DAECURAÇAO – Juridisch aandeelhouder van DAE Stanley Betrian heeft nog steeds hoop dat de luchtvaartmaatschappij te redden is. “Op dit moment is er een status quo en liggen alle standpunten van de partijen op tafel, maar een definitief standpunt is tot nog toe uitgebleven,” aldus Betrian tegenover Radio Hoyer 2.

De IATA, de International Air Transport Association, heeft de luchtvaartmaatschappij intussen geroyeerd als lid, maar dat soort stappen zijn volgens Betrian allemaal omkeerbaar en betekenen niet onherroepelijk het einde van de maatschappij.

Afscheidsbrief
Over de afscheidsbrief die consultant Nelson Ramiz heeft geschreven aan het personeel heeft Betrian geen oordeel. Maar hij merkt wel op dat dat geen gevolgen voor het voortbestaan van de luchtvaartmaatschappij heeft. “Beëindiging van de vennootschap kan alleen besloten worden door een vergadering van aandeelhouders,” aldus Betrian.

Vergunning intrekken
Pas als de vergunning van de maatschappij wordt ingetrokken, betekent dit dat het definitief voorbij is voor DAE. De vergunning kan volgens Betrian worden ingetrokken door de minister, maar kan ook worden ingeleverd door de aandeelhouders.

Betrian legt uit wat de huidige stand van zaken is.

15 reacties op “Betrian: status quo bij DAE”

 1. @Sjonnie, nog erger. Ga dat maar eens aan de Nederlandse bevolking uitleggen als hun geld (23 miljoen) gebruikt is voor waardeloze Carla/Omay stoomboot.

 2. BAD LOSER.
  R.Willems, 2 september 2013.

  De Heer Amerigo Thodé van de MFK noemt VVD-Kamerlid André Bosman “bad loser” m.b.t. de voorgestelde Bosmanwet inzake migranten uit Aruba, Curaçao en St.Maarten.
  Bosman een winner?
  Toch zeer rare discussiants op het forum van “Versgeperst”. Alle 50 reacties werden aandachtig doorgelezen en de wijze van reageren om een opbouwende maatschappelijke opinie te vormen, roept twijfels op, afgezien van de inhoud die ter discussie wordt gesteld.
  Dhr. Thodé noemt Dhr. André Bosman een “loser”! Is de Dhr. Bosman dan een “winner” of toch een uitgesproken “loser”?
  Dhr. Thodé werd verweten voor wat zijn volwassen zoon gepleegd had. Echt Curaçaos op zijn smalst; miskenning van persoonlijke zelfstandige vrijheid. Als vader moest kennelijk Dhr. Thodé achter zijn volwassen zoon met de zweep aanhollen, dat hij niet in fout zou gaan als zelfstandige volwassene!
  Alle zelfstandige vrijheden houden zowel het verkeerde als de goede in, anders is het geen kenmerkende vrijheid.
  Uiteraard zegt dit niets of Dhr. Bosman “winner” of “losser” is!
  Raad van State had zijn eigen opinie hier over:’ EU-beleid biedt geen ruimte voor strengere eisen aan Antilliaanse migranten’. “Aan migranten uit Aruba, Curaçao en St.Maarten kunnen niet zomaar strenge toelatingseisen worden gesteld. Alleen als er zwaarwegende gronden bestaan, is dat mogelijk.”
  Dat staat in een advies van de Raad van State over een initiatiefwet van de Tweede Kamerlid
  André Bosman (VVD). Volgens de Raad is de toelichting op het wetsvoorstel ontoereikend. Dhr. Bosman zou deze uitspraak in overweging nemen en liet weten zijn tekst te zullen aanpassen. Het is nu aan de Tweede Kamer een oordeel te vellen over het aangepast voorstel!
  Waar niets te winnen valt, is er alleen te verliezen en dit lijkt veel op de Bosman situatie: wie de oorlog én de vrede dreigt te verliezen, had veel beter nooit aan zo’n prul moeten beginnen!

 3. @ Ha. wat Fred Schiedam bedoelt is een Wet (bestaat in Nederland) die bestuurders persoonlijk aansprakelijk stellen voor uitgaven op eigen houtje.

  Ik ben van ons tweeen niet achterlijk. Mijn antwoord aan Fred kan dus meer dan ooit hetzelfde blijven.

 4. @Ha, Karlo/Omayra heeft Curacao niets gekost.. de MFK/MAN/PS debakel wel.. daarom mag jij ook 5 jaar langer doorwerken en hebben we het bzv gedrocht..

 5. Mensen die geen verstand van bestuurskunde hebben, hebben niets te zoeken in de politiek. Dit is het minst wat je moet weten om een land te kunnen besturen.

  Daarnaast moet bestuurskunde verplicht worden voor ALLE ambtenaren !!!
  Wie deze cursus niet wenst te volgen moet maar iets anders gaan doen.

 6. @Zorro, wat Fred Schiedam bedoelt is een Wet (bestaat in Nederland) die bestuurders persoonlijk aansprakelijk stellen voor uitgaven op eigen houtje. Dus zonder overleg en goedkeuring van medebestuurders. Heb jij geen bestuurskunde gehad dan?
  Deze Wet gaat nu ook op Curaçao komen heb ik begrepen. Het moet nu eens afgelopen zijn met eigenhandig te graaien in de Curaçaose belastingkist. Vraag het maar aan Carla/Omayra en UNA etc.

 7. Van de 50 miljoen die Girobank op DAE moet afschrijven had de bank 150 jaar het riante salaris van directeur Garcia kunnen betalen die verantwoordelijk is voor deze totaal onverantwoorde lening.

  Is er geen toezichthouder als de Centrale Bank die Girobank verpkicht deze man met pensioen te sturen? Hij stuurt tenslotte iedereen weg die 60 is geworden, maar zelf is hij inmiddels bijna 74 en nog niet weg te branden.

  Misschien durft men hem niet weg te sturen, maar aan dat gebrek aan durf hangt wel een prijskaartje.

  Van 50 miljoen om precies te zijn, en dan heb ik het nog niet over andere debakels waar directeur Garcia verantwoordelijk voor was.

  Maar deze man wil gewoon directeurtje spelen, met name in cafe de Heeren waar ik hem iedere avond zie.

 8. @Frank, nee dat bestaat niet.. daarom gaan al die mensen bij dit sort bedrijven en ook de overheids nv’s lekker door met hun zakken vullen..

 9. @ Fred Schiedam. Bestaat er geen aansprakelijkheid van bestuurders, waardoor deze in hun portemonnee geraakt kunnen worden?

  Betrian en Ramiz zijn consultants. Welke bestuurders bedoel je en dan nog zal je van goede huize moeten komen om dat te bewijzen.

 10. Bestaat er geen aansprakelijkheid van bestuurders, waardoor deze in hun portemonnee geraakt kunnen worden?

 11. @ Juny. Betrian ving iets van 18.000 per maand als directuer.. lekker hoor!

  Volgens Ramiz zou het 22.000 USD per maand zijn.

 12. Juny, ik denk dat de directeur van Girobank bijna het dubbele vangt en die heeft deze week 50 miljoen kunnen afschrijven.

  Ze hadden beter een lekkere meid op zijn stoel kunnen neerzetten, dan had men bij de bank nog een beetje plezier aan de directeur beleefd en had men nu 50 miljoen meer in kas gehad.

 13. Betrian ving iets van 18.000 per maand als directuer.. lekker hoor!

  Dat is het probleem iedereen wil directeur of Manager zijn voor heel veel geld maar ze doen in werkelijkheid niets!

 14. Als politicus en mede eigenaar van DAE moet je je doodschamen dat het zover gekomen is.
  Arbeiders zonder loon en jij als politicus die een vette salaris ontvangt zeg je dat het nog te redden is wanneer het helemaal al zover is.

 15. Dus schulden maken, rekeningen niet meer kunnen betalen etc.. betekent nog steeds voortbestaan van DAE zelfs als ze overal geroyeerd zijn en geen diensten meer verlenen, want ze hebben nog een vergunning??

  Wat een reactie weer…. volgens mij is elke directeur of zogenaamd belangrijk persoon hier op dit eiland niet capabel voor enige vorm van leidinggeven/ managen of people skills…. dramatisch. En toch krijgen die mensen altijd wel werk… onbegrijpelijk.