• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

IslaCURAÇAO – De Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) noemt het hoopvol dat de regering de Isla-raffinaderij wil moderniseren. ‘De eensgezindheid van de Staten om gezamenlijk één of meerdere investeerders voor de raffinaderij te zoeken, geeft hoop en straalt een aanpak van nationaal belang uit’.

VBC: “De optie om te trachten olie raffinageactiviteiten voor de Curaçaose economie te behouden is terecht daar deze activiteit al decennialang als katalysator heeft gediend in het proces van creëren en toename van de welvaart op Curaçao. Anno augustus 2013
vervult deze sector nog altijd een voorname rol in de Curaçaose economie.”

Deviezen
‘Niet alleen wat betreft werkgelegenheid en inkomen, maar ook als deviezen genererende activiteit kan deze sector moeilijk gemist worden’, vindt het VBC. In 2012 heeft olieraffinage voor bijna 600 miljoen gulden aan de deviezenpot bijgedragen, wat neerkomt op meer dan 10 procent van het BBP (Bruto Binnenlands Product).

Newsletter VBC augustus

2 reacties op “VBC: ‘hoopvol’ dat regering Isla wil moderniseren”

 1. Moderniseren moet wel milieu bewust gebeuren. Dit houdt in dat niet alles zomaar vernieuwd moet worden. Wat goed is moet blijven en wat milieuoverlast veroorzaakt moet gemoderniseerd worden. Duurzaam dus.
  Verder moet moderniseren stap voor stap gebeuren en in overleg met echte milieu-deskundigen !

 2. Misschien moeten de heren van de VBC eerst leren lezen voordat zij met cijfers komen. In het Ecorys raport staat duidelijk dat de toedrage van de Isla niet meer is dan 4.5 % is.

  Dit is weer zand in de ogen van het volk strooien. Stop met mensen voor de gek te houden, die raffinaderij kost ons meer geld dan wat het opleverd als je ziektekosten moet aftrekken door toedoen van de vervuiling. Verder kost het ons veel meer geld omdat Curacao op hele andere duurzame manieren zou kunnen gaan profiteren van de gronden en de baai.

  Misschien moet de VBC zich is gaan concentreren op betere salarisen voor de mensen die in dienst zijn van de bedrijven die aangesloten zijn bij VBC. Moderne slavernij.
  YWN