenheid.

Ongelegen
De arrestatie van Dino komt voor Desi Bouterse erg ongelegen. Vrijdag ontvangt het Surinaamse staatshoofd in Paramaribo zo goed als alle Zuid-Amerikaanse staatshoofden voor een topconferentie van de Unasur, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Europese Unie.

© Novum

10 reacties op “Zoon Bouterse gearresteerd in Panama”

 1. En dat is één !

 2. @Ton Appels met peren vergelijken is al erg genoeg….Maar Amerika met Curaçao vergelijken…..

  Zie ginds komt de stoomboot..

 3. HAhahahahahahahaha
  sorry hoor normaal hou ik er niet van om me te verheugen in andermans ellende.
  Maar dit is zo lachwekkend..
  als een volk zo dom is om massaal op een moordenaar en drugshandelaar te stemmen.
  Dan kun je dit verwachten.
  Op Curacao hebben wij ook zo een partij met Schotte Thode Constancia jammoladin en nu ook MONK.
  En dit volk hier is ook weer bereid om op deze maffia te gaan stemmen voor een paar centen kan je hier heel wat stemmen kopen.
  maar het volk hier wordt al jaren arm en dom gehouden, zodat dit soort patrijen de kans krijgen….
  Triest…..triest….

 4. hahaha, hij wordt weer vrijgelaten. check! wel een beetje vervelend.

 5. Uit de USA persberichten…in Daily News

  The son of an infamous South American president armed himself with a rocket-launcher while smuggling cocaine into the United States, federal prosecutors said Friday.

  Dino Bouterse, 40, whose father, Desi Bouterse, was elected leader of Suriname in 2010 despite being a convicted drug trafficker and accused murderer, will be arraigned Friday afternoon in Manhattan Federal Court, authorities said.

  “We don’t have information regarding that matter, and my ambassador is not in,” Brian Dors, administrative officer at Suriname’s permanent mission in New York, said when the Daily News asked about the indictment of the younger Bouterse.

  The Associated Press reported that Bouterse was arrested Thursday in Panama while traveling on a diplomatic passport.

  Bouterse conspired with an associate, Edmund Quincy Muntslag, also known as “Blue,” to import coke between December 2011 and this month, according to the indictment.

  Muntslag made arrangements on July 25 at an airport in Suriname to transport 10 kilograms of the drug, the indictment says.

 6. Dit is een bedrijfsongeluk binnen de NV Drugs, Wapens, Marteling & Moord van de familie Bouterse. De kosten voor verdediging en andere kostenvergoedingen komen natuurlijk ten laste van de NV Suriname, de Surinaamse belastingbetaler die deze criminele entiteit van de familie met overtuiging en vertrouwen ondersteund. Zie hiervoor de laatste verkiezingsuitslagen in dit ongelukkige land.

 7. Overigens valt het niemand op hoe effectief de Amerikaanse criminaliteitsbestrijding van de Amerikanen is?

  Hier krijgt het OM kilo’s bewijsmateriaal tegen Schotte aangereikt op een presenteerblaadje maar ze doen er niets mee. Met 1% daarvan in de US of A had Schotte daar al lang achter de tralies gezeten.

  En Brian Marianootjes kent men daar al helemaal niet.

 8. De appel valt weer eens niet ver van de boom ………..

 9. Zo vader zo zoon.

  Wij hebben Amerigo Thode, mes un kos.

 10. Als Curacao onafhankelijk wordt krijgen we ook deze taferelen..

  alhoewel die hadden we al met de MFK