DAE vleugelCURAÇAO – Meer dan 500 passagiers zitten vast op Curaçao en in Suriname door de perikelen rond vliegmaatschappij DAE. Dat is een schatting van de DAE-vertegenwoordiger in Suriname, Farly Poese, zo zegt hij tegen De Ware Tijd. “Er zijn nu vier vluchten vanuit Paramaribo geannuleerd en vier vanuit Curaçao.”

Het gaat om ongeveer vierhonderd personen die van Paramaribo naar Curaçao willen. De vluchten vanuit Curaçao waren voor ongeveer dertig tot veertig procent vol. “Daar gaat het om dertig tot veertig mensen per vlucht.” Of en hoe deze personen uiteindelijk worden vervoerd, is nog onduidelijk. Vanuit Suriname willen een aantal mensen de oversteek maken om het Curaçao North Sea Jazz-festival mee te maken.

Niet officieel
“Ik tast ook in het duister”, zegt Poese. “Ik heb wel begrepen dat er vanuit de regering acties gaan komen voor de gestrande reizigers die naar huis willen, niet voor de vakantiegangers die nog willen vertrekken. Maar die informatie is niet officieel. Ik heb dit niet van de directie gehoord, maar van mijn collega’s op Curaçao.”

Extra vluchten
Er zijn twee extra vluchten voor gestrande reizigers overeengekomen. Vandaag vertrekt om 08.15 uur een vlucht van Hato richting Paramaribo, om rond 11.45 uur aldaar te landen. Op 2 september gaat er een extra vlucht vanuit de Surinaamse hoofdstad richting de Curaçaose luchthaven. Die vertrekt om 11.35 uur van Zanderij en landt om 13.05 uur op Hato. Een vlucht kost 250 dollar voor een enkele reis.

6 reacties op “Ruim 500 man dupe DAE, twee extra vluchten”

 1. Zorro heeft gelijk.

  Verder is het van belang te vermelden dat de fee van de curator als eerste uit de failliete boedel wordt betaald.

  Dat is op zich logisch, anders begint geen enkele curator aan deze klus.

  Maar het gevolg is wel dat je ziet dat een curator uren gaat schrijven totdat de laatste cent van de bankrekening van het failliete bedrijf aan hem betaald is. Vervolgens komt de curator met het bericht ‘faillissement opgeheven bij gebrek aan baten’.

  Geloof dus niet in de curator, die heeft geen enkel belang bij betalingen aan schuldeiser want iedere cent die naar een schuldeiser gaat kan de curator niet in eigen zaak steken.

 2. Kijk op de fb van DAE.. Er zijn nog veel mensen bv in Venezuela die tickets hebben en van niets weten.. wel al bv hotel en auto in Miami geboekt.. en natuurlijk DAE bestaat niet meer…

 3. @ Navin Chotkan. Je reactie zit zo vol van onwaarheden, dat het niet te doen is er puntsgewijze op in te gaan. Dit is geen Nederland maar Curacao. Ik hoef de afloop van het failissement van Air Holland maar in herinnering te roepen om je te doen beseffen, dat reizigers hun geld kwijt zijn, als er niets te verdelen valt. Ze moeten er in ieder geval voor zorgen bij de curator, dat ze op de lijst van schuldeisers komen te staan en dan is het afwachten. Hopelijk gaat het sneller dan bij ALM en DCA waarmee de curatoren na 10 jaar nog niet helemaal klaar zijn. Blijf realistisch.

 4. Beide regeringen zijn schuldig aan degenen die een ticket hebben gekocht bij DAE. De minister en ook organisaties als IATA weten niet waarover zij praten. Het gaat om zweet geld van arme burgers die benadeeld zijn ten gevolge van het slecht beleid van de de Minister en de luchtvaart dienst. De minister kan onmogelijk een onverantwoord uitspraak doen dat het om een Prive maatschappij gaat. Dat moesten zij weten en voorkomen dat deze arme reizigers misleid zijn. Zij moeten goedkope vluchten inzetten om mensen die ook reserveringen hebben zodat zij geen verder schade oplopen. Annuleren gaat niet makkelijk. Zij moeten ook bij de Reizigers Fonds (SGR Garantie regeling) schade claim opvragen in samenwerking met de reisbureau’s de medeverantwoordelijk zijn hiervoor. Elk reisbureau en vliegmaatschappij moet verzekerd zijn om toegelaten te worden bij operaties. Dus alle reizigers moeten alle soorten schade claims ontvangen. Men moet niet doen als of hun neus bloed en dat men dit niet weet. Men is VERPLICHT om erop toe te zien dat een vliegmaatschappij bij zulke fondsen zijn aangesloten voordat zij starten met operaties. De MINister en de IATA zijn beide debet aan diet droevige feit.
  Wij arme Burgers zullen dit niet zomaar laten gaat en wij gaat de REISburo’s dit alvast duidelijk maken . Ik denk niet dat dit iets nieuws voor hun zijn . Het zijn gewoon regels.

 5. Het grappige is dat ratvocatenkantoor Carrega en Asjes (inderdaad de zus van) voor de DAE werknemers een claim hebben ingediend voor niet alleen achterstallig salaris maar ook een ton vertragingsrente daarover.

  En dat terwijl mevrouw Asjes als geen ander weet dat er bij DAE met zo’n honderd miljoen schuld helemaal niets te halen is. Haar factuur laat ze daar natuurlijk niet van afhangen, die moeten de DAE werknemers vooraf betalen.

 6. Net in de kranten hier op Curacao gepubliseerd.
  DAE is failliet verklaard door de bank.

  Velen van de 500 man waarover meneer Poese het heeft hebben als zelf actie ondernomen. Tocket met Insel of SLM gekocht. Alles stoelen die virj waren op de regulier vluchten zijn uitverkocht. Insel heeft de 2 extra vluchten in gezet om de gestrande passagier een optie te bieden want de regering in beide landen zijn nog aan het praten of ze een vlucht gaan inzetten. CNSJF begint vanavond al en de passagier van DAE zitten al een week vast op Curacao en Suriname.

  “ik tast in het duister” met andere worden weet hij gewoon niks, helemaal niks over zijn bedrijf. Schandalig!! En hij noet zich country manager en representative van DAE.